ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΟΒΟΠΟΙΗΣΗ

K7VMukkTlx1GDqwf74w8

Η δημιουργία προϋποθέσεων της μουσουλμανικής κοινότητας να αποκτήσει την πλειοψηφία εφ’ όλης της Θράκης θα ανοίξει μεγάλη πληγή στην Ελλάδα.

Όταν αποσπάστηκε το Κοσσυφοπέδιο από την Σερβία, η πλειονότητα του πολιτικού κόσμου σιώπησε, μη μπορώντας να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης. Άλλωστε, η Ελλάδα είχε συμμετάσχει στην πολεμική επιχείρηση κατά της Σερβίας. Αμερικανικά άρματα και αεροπλάνα και δια μέσου της ελληνικής επικράτειας εκστράτευσαν κατά της γειτονικής χώρας.

Μόνον δύο κόμματα, εκ διαμέτρου ιδεολογικώς αντίθετα, το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, προειδοποίησαν ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και κάποια στιγμή θα το βρούμε μπροστά μας. Ο γράφων, επεξηγούσε στα ΜΜΕ που εργαζόταν τότε, πως από την στιγμή που η διεθνής κοινότητα νομιμοποιεί την απόσχιση περιοχής μιας χώρας, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής το επιζητεί, τότε δεν θα αργήσει ο καιρός που θα τεθεί θέμα και "κοσοβοποίησης της Θράκης", όπως είχε πει και η τότε γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Είναι προφανές πως το Διεθνές Δίκαιο εφαρμόζεται κατά βούληση από τους ισχυρούς, και η μεν Δύση θεώρησε νόμιμη την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου, με την Ρωσία να αντιδρά -φοβούμενη απόσχιση δικών της περιοχών-, ενώ στην περίπτωση της Κριμαίας, Ν. Οσετίας και Αμπχαζίας, συνέβη το αντίθετο. Η Δύση δεν αναγνωρίζει την απόσχιση, ενώ την θεωρεί νόμιμη η Ρωσία. Σε όλες τις περιπτώσεις, η πλειοψηφία των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών είχαν αποφασίσει. Επομένως, η βούληση της πλειοψηφίας λαμβάνεται υπόψη, μόνον όταν ταυτίζεται με τα συμφέροντα των ισχυρών.

Στην περίπτωση της Θράκης, δεν ανήκω σ’ αυτούς που εκφράζουν φόβο για ενσωμάτωσή της στην Τουρκία, σε κάποιον μεταγενέστερο χρόνο, και τούτο επειδή πολλές φορές έχω γράψει πως οι ισχυροί της γης δεν θα επιτρέψουν σε καμιά περιφερειακή δύναμη να γίνει τόσο ισχυρή, ώστε να αυθαδιάζει στα κελεύσματά τους. Απεναντίας, δικαιώνομαι όταν εδώ και πολλά χρόνια σημειώνω, πως η τάση είναι ο πολυτεμαχισμός, ακόμη και χωρών με μικρή επικράτεια. Αυτό έχει γίνει πλέον αντιληπτό.

Εκείνο το οποίο όμως θα ανοίξει μεγάλη πληγή στην Ελλάδα, αν δεν αποφασίσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες να σκεφθούν και να δράσουν συμφώνως προς το εθνικό όφελος, είναι η δημιουργία προϋποθέσεων της μουσουλμανικής κοινότητας να αποκτήσει την πλειοψηφία εφ’ όλης της Θράκης, με επακόλουθο την προβολή αιτήματος αυτονομίας, το οποίο άλλωστε από τώρα προβάλλεται με την δημόσια εμφάνιση χαρτών αυτόνομης Θράκης, της ελληνικής πολιτείας κοιμωμένης.

Τι μπορεί να συμβεί τότε; Οι Βούλγαροι το κατάλαβαν, έστω και αργά, και άρχισαν να παίρνουν μέτρα. Και λέω ότι το κατάλαβαν αργά, όταν προ ετών ανώτατος Βούλγαρος αξιωματικός, στην διεξαχθείσα τριεθνή άσκηση (Βουλγαρίας, Ελλάδας, ΗΠΑ) εμφάνισε χάρτη της "ενιαίας Θράκης", που περιελάμβανε τμήματα από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία. Ο χάρτης αποσύρθηκε, κατόπιν εντόνου παραστάσεως του Έλληνα ανωτάτου αξιωματικού που ηγείτο της ελληνικής αποστολής.

Κάποια στιγμή οι Βούλγαροι πολιτικοί αντελήφθησαν πως δεν πρόκειται για διεκδίκηση της Θράκης και της Αδριανούπολης, όπως ίσως πίστεψε ο αφελής αξιωματικός τους, αλλά περί απώλειας εδάφους τους για δημιουργία "Ενιαίας Θράκης" κατά το πρότυπο της "Αγαιακής Μακεδονίας", με τους εν Ελλάδι πολιτικούς να επιδεικνύουν ενδιαφέρον μόνον για απόσπαση της εύνοιας του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής προς παραχώρηση ψήφων στα κόμματά τους. Και όμως, μας έχουν προειδοποιήσει τι μέλλει να συμβεί.

Στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", υπό την ένδειξη "Φάκελος", αναδημοσιεύθηκε στις 14 Απριλίου του.2000, βαρυσήμαντο άρθρο του Γκράχαμ Φούλερ, τέως υποδιευθυντή του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών της CIA, στην "Ουάσιγκτον Ποστ" (5 Μαΐου 1999), όπου αναλύει ακριβώς το θέμα αυτό στη στρατηγική προοπτική του, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Απαιτούμε δραστική αναθεώρηση των πολιτικών, καθώς ξανασκεπτόμαστε τα θέματα των μειονοτήτων, των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας. Τον επόμενο αιώνα οι μειονότητες θα είναι όλο και πιο απρόθυμες να ζήσουν μέσα σε σύνορα που έχουν καθοριστεί αυθαίρετα από την ιστορία... Όμως, ποιος έχει το δικαίωμα να αποκτήσει δικό του κράτος; Οποιοσδήποτε;

Η σύντομη απάντηση είναι "ναι", το δικαίωμα δικού τους κράτους έχουν όλοι εκείνοι που αισθάνονται αρκετά δυνατοί για να το αποκτήσουν».

Όμως είναι ευνόητο, ένα απερίγραπτο χάος θα προκύψει στις διεθνείς σχέσεις, με την επικράτηση αυτής της αρχής. Αυτό όμως καθόλου δεν φαίνεται να ενοχλεί τον τέως υποδιευθυντή πληροφοριών της CIA. Αντιθέτως, αυτό είναι το επιδιωκόμενο μαζί φυσικά με την κατάληξή του, όπως την προσδοκούν οι ΗΠΑ.

«Η πιθανότητα είναι ότι πολλά δεσποτικά κράτη (σημ.: δεσποτικά κράτη θεωρήθηκαν η Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία, και με τις στρατιωτικές επεμβάσεις μετεβλήθησαν σε… αδέσποτα) θα διασπαστούν σε μικρότερες εθνικές μονάδες στην πρώτη φάση. κατόπιν, αυτές οι νέες εθνικές μονάδες του κόσμου να συμφωνήσουν πιθανώς να ξανασυνδυαστούν με νέους τρόπους και με νέους εταίρους», τονίζει.

Ελπίζω, να υπάρξουν νουνεχείς που να έχουν την ισχύ να επηρεάσουν καταστάσεις, ώστε αυτό το εθνοκτόνο σενάριο να αποτραπεί. Ο Γκράχαμ Φούλερ δεν έκρυψε τι σχεδιάζεται.



Πηγή: voria.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *