Τα Κατεχόμενα μεταβλήθηκαν σε άντρο της παρανομίας

Μακεδών

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταράφ» ομολογήθηκε ουσιαστικώς ότι τα Κατεχόμενα αποτελούν «Παράδεισο για πορνεία και συμμορίες»

Την ώρα που η κυβέρνηση της Ελλάδος, δια του πρωθυπουργού, διαβεβαίωνε πως οι εκλογές στην Τουρκία έγιναν σε δημοκρατικό κλίμα, διαπίστωση που την έκανε μόνον αυτός μεταξύ όλων των πολιτικών της Δύσης, δεν ήταν μόνον η τουρκική αντιπολίτευση εν τω συνόλω της που κατήγγειλε την απροκάλυπτη βία και νοθεία, αλλά αντιδράσεις υπήρξαν και στα Κατεχόμενα.

Οι εναπομείναντες Τουρκοκύπριοι, ανησυχούν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους, τώρα μάλιστα που αποτελούν μειονότητα στα Κατεχόμενα, επειδή αφενός πάρα πολλοί εγκατέλειψαν το νησί μη ανεχόμενοι την κυριαρχία της Άγκυρας, αφετέρου οι έποικοι εκ Τουρκίας αυξάνονται συνεχώς και επικρατούν στο νησί, υπό την αμέριστη συνδρομή ανδρείκελων της Άγκυρας που τοποθετήθηκαν σε καίριες θέσεις.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει στην προσπάθεια να τους υποχρεώσει ο Ερντογάν να ασπαστούν τον σουνιτισμό, καίτοι θρησκευτικά είναι μάλλον αδιάφοροι, βλέποντας όμως να υψώνονται συνεχώς τζαμιά, αντί για σχολεία όπως ζητούν.

Μεγάλο μέρος των Τουρκοκυπρίων αντιδρά στην περιθωριοποίησή τους από τους έποικους. Η πολυδιαφημισμένη παγκοσμίως πολυπολιτισμική κοινωνία δεν βρήκε εφαρμογή ούτε μεταξύ Τούρκων και Τουρκοκυπρίων. Σε εντελώς αντίθετο σημείο του ορίζοντα βρίσκονται οι πολιτιστικές ταυτότητες των δύο πλευρών.

Η Τουρκία από την πλευρά της, με το πάντα ισχυρό παρακράτος της κατευθυνόμενο από την ΜΙΤ, φθάνει μέχρι και σε απόπειρες δολοφονίας δημοσιογράφων που εκφράζουν τις απόψεις των Τουρκοκυπρίων, με τελευταίο περιστατικό την απόπειρα Τούρκων εποίκων κατά του Σενέρ Λεβέτ, διευθυντή της εφημερίδας «Αφρίκα», της οποίου κατάσχεσαν και τα φύλλα, διότι δήθεν επηρέαζε της αυτοδιοικητικές εκλογές που είχαν στο νησί.

Θέλω να υπενθυμίσω τα συμπεράσματα Συνεδρίου που πραγματοποίησε προ καιρού στην Κερύνεια, ο «Σύλλογος Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών» με τίτλο «Κρυφή πολιορκία». Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταράφ» ομολογήθηκε ουσιαστικώς ότι τα Κατεχόμενα αποτελούν «Παράδεισο για πορνεία και συμμορίες». Για να γνωρίσουμε, τι είδος κράτους θα σχηματιστεί, αν επικρατήσουν οι θέσεις των Βρετανών, που παρουσιάζει ο ΟΗΕ ως δικές του.

Οι μετέχοντες στο συνέδριο στάθηκαν ιδιαίτερα στα πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά προβλήματα που υπάρχουν στην Κύπρο, καθώς και στη σύγχυση ταυτότητας. Ανέφεραν πως τα προβλήματα που προέκυψαν ανάμεσα στους Τουρκοκυπρίους και στους Τούρκους που ήρθαν από την Τουρκία, καθώς και πολλά κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα που προέκυψαν μετά το 1974, ενεργοποίησαν τα ανακλαστικά αυτοπροστασίας των Τουρκοκυπρίων ενάντια στην Τουρκία.

Περισσότερο συζητήθηκαν τα θέματα αυτών που έχουν μεταναστεύσει από την Τουρκία και τα προβλήματα αφομοίωσής τους. Οι μετέχοντες ανέφεραν πως μετά το 1990 υπήρξε σοβαρή αύξηση στη μετανάστευση, πως σχεδόν όλα τα αδικήματα διαπράττονται από μετανάστες εκ Τουρκίας, και αυτό προκάλεσε ανησυχία στον κόσμο του νησιού. Εξέφρασαν την άποψη πως η διαμορφωμένη μέσα σε 500 χρόνια ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων αντιμετωπίζει πλέον το φάσμα της εξαφάνισης.

Είπαν πως αυτοί που έρχονται στο νησί δεν γνωρίζουν το σύστημα αξιών του νησιού, δεν νοιάζονται ιδιαίτερα και αυτό είναι κάτι που διασπά στην συνοχή των μεταναστών. {Να σκεφθεί κάποιος, τι θα συμβεί και με το σύστημα αξιών των Ελληνοκυπρίων]. Μάλιστα ένας σύνεδρος είπε ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση βρόμισε ιδιαίτερα το νησί, μεταβάλλοντάς το σε παράδεισο για τα καζίνο και την πορνεία.

Λέχθηκε πως η «ηγεσία του ψευδοκράτους» δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να ελέγξει τους μετανάστες. Λέχθηκε επίσης πως καθώς οι προσπάθειες αφομοίωσης των μεταναστών δεν έγιναν προσεκτικά, αυτό έθεσε υπό απειλή την ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων και προκάλεσε τον θυμό τους.

Τονίστηκε, μάλιστα, πως οι Τουρκοκύπριοι δέχονται επιπλήξεις από πολιτικούς και ΜΜΕ της Τουρκίας, πως δεν είναι επαρκώς Τούρκοι και μουσουλμάνοι και πρόσθεσαν πως είναι ανάγκη η Τουρκία να σταματήσει να αντιμετωπίζει ως ψευδοκράτος τα Κατεχόμενα.

Από την στιγμή που οι Τσίπρας-Κοτζιάς, υπέγραψαν επαίσχυντη συμφωνία για τα Σκόπια, τρέμω στην ιδέα μήπως η «επιτυχία» τους βρει εφαρμογή και στην Κύπρο. Φοβάμαι ότι ο Α. Τσίπρας δεν θα ενοχληθεί καθόλου από τις ανωτέρω περιγραφές καταστάσεων που παρέθεσα, από τη στιγμή που βρήκε δημοκρατικές τις εκλογές στην Τουρκία, με τον επίτιμο πρόεδρου του φιλοκουρδικού κόμματος, να του γράφει «Πρώτα ρωτάνε, άνθρωπέ μου».



Πηγή: voria.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *