Το δίκαιο του αποικιοκράτη

Der Bruder Esel mit dem Gelt (Λεπτομέρεια) "Ένας γάιδαρος απεικονίζεται να αφοδεύει νομίσματα ενώ αγρότες, έμποροι και ευγενείς τρέχουν να τα πιάσουν"

Der Bruder Esel mit dem Gelt (Λεπτομέρεια)

"Ένας γάιδαρος απεικονίζεται να αφοδεύει νομίσματα ενώ αγρότες, έμποροι και ευγενείς τρέχουν να τα πιάσουν"

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Επικρατεί στον τόπο μας το δίκαιο του αποικιοκράτη; Πώς είναι άραγε;
Για να δεις πώς είναι φαντάσου οι λίστες Λαγκάρντ να περιείχαν ονόματα φτωχών. Ή φαντάσου την φτωχή Ελλάδα να χρεωστεί πολεμικές αποζημιώσεις στη Γερμανία.

Η Γερμανία αντί να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις για τις ζημίες που προκάλεσε στην Ελλάδα με τα στρατεύματα των ναζί, έλαβε ωσεί επιβράβευση βοήθεια ακόμα κι απ τη φτωχή Ελλάδα, για να κάνει το λεγόμενο "γερμανικό θαύμα:!
Όταν ο αποικιοκράτης αγκαρεύει κάποιον ιθαγενή να του μεταφέρει τις βαλίτσες του, του δίνει για τον κόπο του μια κλωτσιά. Αυτή είναι δικαιοσύνη, από την άποψη του αποικιοκράτη.

Θυμηθείτε πώς αντάμοιβε ο Μεγαλέξανδρος τους φτωχούς! Ο Μεγαλέξανδρος, γιορτάζει σήμερα, ήταν γενναιόδωρος. Απορούσαν οι πολεμιστές του, όταν τους αντάμοιβε. Μα δεν έκανα τίποτε, πέρα απ΄ το καθήκον μου του πολεμιστή. Εσύ έκανες το καθήκον σου του πολεμιστή, έλεγε ο μεγαλοφυής Αλέξανδρος κι εγώ κάνω το καθήκον μου του βασιλιά.

Το δίκαιο του αποικιοκράτη ισχύει παντού όπου υπάρχει φτώχεια και δυστυχία. Αν ο αποικιοκράτης κλέψει τον φτωχό, αυτό δεν είναι κλοπή. Ο λύκος πάντοτε τρώει του φτωχού το αρνί.
Θα μου πείτε , αυτό συμβαίνει και στην ασυλία των πολιτικών και σ΄ αυτούς που ασκούν εξουσία. Σπανίως τιμωρείται κάποιος από αυτούς.

Το ίδιο πνεύμα επικρατεί παντού, ακόμα και στα πνευματικά δικαιώματα. Αν ένας διάσημος συγγραφέας κλέψει την ιδέα ενός άσημου, αυτό δεν είναι πνευματική κλοπή. Το αντίθετο ο άσημος πρέπει να είναι ευχαριστημένος γιατί ο διάσημος τον τίμησε παρουσιάζοντας την ιδέα του ως δική του.

Ένας διάσημος συγγραφέας επέκρινε κάποιον άσημο συγγραφέα γιατί μνημόνευε στα παραθέματά του άσημους συγγραφείς. Δηλαδή αν ο Έλιοτ αντέγραφε τον γραμματέα του, έπρεπε να το πει;

Οι πλούσιοι, οι διάσημοι, οι πολιτικοί μπορούν να αδικούν του φτωχούς, τους άσημους, τους απλούς πολίτες και να μη συμβαίνει τίποτα. Γι' αυτό λένε ότι τα έργα του Σαίξπηρ του τα έγραψε κάποιος άλλος.

Έτσι κάνει η αποικιοκρατία. Αν ένα φτωχό κράτος κάνει τη βλάβη στον κόσμο που κάνουν οι μεγάλοι, που κατασκευάζουν και εμπορεύονται όπλα, ναρκωτικά κ.α.θα το είχαν φάει ζωντανό.

Αυτό γίνεται στην αποικιοκρατία με το δίκαιο του ισχυροτέρου. Ελέχθη πως ο φιλελευθερισμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.



Πηγή: ΜΙΚΡΑ ΔΟΚΙΜΙΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *