Η πραγματική Φιλική Εταιρεία δικαιώνει τους 151

Μια ιστορία με τίτλο ΗΟΑ ΗΘΣ (ή ουδετεροθρησκεία ή θάνατος)

“Πλαστά” σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας που υπονούσαν την κατά Χριστό Ελευθερία

Σύμφωνα με τον γνωστό θρύλο, η Επανάσταση για την ίδρυση ελληνικού κράτους θεμελιώθηκε στην Οδησσό. Επειδή χρειάζονταν τρεις για να δημιουργήσουν την οργάνωση, περί το 1921 καταλήξαμε ότι ο τρίτος δεν ήταν ο Αναγνωστόπουλος, αλλά ο Ξάνθος. Όποιοι και νάτανε τελικά,  όλοι επέμεναν για πολλά χρόνια να αναθέσουν την αρχηγία στον Καποδίστρια. Αυτός όμως αρνιότανε. Έτσι, βρέθηκε μια άλλη λύση: ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. Ανέλαβε αρχηγός, με τον όρο το κράτος που θα δημιουργούσε να είναι ουδετερόθρησκο. Αυτός όμως έκανε του κεφαλιού του. Έβαλε τους Αγίους Κων/νο και Ελένη στην Σημαία, έβαλε τον Σταυρό, ντύθηκε στα μαύρα, έραψε στην στολή του τον Σταυρό πάνω από την νεκροκεφαλή και κάλεσε τους Έλληνες να πολεμήσουν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος με σύνθημα “Εν τούτω τω σημείω νικώμεν”.

Η “αυθαίρετη” σημαία του Υψηλάντη τον παρουσίαζε ως νέο Μέγα Κωνσταντίνο

Η μάχη στην Μολδαβία και Βλαχία δεν πήγε καλά. Αντίθετα, στην Πελοπόννησο, την Στερεά και τα νησιά τα κατάφερε. Την 1.1.1822 οι επαναστατημένοι διακήρυξαν το ανεξίθρησκο κράτος, αλλάχτηκε το κόκκινο με το γαλάζιο και ο Δημήτριος Υψηλάντης σταμάτησε να χρησιμοποιεί την τρίχρωμη σημαία. Όμως το 1823 ο Κολοκοτρώνης επέμεινε να απαγορεύει στον Μαυροκορδάτο να γίνει Πρόεδρος της Βουλής. Τότε η Βουλή βρήκε κάμποσα παραπτώματα στην Κυβέρνηση και την άλλαξε. Η Επανάσταση βρέθηκε με δυο κυβερνήσεις και την λύση ανέλαβαν οι Άγγλοι που χρηματοδότησαν την μια απ’ αυτές. Κάποια συμφωνία όμως που έγινε στο μεταξύ, επέτρεψε στον Ρώμα να καταργήσει χωρίς αντίδραση την χρηματοδοτημένη κυβέρνηση, την Βουλή και να φέρει έτσι τα πράγματα, ώστε το 1827 να επιλεγεί ο Καποδίστριας ως Κυβερνήτης για 7 χρόνια. Οι κοραϊστές ξαναέφτιαξαν την Βουλή, μόλις όμως έφτασε ο Καποδίστριας την ξαναδιέλυσε. Ένα χρόνο μετά, ο Καποδίστριας όρισε ως σύμβολα του κράτους τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας. Με την δολοφονία του εξαφανίστηκαν και τα σύμβολά της.

Διαπιστώθηκε τελικά ότι η επίκληση στον “Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό” από τον Υψηλάντη, η φράση του “Εν τούτω τω σημείω νικώμεν” και το “Μάχου υπέρ πίστεως” ήταν όλα ψεύδη και υποκρισίες. Οι Υψηλάντηδες ήταν αγνωστικιστές, όπως όλοι οι Φαναριώτες. Φάνηκε ότι η Φιλική δεν γιόρταζε την 14η Σεπτεμβρίου και ότι ήταν άσχετη με την χριστιανοποίηση του Ρωμαϊκού κράτους. Το έμβλημα των Φιλικών δεν εννοούσε την κατά Χριστόν πνευματική απελευθέρωση από τα ανθρώπινα πάθη, αλλά το εγκόσμιο αγαθό, την κοσμική ελευθερία ή υλιστική ελευθεριότητα. Βρέθηκε όμως και το αληθινό έμβλημα που είχε κρυφτεί. Έγραφε “ΗΟΑ ΗΘΣ”, δηλαδή Ή ΟυδετεροθρησκείαΑ Ή ΘάνατοΣ. Όλα αυτά τα ανακάλυψαν 151 βουλευτές το 2019 με την βοήθεια του υπερτάτου όντος. Τότε άρχισε να αποκαθίσταται η αλήθεια στην Ελλάδα.

Σκουφάς (1816):
Εγώ επέμενα για τον Καποδίστρια, γιατί ήταν αληθινά ουδετερόθρησκος
Κολοκοτρώνης (1827):
Κι εγώ κι εγώ, αφού 20 χρόνια πριν τον προτείνω, πολεμούσαμε μαζί τον Αλή πασά ως γνήσια ουδετερόθρησκοι

Πηγή: Το καραβάκι της ιστορίας


Σχετικά άρθρα...

1 Σχόλιο

  1. Ο/Η Ιωάννης Β. Αναγνωσταρας λέει:

    Με ενδιαφέρει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *