Το απαράδεκτο φάλτσο του Ποντίφικα για τον Αλέξη Τσίπρα

Δρ Τσακαλίδης Γεώργιος
Θεολόγος-Θρησκειοπαιδαγωγός
Έφορος Ανώτατης Συνομοσπονδίας
Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.)

Τον Αλέξη Τσίπρα, τον Έλληνα πρωθυπουργό, πρότεινε ο πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος ευρισκόμενος στο Περού για Νόμπελ Ειρήνης για τη στάση του στο μεταναστευτικό εκτιμώντας μια φράση του κ. Τσίπρα, η οποία τον συγκίνησε: "Τα ανθρώπινα δικαιώματα προηγούνται των συμφωνιών". Αυτή η φράση αξίζει το βραβείο Νόμπελ»[1], είπε. Τον κ. Τσίπρα από κοινού με τον Ζόραν Ζάεφ πρότειναν και άλλοι διεθνείς παράγοντες για το Νόμπελ ειρήνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στην ουσία η πρόταση του Φραγκίσκου γίνεται για τον ίδιο λόγο, δηλαδή για τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού ούτε ο ίδιος, νομίζω, πιστεύει ότι μία φράση που διετύπωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο σωστή και αν είναι, δεν έχει από μόνη της τόση βαρύτητα, ώστε να δικαιούται κανείς το Νόμπελ ειρήνης. Από σωστά λόγια πολιτικών είναι χορτασμένος ο κόσμος. Τι γίνεται με τα σωστά έργα! Με την πρόταση που διατύπωσε ο Ποντίφικας ταυτίζεται απλά με δυτικούς πολιτικούς, που βρήκαν στο πρόσωπο του Τσίπρα τον άνθρωπο που ικανοποίησε τον διακαή τους πόθο να ξεφύγουν τα Σκόπια από τη ρωσική επιρροή και να ενταχθούν στο Ν.Α.Τ.Ο. και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας μη λησμονούμε ότι ο πάπας ήταν από τους πρώτους που ως αρχηγός του κράτους του Βατικανού (των χιλίων κατοίκων, αλλά της δεύτερης ισχυρότερης Τράπεζας στον κόσμο) που έσπευσε να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία, και απηύθυνε στα χριστουγεννιάτικα μηνύματά του «urbi et orbi» χαιρετισμό και στους πολίτες της «Μακεδονίας», πολύ πριν πάρουν κρατική υπόσταση. Τώρα δε, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών προανήγγειλε την επίσκεψή του στους γείτονές μας στις 7 Μαΐου 2019 χρησιμοποιώντας προκλητικά τον όρο «Μακεδονία» (χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό βόρεια). Ερωτάται για ποιο λόγο επισκέπτεται τα Σκόπια, αφού δεν υπάρχουν Ρωμαιοκαθολικοί στη χώρα αυτή, πέρα από τους ελάχιστους υπαλλήλους της Πρεσβείας του Βατικανού; Το 65% των κατοίκων είναι ορθόδοξοι χριστιανοί και το 33,5% μουσουλμάνοι. Η απάντηση είναι πως το Βατικανό είχε ανέκαθεν τη δική του γεωπολιτική, που στόχευε αφ ενός να θέσει υπό τον Πάπα όλους τους χριστιανούς και αφ ετέρου να έχει καθοριστικό ρόλο στην εξουσία πάνω στους λαούς της γης. Στη παρούσα φάση ταυτίζεται με τους ισχυρούς πολιτικούς της Δύσης, αποσκοπώντας να αποσπάσει τα Σκόπια και άλλες ορθόδοξες βαλκανικές χώρες από τον εναγκαλισμό με την ορθόδοξη Ρωσία και να τις κάνει εύκολη λεία της παπικής προπαγάνδας. Παπικός δάκτυλος ήταν και η απόσχιση και αυτονόμηση από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας της λεγόμενης «Μακεδονικής Εκκλησίας», μιας σχισματικής Εκκλησίας, που δεν αναγνωρίζεται από καμιά Ορθόδοξη Εκκλησία.

Να λοιπόν γιατί του είναι πολύ συμπαθής ο κ. Τσίπρας και τον προτείνει για Νόμπελ ειρήνης. Γιατί ο κ. Τσίπρας υπηρετεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο Έλληνα πολιτικό τα γεωπολιτικά του σχέδια. Δεν απασχόλησε καν τον θρησκευτικό ηγέτη της Δύσης ότι ο άνθρωπος τον οποίο προτείνει για Νόμπελ δηλώνει άθεος και βάλθηκε με την πολιτική που ακολουθεί να ανατρέψει εκ βάθρων το θεσμό της ελληνικής οικογένειας, νομιμοποιώντας απαράδεκτες από το Ευαγγέλιο εναλλακτικές μορφές οικογένειας! Δεν τον προβλημάτισε καν ότι ο άνθρωπος αυτός αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις να περιθωριοποιήσει την Εκκλησία στην Ελλάδα και να την περιορίσει μόνο στην ιδιωτική σφαίρα! Δεν διερωτήθηκε ο άρχοντας του Βατικανού ότι ο εκλεκτός του Τσίπρας με την μυστική διπλωματία που ακολούθησε και την ενδοτικότητά του στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, αποδέχθηκε πλήρως την πλαστογράφηση της ιστορίας από τους βορείους γείτονές μας και δίχασε αφάνταστα τον ελληνικό λαό, που στη συντριπτική πλειονότητά του τάχθηκε εναντίον της συμφωνίας! Υπέγραψε μια ταπεινωτική συμφωνία ως απόλυτος μονάρχης, γράφοντας στα παλιά του παπούτσια το παλλαϊκό αίτημα να διεξαχθεί δημοψήφισμα, πράγμα που έκανε ο ομόλογός του Ζάεφ. Για ποιο λόγο λοιπόν δικαιούται ο κ. Τσίπρας το Νόμπελ ειρήνης, όταν υπήρξε ο διχαστικότερος Έλληνας Πρωθυπουργός! Αν δικαιούται ένα Νόμπελ, ο κ. Τσίπρας αυτό δεν είναι το Νόμπελ ειρήνης, αλλά το Νόμπελ ενδοτισμού. Θεωρούμε την πρότασή σας, αρχηγέ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και Πρωθυπουργέ του Βατικανού[2], απαράδεκτο φάλτσο, το οποίο καλά θα κάνετε να διορθώσετε.



[1] https://www.ethnos.gr/.../30113_papas-o-tsipras-axizei-brabeio-nompel-gia-prosfygik

[2] Υπενθυμίζω ότι κατά τον Oskar Cullman, κορυφαίο Γερμανό προτεστάντη ερμηνευτή της Καινής Διαθήκης, το Κράτος είναι δημιούργημα του διαβόλου, ενώ η Εκκλησία δημιούργημα του Θεού. Ο πάπας συνδυάζει στο αξίωμά του και Εκκλησία και κράτος; Μείξη άμεικτη. Ερωτάται υπό ποία ιδιότητα προτείνει τον Έλληνα πρωθυπουργό για το Νόμπελ ειρήνης; Ως εκπρόσωπος του Θεού (της Εκκλησίας) ή ως εκπρόσωπος του διαβόλου (Κράτους); Η πρότασή του είναι απαράδεκτη και εκ του λόγου ότι αναμειγνύεται στα πολιτικά πράγματα ξένης χώρας και δη σε προεκλογική περίοδο.



Πηγή: Πατερικός

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *