Το εθνικό έγκλημα στη Θράκη συνεχίζεται...

Θράκη: Προσπάθησαν να πετάξουν στο περιθώριο δύο σημαντικούς ιμάμηδες επειδή δεν ήταν τουρκόφιλοι!

Πόσες φορές «θα πέσουν στα τέσσερα» εξυπηρετώντας τα σχέδια του Ερντογάν για να μείνουν στην κυβέρνηση;

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως η παραμονή της ΕΥΠ στην Θράκη έχει γίνει τυπική…

Για πόσο θα συνεχιστεί η σιωπή και η ανοχή της ελληνικής πλευράς;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Την ώρα που η πολιτική της κυβέρνησης έχει πλήρως αποκαλυφθεί για τα Σκόπια και εν μέρει για την Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανία, στην Ελληνική Θράκη αναπτύσσονται υπογείως πολιτικές που καμία σχέση δεν έχουν με την εθνική αξιοπρέπεια, αλλά και την ασφάλεια της χώρας.
Σύμφωνα με την κυβερνητική λογική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «ήτανε δίκαιο και έγινε πράξη». Μόνο, που, ενώ η ενίοτε «πράξη» της εκάστοτε κυβέρνησης και δη της παρούσας, παράγει δεδομένα αποτελέσματα τα οποία συνήθως είναι λίαν αμφισβητήσιμα ως προς τα εθνικά οφέλη, ενώ το «δίκαιο» είναι σχετικό και άμεσα συνδεδεμένο με την ιδεολογική (ή ιδεοληπτική) οπτική εκείνου που αποφασίζει περί «δικαίου» και, κυρίως, τίνος «δικαίου» (και συμφερόντων).

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα στο facebook, όπου κάποιος ευαισθητοποιημένος πολίτης, κάτοικος Θράκης, κατήγγειλε την απομάκρυνση δύο ιμάμηδων από τεμένη του ν. Έβρου (Αλεξανδρούπολης και Δικέλλων), σχολιάζοντας ότι η απομάκρυνση έγινε επειδή αυτοί δεν λειτουργούσαν σύμφωνα με την γραμμή του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, περιορίζονταν αυστηρά στα θρησκευτικά τους καθήκοντα και, επίσης, φέρονται να έχουν δηλώσει πως «η Μακεδονία είναι ελληνική», δήλωση που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τις θέσεις της Τουρκίας του «σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν…

Θεωρώντας, από την πλευρά μας πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα εμφανίζει μια εξέλιξη πολύ καλά κρυμμένη από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και με δεδομένη την «ειδική οπτική γωνία» επί των σοβαρών εθνικών θεμάτων της Θράκης της παρούσας κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ξεκινήσαμε μια πολύ προσεκτική έρευνα, αφού το θέμα αφορούσε εσωτερική θρησκευτική υπόθεση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας ήταν, δυστυχώς, πολύ χειρότερα από τα πλέον δυσάρεστα σενάρια που είχαμε προβλέψει. Οι δύο, κατά κοινή ομολογία, πολύ καλοί ιμάμηδες πραγματικά απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους. Ο διοικητικά αρμόδιος και μεθοδεύων την απομάκρυνσή τους ήταν ο Χαμζά Οσμάν, Τοποτηρητής (προσωρινός) Διδυμοτείχου και οι αντικαταστάτες τους σύμφωνα με όσα συζητούνται μεταξύ μουσουλμάνων (αλλά και των αρμοδίων ελληνικών κρατικών υπηρεσιών) είναι άτομα ελεγχόμενα από τον νυν αλλά και τέως Τοποτηρητή, Μεχμέτ Δαμάτογλου που ως γνωστόν, είχε απομακρυνθεί από τη θέση του για πολύ σοβαρούς νομικούς λόγους.

Τα ερωτήματα που ζητούσαν απάντηση

✓ Ποια είναι όμως τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν σε αυτό το μεγάλης βαρύτητας περιστατικό;
✓ Ποιός είναι άραγε ο ρόλος του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στην αδρανοποίηση των δύο άξιων ελληνόψυχων ιμάμηδων και στην de facto μεταβολή μιας δεδομένης κατάστασης, για την οποία εργάστηκε πολύ προσεκτικά η πρώην διοίκηση του κλιμακίου της Κομοτηνής;
✓ Ποιοι και πως κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν την σιωπή, την ανοχή και την μη αντίδραση της ΕΥΠ (η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοβαρής υπολειτουργίας μετά τα όσα ευτράπελα και μη δικαιολογηθέντα συνέβησαν στο κλιμάκιο της Κομοτηνής τον Μάιο του 2018 και με πλήρη ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, δηλαδή του κ. Ρουμπάτη);
✓ Ποιοι πολιτικοί κρύβονται πίσω από αυτή την σιωπηλή υποχώρηση και πως δέχτηκε η κυβέρνηση την αλλαγή των συγκεκριμένων ιμάμηδων;
✓ Υπήρξε εκβιασμός; Και αν ναι, από ποιούς σε ποιους;
✓ Έγινε κάποια συγκεκριμένη υπόγεια συμφωνία και με ποιο αντάλλαγμα;

Με αυτά τα ερωτήματα ξεκινήσαμε την έρευνά μας. Και, δυστυχώς, απαντήθηκαν όλα. Δυστυχώς, γιατί, για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η ακαταλληλότητα, η άρνηση κάλυψης εθνικών αναγκών και η επικινδυνότητα προσώπων που υπό την παρούσα κυβέρνηση διαχειρίζονται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εθνικά ευαίσθητες υποθέσεις τα αποτελέσματα των οποίων –δυστυχώς για τους ίδιους- θα τους φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, όταν θα πάψουν να βρίσκονται στις θέσεις εξουσίας από τις οποίες διενεργούν εθνικά εγκλήματα και ναρκοθετούν ιδιαίτερης βαρύτητας και σπουδαιότητας εθνικά θέματα.

Ποιοι είναι οι ιμάμηδες που διώχθηκαν;

Πρόκειται για τον Εμίν Σερίφ, ιμάμη Αλεξανδρούπολης και τον Μεχμέτ Σαρ πρώην ιμάμη Δικέλλων.
Ο πρώτος, ο Εμίν Σερίφ, είναι άτομο ευρύτατης (έως καθολικής) αποδοχής από τη μουσουλμανική μειονότητα στον Έβρο, με άριστες σπουδές, υποψήφιος για μουφτής Έβρου, με αποτέλεσμα ο σημερινός (προσωρινός) τοποτηρητής να τον βλέπει ανταγωνιστικά…
Πέρυσι, χάρη στη στενή επιτήρηση της κατάστασης από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ο τοποτηρητής, παρά τις προσωπικές του ανησυχίες, τον διόρισε στο κεντρικό τέμενος της Αλεξανδρούπολης και κατά κοινή ομολογία τα πήγε περίφημα, δικαιώνοντας στον απόλυτο βαθμό την επιλογή της τοποθέτησής του.

Ο Μεχμέτ Σαρ, πάλι, είναι απόφοιτος Λυκείου, αλλά πάρα πολύ καλός (έως άριστος) γνώστης του Κορανίου, πολύ καλός θρησκευτικός λειτουργός, δραστήριος και ευγενική προσωπικότητα, με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει πολλά παιδάκια στα Φροντιστήρια Κορανίου. Η καλή του απόδοση έφτασε σε τέτοιο σημείο ώστε του υποσχέθηκαν να τον κάνουν κάτι σαν επιθεωρητή για όλα τα Κουράν Κουρσού στο νομού Έβρου, με την απαραίτητη προϋπόθεση να κάνει αίτηση για πρόσληψή του ως ιεροδιδάσκαλος, δηλαδή να εκτεθεί δημοσίως έναντι του Προξενείου και της ψευδομουφτείας Κομοτηνής.

Τελικά ο τοποτηρητής Διδυμοτείχου τον έκοψε(!) στις εξετάσεις, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα (κοινώς ρεζιλεύτηκε) και στις δυο πλευρές... Και αυτό διότι τόσο ο Σαρ όσο και ο Εμίν Σερίφ είναι δύο θρησκευτικοί λειτουργοί που οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είχαν κατορθώσει να απομακρύνουν από τον έλεγχο της Άγκυρας και είχαν επενδύσει σε αυτούς προκειμένου ο Έβρος, για πρώτη φορά στα χρονικά, να περάσει στον έλεγχο της ελληνικής πλευράς και δη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων...
Φαίνεται όμως ότι ο Χαμζά Οσμάν είχε διαφορετικά σχέδια....

Τοποτηρητής Μουφτής εκβιαζόμενος; Είναι δυνατόν;

Φέτος λοιπόν, με την ανοχή της νέας διοίκησης του κλιμακίου της ΕΥΠ Κομοτηνής (το οποίο μέχρι τον Μάιο του 2018 είχε αναλάβει αποτελεσματικότατα και τον βόρειο Έβρο) έκανε «τα δικά του», αλλά και το «χατίρι» του τέως τοποτηρητή Διδυμοτείχου, Μεχμέτ Δαμάτογλου που απομακρύνθηκε επειδή είχε καταδίκες...
Στους κύκλους των μουσουλμάνων λέγεται ότι ο Δαμάτογλου «κρατάει» τον νυν τοποτηρητή με στοιχεία για λαμογιές, οπότε στη θέση του σωστού ιμάμη διορίζεται τώρα ο ανιψιός Δαμάτογλου, Εκρέμ…

Με αυτά τα νέα, πλέον, δεδομένα, ο Έβρος «χάνεται» αφού ο τοποτηρητής Διδυμοτείχου αφενός εμφανίζεται να μην αντιλαμβάνεται το διακύβευμα (το καλύτερο σενάριο), αφετέρου συνεργάζεται με ανθρώπους του παλαιού καθεστώτος Δαμάτογλου και επιπλέον είναι φοβικός και άτυπα «όμηρος», εξαιτίας της έρευνας που διενεργείται εις βάρος του… Μια διοικητική έρευνα από το υπουργείο Παιδείας για σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες, αφού υπάρχουν καταγγελίες εις βάρος του για λήψη χρημάτων χωρίς την έκδοση παραστατικών.

Το τουρκόγλωσσο φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ που μοιράσθηκε στην Κομοτηνή πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015

Μέχρις αυτού του σημείου η υπόθεση φέρεται να αφορά μόνον ιμάμηδες και μεταξύ τους ανταγωνισμούς, προσωπικά συμφέροντα και ματαιοδοξίες.
Δίχως άλλο, όμως, φυσιολογικά και μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, εμπλέκονται και κάποιες ελληνικές κρατικές υπηρεσίες, με την ΕΥΠ να κατέχει τα ηνία στη διαχείριση παρόμοιων υποθέσεων, αφού αφορούν ευαίσθητες τοποθετήσεις θρησκευτικών λειτουργών που έχουν τη δυνατότητα με τον λόγο τους να επηρεάσουν ή να επιτρέψουν πολιτικές ή εθνικιστικές (τουρκικές) επιρροές μέσα από τα τεμένη, δηλαδή εστίες διάδοσης των αρχών του πολιτικού Ισλάμ.

Και θα επρόκειτο μόνο γι αυτό, εάν δεν υπήρχε κάτι «αμαρτωλό» από τον Ιανουάριο του 2015. Για την ακρίβεια, ένα φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ήταν γραμμένο στην τουρκική γλώσσα, και μοιράσθηκε στην Κομοτηνή (και όχι μόνο), πριν από τις εκλογές. Στο φυλλάδιο αυτό αποτυπώνονταν πολύ συγκεκριμένες θέσεις – απαιτήσεις, οι οποίες θα έπρεπε να γίνουν αντικείμενο έρευνας τόσο για τους συγγραφείς του όσο και για την αποδοχή του από το ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έγραφε το φυλλάδιο αυτό;

ΣΥΡΙΖΑ και Μειονοτικά Δικαιώματα
1. Στο πλαίσιο ελευθερίας του «Εθνικού» και «Συλλογικού Αυτοπροσδιορισμού» εφαρμογή αποφάσεων της ΕΔΑΔ σχετικά με τα σωματεία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.
2. Επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης Πλαίσιο για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων.
Παροχή της ελευθερίας έκφρασης και ελευθερίας σκέψης στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν στην μειονότητα.
Παροχή στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν σε μια εθνική μειονότητα, δυνατότητα δημιουργίας και χρήσης δικών τους ΜΜΕ
Δικαίωμα ελεύθερης χρήσης γλώσσας για της μειονότητες σε όλο τον «Ιδιωτικό» και Δημόσιο τομέα.
Ειδικά για την μειονότητα της Θράκης:
1. Κατάργηση της αρμοδιότητας ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα και μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Εσωτερικών
2. Άμεση και αυτοδίκαιη επαναχορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους στερήθηκαν με άρθρο 19 του κώδικα ιθαγένειας
3. Χορήγηση τίτλων για χωράφια και τα σπίτια στους κατοίκους του ορεινού όγκου
4. Προσανατολισμός της ποσόστωσης του 0,5% του άρθρου 23 του Ν. 3647/08 για πρόσληψη στο δημόσιο για τα μέλη της μειονότητας
Για την εκπαίδευση:
1. Δικαίωμα στη μειονότητα για δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων
2. Δημιουργία Παιδαγωγικού Τμήματος Τουρκικής Γλώσσας στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και ΔΠΘ. Ελεύθερη χρήση της Τουρκικής γλώσσας σε όλες τις εκδηλώσεις
3. Κατάργηση του νόμου Ιεροδιδασκάλων και δικαίωμα εκλογής Μουφτή
4. Κλείσιμο των 2 Ιεροσπουδαστηρίων και η μετατροπή τους σε επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ)
5. Διορισμών δασκάλων τουρκικής για τους μουσουλμάνους Τούρκους μαθητές στην Αθήνα.
Για τις θρησκευτικές μειονότητες:
1. Κατάργηση της υποχρεωτικής πρωινής προσευχής
2. Κατάργηση του σημερινού μαθήματος Θρησκευτικών και η αντικατάσταση του από μάθημα «Φιλοσοφίας Θρησκειών»
3. Θέσπιση υποχρεωτικού πολιτικού γάμου για όλους τους πολίτες μαζί με το θρησκευτικό γάμο.

Ο ρόλος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στο σημείο αυτό, εμφανίζεται και ο σπουδαιότερος (σε δύναμη ψήφων λόγω σχέσεων με το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζεϊμπέκ. Είναι ο άνθρωπος που κινεί όλα τα νήματα, συνεργάζεται στενά-σχεδόν καθοδηγείται-από τον Αχμέτ Μετέ, ψευδομουφτή Ξάνθης, έχει άμεσες επαφές με τον εκάστοτε Τούρκο πρόξενο και έχει κερδίσει επαξίως τον τίτλο του πλέον τουρκόψυχου πολιτικού παράγοντα στη Θράκη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες μας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ, λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2017, σε συνάντησή του στην Αθήνα με άνθρωπο από το γραφείο του πρωθυπουργού, φέρεται να παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος των τριών μειονοτικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και απαίτησε να γίνει αυτό που έλεγε το προεκλογικό φυλλάδιο, δηλαδή η ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και η ΥΠΥ (Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων του ΥπΕξ) στη Θράκη, να καταργηθούν ή τουλάχιστον να υποβαθμιστούν και να πάψουν να ασχολούνται με τη μειονότητα!!!
Ειδάλλως, είχε απειλήσει, εμμέσως πλην σαφώς, με παραίτηση και πτώση κυβέρνησης (ας συγκρατηθεί και αυτό στο οποίο εμείς έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές, ότι δηλαδή η παρούσα κυβέρνηση, έχοντας στο σώμα της 3 μουσουλμάνους βουλευτές, είναι άμεσα εξαρτημένη από τις βουλές Ερντογάν, δηλαδή, αν ο Σουλτάνος κρίνει σκόπιμη μία κυβερνητική ανατροπή, έχει δυνατότητα να το πράξει!!!).

Και τώρα, μετά τις εξελίξεις από τον Μάιο του 2018 στο κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή, ισχυρίζεται δημόσια σε κύκλους στην Ξάνθη ότι αυτός διέλυσε την ΕΥΠ Θράκης γιατί η δράση της είχε ενοχλήσει σφόδρα τον εκεί ψευδομουφτή, αφού είχε τεκμηριωθεί υπηρεσιακώς (με αδιάσειστα στοιχεία τα οποία είχαν διαβιβασθεί στην Αθήνα) η αντεθνική δράση του Αμέτ Μέτε.

Ο κ. Ζεϊμπέκ, λοιπόν, αντιλαμβανόμενος πως δεν μπορεί ο νομός Έβρου να μην ελέγχεται σε επίπεδο ιμάμηδων (φίλα προσκείμενων στο τουρκικό ισλάμ και ουσιαστικά ενεργούντων υπέρ των τουρκικών σχεδιασμών και συμφερόντων), εκμεταλλεύθηκε την καταγεγραμμένη υπόσχεση (μέσω του τουρκόγλωσσου φυλλαδίου του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και την κυβερνητικά αδυναμία να διατηρηθεί στην εξουσία (το παιχνίδι των εκλογών έπεται και θα αφορά και τα άλλα κόμματα που θα επιχειρήσουν να συνδιαλλαγούν με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής για να αποκομίσουν οφέλη επί της κάλπης). Εξάλλου είναι γνωστή η πρόθεση της Άγκυρας να προλάβει να συστήσει Μουφτεία Έβρου, με έδρα την Αλεξανδρούπολη και γραφεία σε Διδυμότειχο, στην κατεύθυνση ελέγχου του μειονοτικού στοιχείου στο νομό που στην πλειονότητά του απαρτίζεται από Ρομά, τους οποίους το Προξενείο συστηματικά βαπτίζει τουρκογενείς.

Ούτε καν η ΕΥΠ, ο διοικητής της οποίας φρόντισε να υποβαθμίσει (στα όρια της απόλυτης υπολειτουργίας και προφανώς κατόπιν απαίτησης του Ζειμπέκ και του Μαξίμου) σε τέτοιο βαθμό, ώστε να απωλέσει τον ρόλο και τον λόγο ύπαρξής της στην Θράκη.
Τα όσα έγιναν, εξάλλου, με την προ ολίγων ημερών έλευση και περιοδεία του Ερέν (τούρκου πράκτορα) που διέφυγε από την ΕΥΠ του κ. Ρουμπάτη (ο οποίος νόμιζε πως ο Ερέν γύρισε στην Τουρκία ενώ ο τουρκοπράκτορας κινούνταν δημοσίως και έσφαξε μοσχάρια –με τη μέθοδο Χαλάλ- που τα χάρισε στον ψευτομουφτή Ξάνθης Αμέτ Μέτε), αποδεικνύουν πως κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας»… Και αυτό το σάπιο βρίσκεται στην κορυφή της διοίκησης της πλέον ευαίσθητης υπηρεσίας της Ελλάδας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ)…

Σφαγέας Κούρδων μετατέθηκε στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Τέλος και στον αντίποδα αυτών των εξελίξεων από την ελληνική πλευρά, το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, αποδεικνύοντας πως είναι ένα στρατηγείο εφαρμογής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, εργαζόμενο με σοβαρότητα και σχεδιασμό τον οποίο μεταβάλλει αναλόγως των συνθηκών, μέσα στα πλαίσια της ποιοτικής και της ποσοτικής κλιμάκωσης των (όχι απαραίτητα νόμιμων) δραστηριοτήτων του, αναβαθμίζει το προσωπικό του, με την μετακίνηση ενός αξιωματικού (λοχαγού) Πληροφοριών της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί στο Ντιγιάρμπακιρ ως «σφαγέας των Κούρδων».

Από την πλευρά μας μπορούμε να υποθέσουμε τα αυτονόητα για τις δράσεις που πρόκειται να αναπτύξει ο τούρκος αξιωματικός πληροφοριών:
✓ Επανδρώσεις και κινήσεις ελληνικών στρατιωτικών μονάδων
✓ Εντοπισμός στόχων που θα μπορούν να πληγούν από παραστρατιωτικές ομάδες
✓ Σχεδιασμός ειδικών ενεργειών (προβοκάτσιες) σε προσεκτικά επιλεγμένους στόχους
✓ Καταγραφή ικανότητας εκτέλεσης ασκήσεων πυροβολικού και τεθωρακισμένων
✓ Επαφή με φίλα προσκείμενα προς την Τουρκία (ή και εκβιαζόμενα) πρόσωπα που βρίσκονται σε ειδικές πολιτικές και στρατιωτικές θέσεις ευθύνης
✓ Ανάπτυξη ειδικού δικτύου πληροφοριών με σκοπό την αναζήτηση γκιουλενιστών τούρκων υπηκόων που έχουν διαφύγει κρυφά στην Ελλάδα, αλλά και καταγραφή ελλήνων μουσουλμάνων φίλα προσκείμενων στον Γκιουλέν

Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία αντίδραση (άρνηση) από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες (ΕΥΠ, υπ. Εξωτερικών) για την μετάθεση του συγκεκριμένου στην Κομοτηνή, προκειμένου να αποφευχθεί η εκ μέρους του υλοποίηση δραστηριοτήτων που θα βλάψουν τα ελληνικά συμφέροντα, θα δημιουργήσουν πιθανά προβλήματα στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας, αλλά και θα δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τα αποτελέσματα της όποιας αναπτυχθείσας «δράσης» του τούρκου αξιωματικού πληροφοριών αναμένεται να είναι πολύ σοβαρά για έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης (και όχι μόνο) που θα χαρακτηριστούν ως γκιουλενιστές…

Επίλογος

Απορίας άξιον πως η αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ευαισθητοποιείται για την προστασία των ανθρωπίνων και των πολιτικών δικαιωμάτων μερίδας ελλήνων πολιτών, τους οποίους φαίνεται να παραδίδει στις ορέξεις του Ερντογάν και στις διαθέσεις τουρκικών υπηρεσιών, οι οποίες –σύμφωνα με παλαιότερη επίσημη δήλωση του Ερντογάν- ήδη τους αντιμετωπίζουν ως κατώτερους των τούρκων…

Δυστυχώς, πρέπει να ομολογήσουμε πως για τα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη σήμερα, την ευθύνη δεν την έχει μόνο η Άγκυρα με τους σχεδιασμούς της και οι τουρκόψυχοι μουσουλμάνοι εξυπηρετητές της (με το αζημίωτο, φυσικά)… Την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν υπηρετούν τον θεσμικό τους ρόλο, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την προστασία της Ελλάδας και των ελλήνων πολιτών…
Και τι προτάσσουν οι εκάστοτε ειδικοί (αλλά ποτέ υπεύθυνοι) στην σταθερή αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας;
Την πολιτική των χαμηλών τόνων και της σιωπηλής υποχώρησης, με αποτέλεσμα από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 οι υποχωρήσεις να γίνονται εντός της Ελληνικής επικράτειας…

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα



Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *