¨ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ¨ !

Μεγάλo θράσος! ¨Η Ελλάδα με αυτήν της την κίνηση την υπομονή της Τουρκίας…¨

Η Ελλάδα μετά από την έναρξη της επιχείρησης στο Άφριν, πιστεύοντας πως η Τουρκία θα αφήσει κενά σε Αιγαίο και Μεσόγειο, προβαίνει σε επικίνδυνες κινήσεις.

Μετά από την ένταση που υπήρξε με την Ελλάδα σχετικά με τις βραχονησίδες των Ιμίων, τώρα προέκυψε και ένταση στην Μεσόγειο που πηγάζει από τον Ελληνοκυπριακή Διοίκηση.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ

Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση παραχώρησε άδειες ερευνών για φυσικό αέριο σε 13 οικόπεδα στην Αν. Μεσόγειο στον περίγυρο της KKTC. Αυτήν την παραχώρηση δεν την αποδέχτηκαν ούτε η Τουρκία ούτε η KKTC και προειδοποίησαν πως η κατάσταση αυτή συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η Τουρκία είχε ανακοινώσει και παλιότερα πως ο ερχομός των Ελληνοκυπρίων στο Οικόπεδο Νο3 θα συνιστούσε μια σοβαρή κρίση. Παρόλα αυτά όμως η ελληνοκυπριακή διοίκηση συνεχίζει να παραχωρεί άδειες ερευνών φυσικού αερίου σε ξένες εταιρίες. Τελευταία η πλατφόρμα γεωτρήσεων Saipem 12000 έφτασε για γεώτρηση στα ανοιχτά της Αμμοχώστου στο οικόπεδο 3. Σύμφωνα με όσα έγραψε ο ελληνοκυπριακός τύπος στη δραστηριότητα αυτή που θα γινόταν για πρώτη φορά στο οικόπεδο 3, η πλατφόρμα της γεώτρησης παρεμποδίστηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία που βρισκόταν στην περιοχή.

Έτσι η πλατφόρμα γεωτρήσεων που στηρίχθηκε στην οικοπεδοποίηση της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, που δεν αναγνωρίζεται από την KKTC και την Τουρκία, δύο μέρες τώρα περιμένει στα 15 μίλια απόσταση. Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ανακοινώσει πως από τις 18/2 θα κάνει εκεί ασκήσεις. Ο ελληνικός και ο ελληνοκυπριακός τύπος έγραψαν για ¨την πιο κακή κατάσταση¨ προσθέτοντας πως οι γεωτρήσεις που σχεδιάζονταν να γίνουν στα οικόπεδα 3 και 6 παρεμποδίστηκαν από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

……………….

Σχετικά με το θέμα έκανε ανακοίνωση και η κυβέρνηση της KKTC. Το υπουργείο εξωτερικών της KKTC τόνισε πως οικόπεδα για τα οποία παραχώρησε άδεια η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, έχουν παραχωρηθεί προς έρευνα από την KKTC στην τουρκική ΤΠΟΑ και λέει τα εξής:

¨Ως KKTC μαζί με την Τουρκία δεν θα αποφύγουμε να κάνουμε αντίστοιχα βήματα. Αισθανόμαστε την ανάγκη για μια ακόμη φορά να τονίσουμε την αποφασιστικότητα μας, να κάνουμε στο επόμενο διάστημα απτά βήματα βάσει των διεθνών συμφωνιών που υπογράψαμε στο παρελθόν και των αδειοδοτήσεων¨.

¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ¨

Ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ σχολίασε την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο ως εξής: ¨Η ελληνοκυπριακή πλευρά με αυτήν της την κίνηση δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας και την στάση της απέναντι σε πιθανή κίνηση. Πιστεύουν πως εάν η Τουρκία υποχωρήσει εδώ θα υποχωρήσει και στα άλλα πεδία. Το κάνουν διότι εκτιμούν πως η Τουρκία κάνει μια σημαντική επιχείρηση στα σύνορα με την Συρία και η κοινή γνώμη είναι εστιασμένη εκεί. Να θυμίσουμε όμως πως όποτε φέρθηκαν καιροσκοπικά, υπέστησαν σημαντικές γεωπολιτικές ήττες. Μπορούμε να δώσουμε ως παραδείγματα την Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρου και τα Ίμια. Ο στόχος τους είναι να φέρουν αντιμέτωπη την Τουρκία με άλλα κράτη, να την φυλακίσουν στου κόλπους της Αττάλειας και της Αλεξανδρέττας και να εκμεταλλευτούν κατά το δοκούν τα πλούσια φυσικά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Η Τουρκία όμως του 21ου αιώνα με την ναυτοσύνη της ποτέ δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο και δεν θα κάνει βήμα πίσω. Διότι αυτά είναι τα αναπόφευκτα ανακλαστικά του ισχυρού κράτους της χερσονήσου της Ανατολίας. Σήμερα στην Αν.Μεσόγειο βλέπουμε πως η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση με ένα τετελεσμένο βασιζόμενη στην Ιταλία, δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας. Η Τουρκία όμως αυτό το σκάφος γεωτρήσεων που λέγεται Saipem 12000 το έχει στο περίμενε. Πρόκειται για κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην ιστορία. Και είναι μια ένδειξη της ισχύος του στόλου μας¨.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/yunanistan-bu-hareketle-turkiyenin-sabrini-423426.html

12/2/2018

Σχ: Βλέπετε το θράσος του κλέφτη; Εισέβαλε ως σώτήρας αρχικά αφού του έδωσαν πάτημα κάποιοι δικοί μας ¨εθνάρχες¨ (…), μετά κατσικώθηκε και δεν φεύγει και μετά μας κουβάλησε και όλα τα μπάζα του (εποίκους) που τους εγκατέστησε όπου ήθελε δίνοτας τους περιουσίες Ελληνοκυπρίων. Τώα λοιπόν θεωρώντας πλέον δικά του αυτά που έκλεψε θελει κι άλλα. Και πραγματικά αυτό ειναι το αναμενόμενο από κάτι τέτοιους… Το θέμα είναι τι κάνουν (ή καλύτερα δεν κάνουν) οι Έλληνες. Δεν θα έπρεπε ήδη να έχουμε γίνει ως κοινωνίες σαν το Ισραήλ;

Αντί αυτού όμως… Σερβάιβορ, Αννέ και Βλακ Φράιντει…Πηγή: Tourkikanea.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *