Ένωνε και βασίλευε
Άρχισαν τα όργανα για το Ομοσπονδιακό Κράτος της Κύπρου - Η Ε.Ε κάνει τα χατίρια στον Ερντογάν διότι μυρίστηκε πλούτο.
Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης
Ουδέν σχόλιο από την Ε.Ε δεν έγινε όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν καταπατώντας το διεθνές δίκαιο εγκαινίασε τον αγωγό μεταφοράς ιδιωτικού νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα αλλά αμέσως μετά την μεγάλη εκλογική νίκη του κόμματος του Ερντογάν η Ε.Ε θυμήθηκε ότι όλη η Κύπρος πρέπει να γίνει ένα Ομοσπονδιακό Κράτος για μια ευρωπαϊκή πορεία.
Την πρόταση την έκανε ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τόνισε ότι η "επανένωση" της Κύπρου μπορεί να κάνει το νησί ένα κράτος πρότυπο για ολόκληρη την πολυτάραχη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Όλο και πιο ανατολικά βάζει το σύνορο της η Ε.Ε που σε λίγο,, όπως πάει, θα το φτάσει στο Ισραήλ.
Ο δρόμος και για το ψευδοκράτος να ενταχθεί στην Ε.Ε είναι ανοιχτός αρκεί Κύπρος και ψευδοκράτος να δώσουν τα χέρια για μια ταχεία επίτευξη πολιτικής συμφωνίας.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, ο κ. Σούλτς απηύθυνε έκκληση στους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να αδράξουν τη στιγμή και να κάνουν οποιασδήποτε προσπάθεια για την ταχεία επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για την "επανένωση της Κύπρου".
Ο κ. Σουλτς μίλησε για "επανένωση" λες και το κατεχόμενο κομμάτι του νησιού διαιρέθηκε από πάνω του και όχι από πολεμική εισβολή της Τουρκίας.
"Είμαι αισιόδοξος ότι με τη γνήσια καλή θέληση και των δύο ηγετών, και τη σταθερή υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών της Κύπρου είναι εφικτό να έχουμε μια ιστορία επιτυχίας στην Κύπρο. Μια επανενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρος, που θα βασίζεται στις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η Ε.Ε, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για ένα λαμπρό μέλλον ευημερίας για όλους τους Ευρωπαίους Κύπριους πολίτες."
Είναι πραγματικά απίστευτη η τακτική της Ε.Ε όταν θέλει να υποστηρίξει τα συμφέροντά της ειδικά τώρα που ξεκίνησαν ξανά οι συζητήσεις για το ενταξιακό πρόγραμμα στην Ε.Ε της Τουρκίας. Η Ε.Ε θέλει να δημιουργήσει Ομοσπονδιακό Κράτος στην Κύπρο και παράλληλα έδωσε λυσσαλέο πόλεμο για να κομματιάσει το κράτος της Γιουγκοσλαβίας σε έξι κράτη. Εκεί το ενωμένο κράτος δεν βόλευε την απολυταρχία της Ε.Ε, στην Κύπρο όμως βολεύει.
Η Ε.Ε δεν έχει σκοπό ποτέ την ειρήνευση και την ευημερία μιας περιοχής αντιθέτως όπου θέλει διαιρεί και όπου θέλει "επανενώνει" όταν έχει στόχο να προχωρήσουν οι επενδύσεις που θα τις αποφέρουν κέρδη από τον δημόσιο πλούτο των χωρών.
Με την ισχυροποίηση του Ερντογάν και με το προσφυγικό να είναι χέρια του Τούρκου ηγέτη δεν είναι καθόλου τυχαίο το μήνυμα Σουλτς προς την Λευκωσία. Η Τουρκία μπαίνει στο παιχνίδι της Μεσογείου με όλα τα όπλα στα χέρια και ένα Ομοσπονδιακό Κράτος της Κύπρου είναι κάτι που θα κάνει τον Τούρκο ηγέτη πολύ χαρούμενο και την Ε.Ε πιο εξαπλωμένη με ισχυρό συνεταίρο την Τουρκία.
Ήξερε ο Ερντογάν όταν έλεγε στους Κύπριους να μην αντιδρούν για τον νερό που μεταφέρει στην τουρκική πλευρά του νησιού γιατί αν θέλουν μπορεί αυτός να τους προμηθεύσει όσο χρειάζονται. Ήξερε και ο Ακιντζί όταν πρότεινε πως ο αγωγός φυσικού αεριού στα κοιτάσματα της Κύπρου θα ήταν σωστό και οικονομικότερο να περνούν από την Τουρκία για να φτάνει στην Ευρώπη. Μοιράζουν, πουλούν, αρπάζουν, μεταφέρουν,χρεοκοπούν, κομματιάζουν, "επανενώνουν" όποτε θέλουν, όπου θέλουν και κανείς δεν αντιστέκεται.
Μένει να αιωρείται πάνω από τις συνθήκες του ΟΗΕ και της Ε.Ε το διάγγελμα του προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, στις 7 Απριλίου του 2014:
"Παρέλαβα Κράτος διεθνῶς ἀναγνωρισμένο. Δὲν θὰ παραδώσω «Κοινότητα» χωρὶς δικαίωμα λόγου διεθνῶς καὶ σὲ ἀναζήτηση κηδεμόνα. Καὶ ὅλα αὐτὰ ἔναντι κενῶν, παραπλανητικῶν, δῆθεν, προσδοκιῶν. Ἔναντι τῆς ἀνεδαφικῆς ψευδαίσθησης ὅτι ἡ Τουρκία θὰ τηρήσει τὶς δεσμεύσεις της".
Πηγή: Στον Τοίχο