Γ΄ Μνημόνιο. Με απλά λόγια…

Οι Financial Times με ένα άκρως κατατοπιστικό γράφημα εξηγούν από ποιους πόρους θα προέλθουν τα χρήματα του νέου Μνημονίου, ποιες χώρες θα επιβαρυνθούν περισσότερο, αλλά και σε ποιους τομείς θα δοθούν τα χρήματα στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα:

Τα χρήματα θα προέλθουν από δύο φορείς:

  • 65,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα δοθούν από τον ESM και τα
  • 16,4 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΔΝΤ.

Πού θα κατανεμηθούν αυτά τα χρήματα:
Τα χρήματα που θα λάβει η Ελλάδα (όταν και όποτε τα λάβει) θα κατανεμηθούν ως εξής:

  • 29,7 δισεκατομμύρια ευρώ για αποπληρωμές δανείων στο Ευρωσύστημα (14,3 δισ. ευρώ)
  • 9,9 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ
  • 5,5 δισ. ευρώ σε ιδιώτες κατόχους χρέους.
  • 25 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος
  • 17,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους
  • 7 δισεκατομμύρια για εσωτερικά χρέη
  • 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ για τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.

Το σύνολο του δανείου προς την Ελλάδα αγγίζει τα 88,5 δισεκατομμύρια ευρώ (έως τον Δεκέμβριο του 2018).

tsipras2

Δηλαδή ούτε ένα ευρώ για ανάπτυξη, σχολεία, στρατιωτικό εξοπλισμό, επενδύσεις, ανεργία, πρόνοια, κτλ. Όλα τα χρήματα του δανείου θα πάνε πάλι πίσω στην Ευρώπη, σε ήδη χρωστούμενα απλήρωτα δάνεια, σε ιδιώτες και τράπεζες. Σε κάθε μνημόνιο οι ελληνικές τράπεζες ανακεφαλαιώνονται με δεκάδες δις ευρώ, έτσι και τώρα στο τρίτο μνημόνιο, 33 δις θα πάνε στις τράπεζες. Όλα αυτά τα δις θα τα πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός. Με λίγα λόγια, μνημόνιο σημαίνει να πληρώνει ο ελληνικός λαός τα χρέη των προδοτικών κυβερνήσεων και των εγχώριων εβραϊκών τραπεζών.

Άρα συν-έλληνα που ήθελες ευρώ και Ευρώπη, ελπίζω να κατάλαβες ότι η απολυτή καταστροφή μας είναι η Γερμανοποιημένη Ευρώπη. Ελπίζω να διανόησες ότι μια έξοδος από το ευρώ και εκτύπωση δικού μας νομίσματος, ναι μεν θα ήταν και πάλι καταστροφική, αλλά σε βάθος χρόνου θα είχαμε ελπίδες ανάπτυξης, θα αυξανόταν η εγχώρια παραγωγή, θα γινόμασταν αυτάρκεις σαν λαός, και το κυριότερο θα διαλύαμε την ευρωζώνη, την γερμανία και τις τράπεζες σε τέτοιο βαθμό, που θα ήταν μη αναστρέψιμη η οικονομική τους καταστροφή. Τι καλύτερο από το να παρασύρεις τον εχθρό σου στον λάκκο που σου έσκαψε!

images

Εμείς θα επιβιώναμε με μια χούφτα σιτάρι και λίγο ψωμί αν χρειαζόταν, και θα τα καταφέρναμε σαν έθνος για αρκετούς μήνες. Στο τέλος θα ήμασταν και πάλι ζωντανοί. Οι τράπεζες και οι προδότες όμως δεν θα άντεχαν μέχρι τότε.

Ο Διονύσιος των Συρακουσών επέβαλε πολλούς φόρους στους πολίτες του, και μετά βλέποντας τους να οδύρονται και να παρακαλούν λέγοντας πως δεν έχουν άλλα χρήματα, διέταξε να επιβληθούν και άλλοι φόροι. Αυτό το έκανε, δύο ή τρεις φορές.

Όταν όμως μετά από διαταγή του για επιβολή ακόμα περισσοτέρων φόρων, άκουσε τους πολίτες να γελάνε και να αστειεύονται στην αγορά, διέταξε να σταματήσει η επιβολή των υψηλών φόρων.

«Τώρα πράγματι δεν έχουν τίποτα, είπε, είναι επικίνδυνοι για επανάσταση αφού μας περιφρονούν..!!!»

Υ.Γ.: Όσο για την φράση που έγινε καραμέλα στους αμνήμονες ελληναράδες: «Πρώτη φορά αριστερά», δεν νομίζω πλέον να χρειαστούμε και δεύτερη!Πηγή: ΔΙΟΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *