«10.000 αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου»

Συγκλονιστική συνέντευξη ενός αξιόλογου ανθρώπου της εποχής μας, του διοικητή του νοσοκομείου Ελπίς, Θεόδωρου Γιάνναρου, αναρτήθηκε στην διαδικτυακή έκδοση της «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» με τίτλο «Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου»

Στην εποχή της απανθρωπιάς και των πολιτικάντηδων, όπου οι νεκροί εν καιρώ μεγάλου πολέμου έχουν αντικατασταθεί με εκείνους εν καιρώ «ειρήνης» μέσω των οικονομικών δολοφόνων και των αφεντικών τους, οι οποίοι δανείζουν τις χώρες με σκοπό την… ανάπτυξη και μετά τις γονατίζουν, τα λόγια ενός πονεμένου πατέρα έρχονται να ταρακουνήσουν όλους τους επαναπαυμένους και τους δήθεν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΠΥΓΜΗ.gr η συνέντευξη κράτησε κανονικά 90 λεπτά αλλά ανέβασαν μόνο ένα μικρό απόσπασμα.

Διαβάστε και δείτε στο τέλος το βίντεο:

«Από την αρχή της κρίσης, το 2011, έχασαν την ζωή τους περίπου 10.000 άτομα, αυτοκτόνησαν. Είναι μια μεγάλη πόλη, όχι ένα χωριουδάκι. Μια μεγάλη πόλη εξαφανίσθηκε από τον χάρτη, ο γιος μου ήταν ένας από αυτούς», δηλώνει στη συνέντευξη ο διοικητής του νοσοκομείου και προσθέτει: «Δεν ξέρω με ποιον τρόπο κάποιος μπορεί να εξηγήσει αυτό που συνέβη. Πολλά άτομα προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, αλλά τους έσωσαν, ενώ δέκα χιλιάδες έχουν ήδη πεθάνει», προσθέτει.

«Τώρα οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια μας. Πόσους άλλους νεκρούς χρειάζονται για να καταλάβουν;» αναρωτιέται ο Θεόδωρος Γιάνναρος, αναφερόμενος στα χρέη των πολιτών, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης, και συμπληρώνει: «Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουμε όλοι την ίδια καρδιά, το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια λυπημένα μάτια των ανθρώπων του υπόλοιπου κόσμου, αλλά είμαστε τόσο κλειστοί μέσα στην Ευρώπη».

«Αν στην Γερμανία ένα σκυλί πεθάνει με άσχημο τρόπο η είδηση προβάλλεται στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες. Είδατε να γίνεται αναφορά σε δέκα χιλιάδες άτομα που αυτοκτόνησαν; Δεν νομίζω, διότι αυτή την στιγμή η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι τίποτα. Μπορώ μόνο να πω ότι ντρέπομαι που είμαι Ευρωπαίος» υπογραμμίζει, τέλος, στην συγκινητική του μαρτυρία, ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς.

Ένα τελευταίο που μπορούμε να αναφέρουμε σε όλους τους συνανθρώπους μας είναι: Να μην τους κάνετε το χατήρι! Εκεί θέλουν να φτάσουν τους πάντες: Στην απόλυτη απελπισία! Αντισταθείτε. Πάντα στα προβλήματα υπάρχει λύση. Μην κάνατε το χατήρι στα παγκόσμια λαμόγια.Πηγή: Pygmi.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *