Αφήστε τους Φίληδες μόνους, μέσα στις έρημες αίθουσες με τα άδεια θρανία...

sholeia

Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Η άρνηση και η ανυπακοή είναι ο μόνος δρόμος αντίστασης. Τιμωρήστε τους υποκριτές που σας έλεγαν να μην πληρώνετε και οι οποίοι τώρα σας στέλνουν τον λογαριασμό με πρόστιμα. Αντισταθείτε στους εθνομηδενιστές και στους εθνοαποδομητές, που δε σέβονται τίποτα, ούτε ιστορία, μήτε έθιμα και παραδόσεις του λαού μας. Ζούμε ιστορικές στιγμές, αλλά κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύει το μέλλον μας ως ιστορική και βιολογική οντότητα. Ότι το διακύβευμα είναι ο εθνικός και συνειδησιακός μας αφανισμός.

Αντισταθείτε και μην στέλνετε τα παιδιά σας στα σχολεία του Φίλη και του Σόρος! Δεν θα πάθουν τίποτα τα παιδιά, αν δεν πάνε στο σχολείο για κάποιες ημέρες. Εδώ μήνες ολόκληρους έκλειναν τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί για μισθολογικά αιτήματα. Δεν αξίζει περισσότερο να τα κλείσετε εσείς για λίγες ημέρες για την πατρίδα και για το μέλλον των παιδιών σας, που δεν θα λάβουν ποτέ ελληνική παιδεία και αγωγή; Ας πούμε ναι στην πρόοδο, αλλά όχι στην αλλοίωση. Το ΟΧΙ πρέπει να είναι σθεναρό απέναντι στην ανίερη ιδεολογική επίθεση που δεχόμαστε ως λαός και στην καταστροφή που συντελείται!

Μη δέχεστε να απειλούνται όσοι αντιστέκονται, όπως οι καθηγητές που απειλεί ο «αριστερός» φασίστας Φίλης με διοικητικές κυρώσεις, επειδή «δεν συμμορφώνονται με τας υποδείξεις». Που απαιτεί να είναι οι εντολές της πολιτείας και οι δικές του πάνω από την προσωπική τους συνείδηση. Μα το ίδιο απαιτούσε και η Χούντα, αν δεν κάνω λάθος. Υπακοή! Για το ζήτημα αυτό απάντησε μια για πάντα ο Σοφοκλής, καθώς το ίδιο απαιτούσε και ο Κρέων από την Αντιγόνη. Να απαρνηθεί τη συνείδηση της. Αυτή είναι η νεοαριστερά που πρεσβεύει δήθεν το σεβασμό της συνείδησης, αλλά είναι έτοιμη να την πατάξει κατά το δοκούν, αν δε συμφωνεί με τις ιδεοληψίες της. Όμως, γιατί να σεβαστείς μια πολιτεία που δεν σε σέβεται η ίδια και που δεν λαμβάνει υπόψη τις αντιρρήσεις σου; Αν η πολιτεία βγάλει νόμο να πας να πνιγείς, εσύ θα το κάνεις; Οι νόμοι είναι πάνω από τους ανθρώπους ή γίνονται για τους ανθρώπους; Πώς να υπακούσεις μια πολιτεία που δεν είναι δική σου, αλλά είναι κατοχική, που της λες ΟΧΙ και στο κάνει ναι; Που κατσικώθηκε στο σβέρκο σου με ψεύτικες υποσχέσεις, ρουφώντας το μεδούλι από το μυαλό σου και τα όνειρα από την ζωή σου;

Αφήστε τους συριζαίους δασκάλους και καθηγητές μόνους μέσα στις έρημες αίθουσες με τα άδεια θρανία. Κάντε «κρυφό σχολειό» τα σπίτια σας και πείτε στα παιδιά σας όλα εκείνα που αυτοί θα ήθελαν να μην μάθουν ποτέ. Τώρα, είναι η ώρα του προσωπικού αγώνα του καθένα μας. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες! Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων πρέπει επιτέλους να αντιδράσουν μαζικά, να ακουστεί και η δική τους φωνή. Πρόκειται για τα δικά τους παιδιά. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για άσκηση δημοκρατίας στην πράξη, για συνεργασία με γνώμονα την κοινή βούληση και τη συναπόφαση για αντίσταση απέναντι στους Φίληδες και στις αυθαιρεσίες μιας ανθελληνικής εξουσίας, όμηρος της οποίας είναι η πολιτεία. Ας αναστήσουμε πάλι το κοινοτικό πνεύμα στις δύσκολες στιγμές!

Και αν μερικοί δε νοιάζεστε καθόλου για τον εαυτό σας κι έχετε παραδοθεί, νοιαστείτε τουλάχιστον για τα καημένα τα παιδιά σας! Διότι, κάποτε, θα έρθουν σε ηλικία που θα καταλαβαίνουν και θα σας ζητήσουν τον λόγο. Θα σας ρωτήσουν: Γιατί πατέρα; Γιατί μάνα αφήσατε κι έγιναν όλα αυτά; Κι εσείς τι θα πείτε, όταν θα σας φτύσουν; Που αφήσατε να χαθεί ένας λαός 4.000 τουλάχιστον ετών; Η γλώσσα του, η πίστη του, η ιστορία του και η ταυτότητα του;Πηγή: ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *