Αν δεν τρελαθήκατε τελείως! Επίσκοποι σοβαρευτείτε! Σοβαρευτείτε Επίσκοποι!

Φίλες στο χωριό Αλατόπετρα Γρεβενών

Γράφει ο Μέτοικος
αρθρογραφεί για katanixi.gr

… Για ποια πίστη μιλάτε επίσκοπε; Των Ορθοδόξων Χριστιανών ή των νεοπατερικών συνεπισκόπων Σας;…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αν δεν τρελαθήκατε τελείως! Επίσκοποι σοβαρευτείτε! Σοβαρευτείτε Επίσκοποι!

Με αφορμή, μια γελοιωδέστατη προσπάθεια ανθρώπων της νύχτας να κερδίσουν χρήμα, ακόμα και με ρεκλάμα το φτιασιδωμένο πρόσωπο του Θεανθρώπου, δυο επίσκοποι: ο Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος και ο επίσκοπος Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας!

Από τη λεβεντογέννα Κρήτη (άραγε ντρέπεται για τον ναιναίκο της Αλεξάνδρειας;) ο πρώτος, ο δεύτερος από τη Χαλκιδική, τον τόπο που έδρασε για την εθνική μας ανεξαρτησία ο «ξεβράκωτος», κατά τον Φαναριώτη Βαρθολομαίο ήρωας του 1821 Εμμανουήλ Παπάς.

Ο Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος στην έγγραφη διαμαρτυρία του, υποστηρίζει πως ξεθωριάζουν οι έννοιες «πίστη», «πατρίδα», «θρησκεία» «σεβασμός»! διερωτώμενος επίκαιρα: «Τελικά… τι είδους Ελλάδα, τι είδους Πατρίδα θέλουμε;».

Όμως, «άγιε», με τίνος ευθύνη αποχρωματίζονται και θαμπώνουν οι παραπάνω έννοιες, αν όχι της πολιτείας και, πρωτίστως, της Εκκλησίας ;

Για ποια πατρίδα μιλάτε επίσκοπε; Των Ελλήνων ή των Ρωμιών;

Για ποια πίστη; Των Ορθοδόξων Χριστιανών ή των νεοπατερικών συνεπισκόπων Σας;

Για ποια θρησκεία; Αυτή που λατρεύει Ιησού Χριστό ή εκείνη που, μέσα σε μια ένοχη «επισκοπική» σιωπή, κατασκευάζει ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, με ουνίτες, προτεστάντες και παπικούς;

Είναι εύκολο σε μια κοινωνία που η Εκκλησία, ως θεσμός, έχει χάσει μεγάλο μέρος από τη μεταμορφωτική της δύναμη προς την εκλάμπρυνση κάθε κτιστής πραγματικότητας, με ευθύνη των απαξιωμένων «επισκόπων» της, οι επιτήδειοι, οι ανερμάτιστοι και συμφεροντολόγοι να βρίσκουν μέσα παραπλάνησης μιας νεολαίας, που δε διδάχθηκε τρόπους αντίστασης στο κακό!

Την απαξίωση των «επισκόπων», όντας υπαρκτή, μεγεθύνει και τονίζει με άρθρο του ο κ. Χρήστος Γιανναράς, οφφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, άρθρο που δυστυχώς καίει τα λίγα «χλωρά» μαζί με τα πολλά «ξερά» και που, έως και σήμερα, κανείς, μα κανείς μιτροφορεμένος «Μίτσος ή Κότσος, ή Παναγής» δεν τόλμησε όχι να αντικρούσει, μα μήτε και να διαμαρτυρηθεί!

«Άγιοι», οι βυθισμένες στην μετριότητα υπάρξεις της νύχτας, δεν είναι ικανές να προσβάλουν το Πρόσωπο του Ιησού Χριστού «Θεόν αυτόν, τον την ζωήν [σε αυτούς] διδόντα».

Οι βλάσφημες πράξεις ενοχλούν και, σωστά, μόνο τις ευαισθησίες του χριστεπώνυμου πληρώματος και, καλώς υπήρξαν οι έντονες διαμαρτυρίες, που φανέρωσαν τη θρασυδειλία των εμπόρων νυχτερινών ψευδαισθήσεων.

Ο Σωτήρας Χριστός, «άγιοι», έδωσε «τον νώτον Του εις μάστιγας, τας δε σιαγόνας Του εις ραπίσματα, το δε προσωπόν Του ουκ απέστρεψε από αισχύνης εμπτυσμάτων». Τι έχει να φοβηθεί ο Θεός από την ανταρσία του δημιουργήματός Του;

Παπαί! επίσκοποι: Κισάμου και Αγίου Όρους, την Εκκλησία του Σωτήρα Χριστού προσβάλουν λόγοι και πράξεις ευτελείας από όσους, για λόγους βιοπορισμού, επικαλούνται τη μόνη κεφαλή Της! Και, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου που, από την εμπειρία του κάτι θα ξέρει, προσβάλουν την Εκκλησία Του και τον ιδρυτή της Ιησού Χριστό όσοι έχουν «μία «εικονική ιερωσύνη», η οποία επιθυμεί περισσότερον να φαίνεται παρά να είναι, να επιδεικνύεται παρά να προσφέρη».

Προσβάλουν τον Κύριο Ιησού Χριστό όσοι ορκίστηκαν πως, αυτόβουλα τον ακολουθούν για να διδάξουν στα όρια του τετραπέρατου κόσμου ανόθευτο το λόγο Του και αυτοί διαστρέφουν, αποδομούν, πλαστογραφούν τη διδασκαλία Του.

Τον προσβάλουν όσοι για πολιτικούς λόγους, συνπανηγυρίζουν τον αυτοχειροτόνητο και πλανεμένο Ουκρανό «Βασίλειον Λιπόφσκι».

Τον προσβάλουν, όσοι κρυμμένοι πίσω από νομικίστικες φιοριτούρες σφυρίζουν κλέφτηκα, καθώς κοινωνούν μέσα στο «σπίτι» τους, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, από το ίδιο Άγιο Ποτήριο με όσους διασύρουν την Εκκλησία Του Ιησού Χριστού μνημονεύοντας τους σχισματικούς, καθηρημένους, αναθεματισμένους, αιρετικούς και αχειροτόνητους της «εκκλησίας Βαρθολομαίου» στην Ουκρανία.

Τον προσβάλουν, όσοι εμποδίζουν τη φανέρωση της αλήθειας στο χριστεπώνυμο πλήρωμα για το Ουκρανικό ζήτημα, όπως ο ανώτερος θρησκευτικός υπάλληλος του κράτους στην Πάτρα.

Τον προσβάλουν, όσοι «επίσκοποι» κάνουν δολοφονικές απόπειρες κατά του Ευαγγελίου!

Διαμαρτύρεστε «άγιοι» Κισάμου και Ιερισσού, γιατί μια ομάδα μικρόνοων συμπολιτών μας ζουν χωρίς να είναι ευχαριστημένοι που ζουν! Αλλά κουβέντα δεν βγαίνει από το «έρκος [των] οδόντων» σας, για τις χειροτονίες ανθρώπων που σκανδάλισαν τοπικές κοινωνίες και, ενώ η Εκκλησία εν Συνόδο τους αρνήθηκε την είσοδο στον χορό των διαδόχων των Αγίων Αποστόλων, σήμερα, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ποιμαίνουν τον απόδημο Ελληνισμό!

Διαμαρτύρεστε, «άγιοι», γιατί άνθρωποι που «έχουν τη νύχτα μέσα τους» επιχείρησαν να προσβάλουν το Πρόσωπο του Χριστού και σιωπάτε όταν οι οικουμενιστές συνεπίσκοποί σας, ενσυνείδητα υπονομεύουν το λόγο του Λόγου και σβήνουν το φως των αγίων και θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας Του.

Σιωπάτε αιδημόνως, όταν ο συνεπίσκοπός Σας, ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος δηλώνει χωρίς ντροπή, σε «κήρυγμα» Κυριακάτικης ανοητολογίας, το πρωτάκουστο, το παράλογο, το υβριστικό, το σοκαριστικό πως: «Το μεταναστευτικό γεγονός… έχει δίκαιες αιτίες…»!!!

Ποιες αιτίες από αυτές που ξεριζώνουν ανθρώπους από τις πατρογονικές τους εστίες μπορούν να χαρακτηρισθούν δίκαιες; Ο πόλεμος, οι βιασμοί, το κάψιμο των σπιτιών, οι δολοφονίες των γονιών μπροστά στα μάτια των παιδιών τους;

Αντί ως «επίσκοποι» να απαιτείτε από τη Διεθνή Κοινότητα τη γρήγορη αποκατάσταση των όρων διαβίωσης στους τόπους απ’ όπου ξεριζώθηκαν οι μετανάστες, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι παιδικές τους μνήμες, οι πατρογονικές τους εστίες, τα κοιμητήρια των προγόνων τους, αντί να θρέφετε το νόστο της επιστροφής τους, εσείς τους προτρέπετε να «παντρευτούν τις κόρες μας και τα παιδιά μας»!

«Πεθαίνουμε σαν χώρα» και εσείς, αντί να εγκαλείται στην τάξη όσους «επισκόπους» αχλύς και αναθυμιάσεις κακόδοξων δογμάτων στέφουν την κεφαλή τους, όσους προαναγγέλλουν την κάθοδο των βαλκανικών λαών στην «Άσπρη Θάλασσα», την κατάργηση των συνόρων, περιγράφοντας με ζωηρά χρώματα βλακώδους αισιοδοξίας τα καλά που θα φέρει η εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, καθώς τα παιδιά τους! θα γεμίσουν τις αυλές των σχολείων μας! και θα έρθει μαζί τους η «άνοιξη»! στην ηπειρωτική χώρα με καλλιέργεια χωραφιών και εκτροφή αιγοπροβάτων! ασχολείστε με εμπόρους ανοησίας.

Σιωπάτε «άγιοι» και κρύβεστε στις σκοτεινές γωνιές της «υπακοής» που, σαν φόβος ζει στις ανήλιαγες πλευρές των επισκοπικών σας μεγάρων, όταν ο Κωνσταντινουπόλεως καθ’ υπερβολή ύβρεως θεωρεί τον εαυτό του θεμέλιο της «εκκλησίας», της Εκκλησίας που «Θεμέλιον γαρ άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ος έστιν Ιησούς Χριστός».

Αντί να κατακεραυνώνεται όσους υποκριτές από τη συνομοταξία των «τάτσι, μίτσοι και κότσι» έγιναν με αμφιλεγόμενες μεθόδους ανώτεροι εκκλησιαστικοί υπάλληλοι του κράτους, αντί να μέμφεστε εκείνους που υποστηρίζουν πως το Ευαγγέλιο μπορεί να αλλάξει με «απόφασες» λαϊκών συνελεύσεων ασχολείστε με διακινητές νυχτερινών ψευδαισθήσεων.

«Κύριοι, [κραυγάζει με τόνο αυστηρό και δήθεν μεγαλόπρεπο ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος] δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στην πίστη μας και στο Ευαγγέλιο για να σας αρέσουμε» !

Μπρ… ανατριχιαστικό!

Όμως, «άγιε», μέχρι σήμερα ποιες εκπτώσεις στην πίστη και στο Ευαγγέλιο που έχει κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και, κυρίως, ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, που θεωρεί τον εαυτό του «στύλο και θεμέλιο της αληθείας» κατάγγειλες;

Μήπως κατάγγειλες την Κοινωνία Ουνιτών στη βασιλεύουσα;

Μήπως κατάγγειλες τις συμπροσευχές με αιρετικούς παπικούς;

Μήπως τα μνημόσυνα συνεπισκόπων σου με αλλόθρησκους;

Μήπως τη μνημόνευση σχισματικών και ακοινώνητων ρασοφόρων;

Ζούμε σαν χώρα, σε ώρες προθανάτιας ύφεσης από την υπογεννητικότητα και, εσείς, αντί να ουρλιάζετε εναντίον της Ελληνικής Πολιτείας που εμποδίζει κάθε προσπάθεια προστασίας της αγέννητης ζωής, αντί να κραυγάζετε εναντίον των «συνεπισκόπων» σας που, οι αθεόφοβοι, με αντιπατριωτικό οίστρο προτρέπουν τους χριστιανούς να καλλιεργήσουν για τους παράτυπους μετανάστες ένα «φιλόξενο» περιβάλλον, πέρα και έξω από τα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου θα μπορούν να χτίσουν «δίπλα» μας «τα ιερά τους, να εμφανίσουν τα έθιμά τους, να αναρτήσουν τα σύμβολα τους, να γιορτάσουν τις γιορτές τους» στην Ελλάδα! που, κατά τον Αλεξανδρουπόλεως θα έχει «καταργήσει το μάθημα της ιστορίας και των θρησκευτικών, τις εθνικές γιορτές, τις παρελάσεις, τις εθνικές αργίες, τα εθνικά σύμβολα…αβίαστα και… φυσιολογικά»! ασχολείστε με τσόφλια!

Αν δεν τρελαθήκατε τελείως, επίσκοποι σοβαρευτείτε! Σοβαρευτείτε επίσκοποι!

«Άγιοι» υψώσατε φωνή διαμαρτυρίας, επικαλεστήκατε τον λόγο του μεγάλου πατριώτη Μακρυγιάννη επειδή μια ομάδα εμπόρων νυχτερινής διασκέδασης από δειλία επιχείρησε να προσβάλει τον μόνο Απρόσβλητο και, όταν η Σύνοδος στην Ελλάδα αποφασίζει τη διαίρεση της Εκκλησίας του Χριστού χτυπάτε παλαμάκια! Είστε εύγλωττοι ως αμνοί όταν ο Κωνσταντινουπόλεως, περιφρονώντας τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης χειροτονεί υποτακτικούς του ως επισκόπους και, τελικά, σιωπήσατε σαν πρόσωπα και ως μέλη Συνόδων, όταν εθνομηδενιστές και «πατριώτες» υπόγραψαν το ξεπούλημα της ιστορίας μας.

Εντάξει, δεν είστε εθνικοί αγωνιστές για να βάλετε «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» αλλά αφήστε τις ψευτοκορώνες προς τους ανόητους.

Είναι πιο επικίνδυνοι, όσοι από το δικό σας σινάφι είναι λιποτάκτες της πίστεως και ριψάσπιδες των εθνικών αγώνων, όσοι σαμποτάρισαν τους αγώνες των Ελλήνων για να μην ξεπουληθεί το όνομα της Μακεδονίας, όσοι ναρκοθετούν το αύριο αυτού του τόπου και, όσοι αγωνίζονται με μετασχηματιστικές αναλύσεις στους θεοφόρους λόγους των αγίων Πατέρων και τη διαστροφή και υπονόμευση των Ιερών Κανόνων, να καταστρέψουν τις παραδοσιακές αξίες του Ελληνικού Λαού, για να εντάξουν την Πατρίδα μας στο χωνευτήρι του οικουμενισμού.

Θυμάστε το λόγο του Μακρυγιάννη επιλεκτικά! Όταν ο στρατηγός λέει : «Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα» εσείς χειροκροτείτε έναν επίσκοπο που απαξίωσε τους αγωνιστές της Εθνικής μας Ελευθερίας, σκύβετε χωρίς ντροπή και φυλάτε το κράσπεδο του θρόνου αυτού που υποστηρίζει ότι ο Κολοκοτρώνης, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παπαφλέσσας, ο Καραϊσκάκης (η απάντησή του στον Μαχμούτ πασά είναι η απάντηση κάθε Έλληνα που του ζητούν να προσκυνήσει!) και εκατοντάδες άλλοι ήρωες και ηρωίδες του 1821 διέκοψαν την ειρηνική συμβίωση των δυο λαών!!! δηλαδή των Τούρκων κατακτητών και των υπόδουλων Ελλήνων.

«Επίσκοποι», κανένας Σας δεν διάβασε τον «Κρητικό» του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού:
«Τ’ αδέλφια μου τα δυνατά οι Τούρκοι μου τ’ αδράξαν, Την αδελφή μου ατίμησαν κι αμέσως την εσφάξαν, Τον γέροντα τον κύρην μου εκάψανε το βράδι, Και την αυγή μου ρίξανε τη μάνα στο πηγάδι»! για να καταλάβει το πόσο αρμονικά ζούσαν οι δυο λαοί;

«Άγιοι», επιπλήττετε τους ιδιοτελείς και, ταυτόχρονα, χειροκροτείτε και υπερασπίζεστε το «εγώ» του Βαρθολομαίου, όταν ο Μακρυγιάννης σας δείχνει το δρόμο λέγοντας πως είμαστε στο «εμείς» και όχι στο εγώ! Προκόβουμε, Σας λέει ο στρατηγός, μόνο Συνοδικά και εσείς, ψάχνετε έναν «ηγεμόνα-Πρώτο» που, όπως δήλωσε ένας συνεπίσκοπος Σας, θα τον υπηρετείτε σαν «ταπεινοί και ανάξιοι δούλοι» του!Πηγή: katanixi.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *