ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ…

Σφραγίστηκε καφενείο που έπαιζε κουρδικά τραγούδια

Στο Ερζερούμ σφραγίστηκε καφενείο στο οποίο έπαιζαν μουσική στα κουρδικά και μιλούσαν κουρδικά.

Στο Καρατσομπάν του νομού Ερζερούμ, καφενείο που ανήκει στον Χιντιστάν Μπεγιαζντουμάν, σφραγίστηκε για δέκα μέρες με το αιτιολογικό πως ¨έπαιζε κουρδικά τραγούδια¨ και ¨ομιλούνταν η κουρδική γλώσσα¨.

Στο καφενείο το οποίο είχε λειτουργήσει σαν εκλογικό κέντρο του HDP, έχει ήδη δεχτεί αρκετές αστυνομικές εφόδους επειδή ¨βάζει κουρδικά τραγούδια¨. Σήμερα το πρωί έγινε έφοδος από δημοτικούς αστυνομικούς και άντρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Μετά από την έρευνα που έγινε, δημοτικός υπάλληλος του δήμου στον οποίο έχει διοριστεί επίτροπος, σφράγισε το κατάστημα.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΔΙΕΜΈΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΩΝ

Στην κοινοποίηση που έγινε προς τον Μπεγιαζντουμάν-ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αναφερόταν τα εξής: ¨Κατ΄εφαρμογήν του άρθρου 8 του νόμου 2559, πρόκειται για ενδεχόμενη βλάβη στην ασφάλεια της χώρας, στην αδιάσπαστη ακεραιότητα της, στην συνταγματική τάξη και στην γενική ασφάλεια, διαμέσου ταινιών ή βίντεο¨.

Ο Μπεγιαζντουμάν-ιδιοκτήτης της επιχείρησης, αναφέρει πως συχνές είναι οι έφοδοι της αστυνομίας και λέει : ¨ Στις εκλογές είχα παραχωρήσει το καφενείο μου ως εκλογικό γραφείο, από εκείνη την μέρα αυξήθηκαν οι πιέσεις. Συχνά οι αστυνομικοί κάνουν εφόδους στο καφενείο μου. Πριν από δύο μήνες έγινε έφοδος και με συνέλαβαν. Η δικαιολογία ήταν η ίδια. Ήρθαν πρωί-πρωί, δημοτικοί αστυνομικοί, κανονικοί αστυνομικοί και άλλοι των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Μόνο το ελικόπτερο έλειπε. Όποιοι υπήρχαν στην περιοχή ήρθαν. Στο καφενείο μου δεν είχα ούτε ναρκωτικά ούτε όπλα. Βραστήρα είχα και τσάι. Έκαναν δηλαδή επιχείρηση βραστήρα και τσαγέρας¨.

¨ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ¨

Ο Χιντιστάν Μπεγιαζντουμάν χαρακτήρισε ως σκάνδαλο την αιτιολογία για το κλείσιμο του μαγαζιού και είπε : ¨Σε κάθε έφοδο με ρωτάνε «Γιατί βάζεις κουρδικά τραγούδια;» και «Γιατί μιλιούνται πολύ εδώ τα κουρδικά;» . Μα τι πειράζει αυτό, τα κουρδικά δεν είναι απαγορευμένη γλώσσα, ούτε απαγορεύεται να ακούει κανείς κουρδικά τραγούδια. Παντού και ομιλούνται και ακούνε. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να απαγορεύσουν την γλώσσα μας παντού. Τα κουρδικά είναι η μητρική μας γλώσσα και φυσικά θα την μιλάμε, αυτό είναι το πιο φυσικό και νόμιμο δικαίωμα μας, αλλά αυτό δεν μπορούν να το χωνέψουν. Παρά τις πιέσεις όμως εγώ θα ανοίξω πάλι το καφενείο μου όπως παλιά¨.

https://www.artigercek.com/kurtce-sarki-calan-kahvehane-muhurlendi

6/2/2018Σχ: Σκεφθείτε κάτι τέτοιο να γινόταν στην Θράκη σε βάρος κάποιου τουρκόφωνου καφετζή. Τι βουλευτές θα ερχόταν, τι TRT, τι δηλώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ…

Ενώ τώρα που τα κάνει σε βάρος των Κούρδων ο αρχιφασίστας Ταγίπ, όλοι μόκο ! Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον επιβραβεύουμε κιόλας και τον καλούμε στην Ελλάδα! Για να έρθει να μας δώσει μαθήματα δημοκρατίας… Καλούμε το ΥΠΕΞ μας να κρατήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση του άρθρου στα τουρκικά και την άλλη φορά που θα έρθει ο Ταγίπ να του το τρίψει στα μούτρα μόλις μιλήσει για Θράκη…

Άντε γιατί μας τα έκανε τσουρέκια, τον ανεχόμαστε να μας δίνει και μαθήματα δημοκρατίας εδώ μέσα…Πηγή: Tourkikanea.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *