ΑΝ(ήξεροι) ΕΛ(ληνες) ,ΥΠ.ΕΣ. και η παρέλαση της Εθνοφυλακής!

Εθνοφυλακή

Νίκος Αρβανίτης

Είναι γνωστή η είδηση ότι με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη απαγορεύεται η παρέλαση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017!

Η απόφαση του ΥΠΕΣ, με αριθμό πρ. 31849 και ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2017 που απευθύνεται προς την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα υπουργεία, τους φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ και των Σωμάτων, απαγόρευε ρητά στα Τάγματα Εθνοφυλακής να λάβουν μέρος στις παρελάσεις για την επέτειο του ΟΧΙ, σε όλη την επικράτεια πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης κάτι που προκύπτει με την συμπληρωματική απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 31850/21.9.2017

Την δε πρώτη εγκύκλιο δεν την βρήκαμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ενώ η πρώτη είχε αναρτηθει στις 23 Σεπτεμβρίου 2017.

31849-17

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

31850-17

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Δεν θα σταθούμε στην βεβιασμένη ερμηνεία και στην απόπειρα γρήγορης πολιτικής εκμετάλευσης από τα καινοφανή (ακρο)δεξιά σχήματα και κύκλους χωρίς πολιτική διεισδυτικότητα αλλά θα επιμείνουμε σε τέσσερις παραμέτρους:

  1. Στην ιδεοληψία της Ομάδας Σκουρλέτη που συνδέει τα Τάγματα Εθνοφυλακής με παραστρατιωτικές οργανώσεις και την εμπάθεια που επιδεικνύει με την ψυχρή διατύπωση «η Εθνοφυλακή δεν θα παρελάσει»
  2. Στην αλαλία του ΥΕΘΑ και των επιτελών/συμβούλων του που δεν τόλμησαν να εγείρουν δημόσια ζήτημα για την παρέμβαση του ΥΠ.ΕΣ. σε θέματα του ΥΠΕΘΑ γεγονός που αποδίδεται στις εξαρτήσεις του κ. Παν. Καμμένου από την κάλυψη που του παρέχει η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και με την περίπτωση της ψήφισης της επίμαχης τροπολογίας σχετικά με την ΤΕΞ
  3. Στο γεγονός ότι οι κατά τόπους επιτροπές των ΑΝ.ΕΛ. δεν αντιλήφθηκαν και δεν αντέδρασαν ότι μια τέτοια κίνηση απαγόρευσης των ΤΕΘ θα δημιουργούσε σειρά αντιδράσεων εντός του στρατεύματος αλλά και θα απομείωνε το φρόνημα του τοπικού πληθυσμού ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές όπου οι Εθνοφύλακες αποτελούν ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ ΙΣΧΥΟΣ σε καιρό ειρήνης και πολέμου. Οι ΑΝ.ΕΛ. στην Θράκη παριστάνουν τους ανήξερους ή προβάλλουν μία επιλεκτική ευαισθησία στα εθνικά θέματα με ελάχιστες εξαιρέσεις χάριν της διατήρησης της κοινοβουλευτικής συνοχής που τους επιβάλλει το Αθηναϊκό Ιερατείο των ΑΝ.ΕΛ.
  4. Η συνένοχη σιωπή ΟΛΩΝ των πολιτικών σχηματισμών που μάλλον δεν βλέπουν με καλό μάτι την δραστηριότητα της Εθνοφυλακής….

Το ζήτημα ,βεβαίως, θεωρείται λήξαν αφού έχουν ήδη συγκροτηθεί οι Ουλαμοί Παρελάσεως με επιλέκτους άντρες των ΤΕΘ σε όλη την επικράτεια και ειδικά στην Θράκη οι Εθνοφύλακες έχουν την τελευταία λέξη στις επετειακές εκδηλώσεις.Πηγή: Via Diplomacy

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *