AVAAZ: ΟΙ ΠΑΡΑΚΙΝΗΤΕΣ

avv

Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης

Πριν λίγες ημέρες, τα μέσα ενημέρωσης, αυτοί οι διασπορείς πνευματικών μικροβίων και ακαθαρσιών, δημοσίευαν την ακόλουθη είδηση: «Σε κινητοποίηση καλεί τους πολίτες της Λαμίας η διεθνής οργάνωση AVAAZ, στο πλαίσιο των παγκόσμιων κινητοποιήσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενόψει της διεθνούς συνδιάσκεψης που λαμβάνει χώρα στο Παρίσι, με στόχο μία νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση του φαινομένου».

Για τους ευφυείς αναγνώστες του Θεόδοτου, μόνον η ανάγνωση της περιγραφής των στόχων της οργάνωσης Avaaz, όπως αυτή δίδεται στην Βικιπαίδεια, αρκεί, για να καταλάβουν αμέσως περί τίνος πρόκειται: "Η Avaaz είναι μία παγκόσμια οργάνωση πολιτών που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007, και προωθεί τον ακτιβισμό για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των ζώων, της διαφθοράς, της φτώχειας, των συγκρούσεων κλπ". Εντάξει, το "πιάσατε το νόημα", θέλω να πιστεύω…

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση, είναι να καταλάβουμε τις τεράστιες δυνατότητες κινητοποίησης και καθοδήγησης των μαζών, που έχουν αυτές οι οργανώσεις σε πλανητικό πλέον επίπεδο, και φυσικά να δούμε ποιοι βρίσκονται από πίσω. Ο Ιδρυτικός πρόεδρος της Avaaz και εκτελεστικός διευθυντής είναι ο Ricken Patel : μαντεύετε την φυλετική καταγωγή του; φυσικά, προέρχεται από τους "εκλεκτούς"… Συνιδρυτής είναι η οργάνωση MoveOn.org, η οποία χρηματοδοτείται πάλι από δύο "εκλεκτούς": τον George Soros και τον Peter B. Lewis

Με άλλα λόγια: μία ομάδα "εκλεκτών" και "διαλεκτών", μπορεί να κτυπά το τύμπανο και να βάζει, σε πλανητικό επίπεδο, τον κόσμο να χορεύει, να πηδάει, να διαμαρτύρεται , να κάνει βουτιές στη θάλασσα ή σκι στα χιόνια, να διεκδικεί τα "δικαιώματα των ζώων", τα "δικαιώματα" των γκέι , ή να σταματά την βιομηχανική ανάπτυξη ιδρύοντας μία νέα ιδεολογία ή θρησκεία : τον "Κλιματισμό" (όχι αυτόν που έχετε στο σπίτι σας για να δροσίζεστε το καλοκαίρι, αλλά εκείνη την παγκόσμια διαμορφωμένη υστερία, ότι για την αλλαγή του κλίματος φταίει η βιομηχανία, και άρα πρέπει να αρχίσει η αποβιομηχανοποίηση).

εμβλημα της ελληνικής χωροφυλακής

εμβλημα της ελληνικής χωροφυλακής

Γιατί ο Σόρος και ο πνευματικός του μέντορας Καρλ Πόπερ, αγωνίστηκαν τόσο πολύ για τις "ανοιχτές κοινωνίες": διότι σε μία "κλειστή κοινωνία", μόλις κάποια άτομα προσπαθούσαν να ανοίξουν γραφεία μιας οργάνωσης που θα ήθελε να διοχετεύει τα αποδομητικά δηλητήρια της, θα τους περικύκλωναν κάτι μουστακαλήδες χωροφύλακες (φυλάσσουν τον ΧΩΡΟ από την ανομία, την αταξία και την πνευματική νοσηρότητα) και θα τους άρχιζαν στις φάπες!

Σύνελθε! θα μου φωνάξετε· στην εποχή της "πολιτικής ορθότητας", απαγορεύονται και τα μουστάκια και οι φάπες.

Στην μεταμοντέρνα εποχή, η συνταγή για να κινητοποιούνται οι μάζες είναι απλή: πρέπει να έχει ένα χαρακτήρα POP και να περιέχει λέξεις που αναφέρονται στα "ζωάκια", στο "πράσινο" , στη "φύση", στο "κλίμα", στα "δικαιώματα", στην "ευσπλαχνία", στα "ζευγάρια" όλων των ειδών κλπ. Μετά χρειάζονται μερικά ποδήλατα, πολύχρωμες γιρλάντες, σημαιάκια που ανεμίζουν, και ένα τύμπανο να κρατεί τον ρυθμό. Έτοιμο το πιάτο για σερβίρισμα στις αποχαυνωμένες και τρελαμένες μάζες .

Αυτή η στρατηγική και η δυνατότητα κινητοποίησης μεγάλων μαζών, άρχισε την δεκαετία του ΄60 με τις μουσικές συναυλίες, τις συγκεντρώσεις των χίπις, και τις ομιλίες των, υποτιθεμένων, underground διανοούμενων. Τότε ήταν που οι ελίτ είχαν την έμπνευση να χαρίσουν στις μάζες το μεθυσμένο Διόνυσο: μόνο που το κρασί του ήταν προσεκτικά κατασκευασμένο στα μυστικά οινοποιεία τους, όταν το κατανάλωνες σε "κτύπαγε" εκεί που έπρεπε και όπως έπρεπε.

Βάκχος, Guido Reni, 1623

Βάκχος, Guido Reni, 1623

Σήμερα, που ο δυτικός καπιταλισμός επιθυμεί την ύπαρξη μιας σχετικής τάξης και άτομα να δουλεύουν όσο γίνεται περισσότερο, ο Διόνυσος έγινε πιο "κυριλέ", πιο κόσμιος, πιο "καθώς πρέπει" (χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι εξάρσεις), οι βαθμοί του οινοπνεύματος στο κρασί του μειώθηκαν: Η εφημερίδα, το Facebook, η τηλεόραση, το σωματείο, θα καλέσουν τους χαρούμενους και πρόθυμους πολίτες σε εορτές "δικαιωμάτων", σε "θετικές" κινητοποιήσεις για το "καλό της ανθρωπότητας"…

Στις ανοικτές πλέον κοινωνίες , οι έχοντες το χρήμα και οι κατέχοντες την ουσιαστική εξουσία, μπορούν να προκαλούν κατακλυσμιαίες μεταλλαγές και μετασχηματισμούς σε όλους τους τομείς του κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι, χωρίς την επιβολή διατάξεων και νόμων, οι οποίοι απλά έρχονται μόνον μετά, για να επικυρώσουν αυτά που ήδη το κοινωνικό σύνολο έχει αποδεχθεί (υποτίθεται)από μόνο του .

ΥΣ.
Ειδικά για το θέμα του κλίματος, ο Richard Lindzen, που θεωρείται ο μεγαλύτερος φυσικός της ατμόσφαιρας, το 2007 δήλωσε: “Οι μελλοντικές γενιές θα αναρωτηθούν έκπληκτες, πως μπόρεσε ο ανεπτυγμένος κόσμος του 21ου αιώνα να πέσει σε έναν υστερικό πανικό, εξαιτίας μιας αύξησης της μέσης πλανητικής θερμοκρασίας μερικών δεκάτων του βαθμού. Θα αναρωτηθούν πως, πάνω στην βάση χοντροειδών υπερβολικών προβλέψεων αβέβαιων μαθηματικών μοντέλων, συνδυασμένων με απίθανες αλυσίδες παρεμβολών, ελήφθη υπόψη η δυνατότητα επιστροφής στην προ-βιομηχανική εποχή”.

Οι μελλοντικές γενιές θα αναρωτηθούν και για πολλά άλλα: "Γιατί ο γείτονας μου έχει σκούρο χρώμα και φορά κελεμπία; Γιατί ο δήμαρχος της πόλης μου πάντρεψε (μεταξύ τους) τους δυο ποδοσφαιριστές της ομάδας μου; Πως γίνεται η γάτα μου να με πηγαίνει στο δικαστήριο; Γιατί, γιατί, γιατί ο δυτικός άνθρωπος έγινε τόσο ηλίθιος;"Πηγή: Θεόδοτος

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *