Χάθηκε η Ελλάδα από τον χάρτη

erdogan-merkel

Η Ε.Ε ανοίγει τις πόρτες της στην Τουρκία - Μέρκελ και Ολάντ σε Τουρκία και Ελλάδα.

Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Θέμα ένταξης της Τουρκία στην Ε.Ε

Από την διευκόλυνση παροχής βίζας στους Τούρκους πολίτες που εισέρχονται στην Ε.Ε το θέμα πια έφτασε καθαρά στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Άλλωστε ακόμα και ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες μπορεί από τη μια μεριά να αρνείται να δεχθεί ότι Τούρκοι και Έλληνες θα κάνουν από κοινού περιπολίες στο Αιγαίο, αλλά από την άλλη εκπροσωπώντας και την Κύπρο ζήτησε από τους εταίρους του να υπάρξει σεβασμός στις θέσεις της Λευκωσίας ως προς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Η Ελλάδα είναι η τελευταία τρύπα της φλογέρας της Ε.Ε για τις διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία. Το στίγμα το έδωσε η κ. Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο στις 7 Οκτωβρίου, όπου πέταξε εκτός συζήτησης την Ελλάδα για το ποιος θα φυλάει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και όχι ποιος θα φυλάει τα σύνορα της Ελλάδας. Την θέση αυτή στήριξε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χθες αποφασίζοντας να επιταχυνθεί η χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες με καταληκτικό χρόνο τα Χριστούγεννα για κοινή φύλαξη του Αιγαίου από μια ελληνοτουρκική συνεργασία με την στήριξη της Frontex.

Η κ. Μέρκελ από την πλευρά της τόνισε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής ότι η Τουρκία σπατάλησε ήδη 7 δις ευρώ για τους πρόσφυγες και μία βοήθεια 3 δις ευρώ προς την Τουρκία είναι δίκαιη και η εύκολη χορήγηση βίζας διαμονής στους Τούρκους είναι αναγκαία εφόσον για να βοηθήσει η Τουρκία την Ε.Ε πρέπει να βοηθήσει και αυτή την Τουρκία.

Ερντογάν ο εξευρωπαϊστής

Ο Ερντογάν μετά από αυτή την πορεία που πήραν τα πράγματα τρίβει κυριολεκτικά τα χέρια του και έφτασε σήμερα να δηλώσει περιχαρής ότι "η ασφάλεια και η σταθερότητα της Δύσης και της Ευρώπης εξαρτώνται από την ασφάλεια και τη σταθερότητά μας. Τώρα το αποδέχθηκαν. Στις συζητήσεις που είχα στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα τα δέχθηκαν όλα αυτά. Οπότε, αν δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Τουρκία, γιατί δεν την δέχεστε στην ΕΕ;"

Η Τουρκία σύμφωνα με τον πρόεδρό της αυτή την στιγμή φιλοξενεί 2,2 εκατ. Σύριους πρόσφυγες και 300,000 Ιρακινούς. Σύσσωμη η Ε.Ε. χρηματοδοτώντας την θέλει την Τουρκία να την μετατρέψει σε έναν προσφυγικό στρατώνα που εκεί να γίνεται το ξεκαθάρισμα για το ποιος θα περάσει το Αιγαίο για να βρεθεί στην "γη της επαγγελίας" Ευρώπη και ποιος θα μείνει στα χέρια του ισλαμιστή Ερντογάν.

Ο κ. Τσίπρας στην Σύνοδο Κορυφής πρότεινε να αυξήσει το όριο των θέσεων υποδοχής μεταναστών στην Ελλάδα από 3,500 που είναι σήμερα σε 23,000 αν η Τουρκία δεχθεί να γίνεται στα εδάφη της το ξεκαθάρισμα. 23,000 είναι ένα νούμερο μηδαμινό για το κύμα εκατομμυρίων προσφύγων που αναμένεται να συσσωρευτεί στην Τουρκία την Άνοιξη σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ που αν δεν βρει φρένο από τους Τούρκους θα περάσει τα ελληνικά σύνορα.

Ο Ερντογάν εκμεταλλευόμενος την προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα του δεν παρέλειψε να τονίσει, "πώς είναι δυνατόν η Τουρκία με σχεδόν 2,5 εκατ. πρόσφυγες να είναι έξω από την Ε.Ε και οι υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης να είναι Ευρωπαίοι ηγέτες (σημ. Μέρκελ) επειδή δέχθηκαν 40,000 πρόσφυγες στις χώρες τους;". Αυτή ήταν και μια απάντηση στον κ. Γιούνκερ ο οποίος τόνισε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε θα γίνει με κριτήρια που ορίζουν τους κανόνες της κάθε ένταξης. Όμως ο Ερντογάν με 2,5 εκατ. πρόσφυγες, που αποδεικνύει με στοιχεία ότι φιλοξενεί με χρήματα Τούρκων φορολογουμένων, δείχνει ότι είναι πιο Ευρωπαίος από τους Ούγγρους, τους Κροάτες και τους Βούλγαρους που πυροβολούν στα σύνορα πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν τα σύνορα των χωρών τους. Πολύ πιο Ευρωπαίος από τους Γερμανούς που τα 2/3 του πληθυσμού δεν θέλουν άλλους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Γερμανία ποτέ δεν ξεχνά τους πολεμικούς συμμάχους της

Η στήριξη της Γερμανίας στην πάντα φίλη της και πολεμική σύμμαχό της Τουρκία -πέρα από τα 3 δις που εγκρίνει να δοθούν για το "σώσιμο" των προσφύγων- αποδεικνύεται και με την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Τουρκία για τρεις σοβαρούς λόγους και όχι μόνο για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που χτύπησε (τυχαία 😉 την Τουρκία με 97 νεκρούς και 200 τραυματίες κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο πρώτος είναι να δείξει ότι στηρίζει την πολιτική Ερντογάν που έσωσε την Ε.Ε από το τεράστιο κύμα προσφύγων, ο δεύτερος να καλύψει με ευρωπαϊκή αλληλέγγυα ζάχαρη την γενοκτονία που έχει εξαπολύσει η τουρκική κυβέρνηση εναντίον των Κούρδων με αποκορύφωμα το βομβιστικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.

Ο τρίτος λόγος είναι να εμβαθύνει τις διπλωματικές σχέσεις της Ε.Ε με την Τουρκία με κοινό εχθρό την Ρωσία. Ο Τούρκος πρόεδρος ανοιχτά πλέον και με την στήριξη της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ έχει ανοίξει μέτωπο εναντίον της Ρωσίας μετά την εμπλοκή της στο πόλεμο στην Συρία υποστηρίζοντας ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κουρδικό κράτος στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας το οποίο θα θίξει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Τουρκίας.

Εμμέσως πλην σαφώς τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα από το Αιγαίο μεταφέρονται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Η Μέρκελ στην Τουρκία, ο Ολάντ στην Ελλάδα

Μια νέα ευρωπαϊκή δύναμη ισλαμικού χαρακτήρα γεννιέται στα ανατολικά της Ελλάδας της οποίας η κυβέρνηση έχει πεταχθεί έξω από κάθε διαπραγμάτευση αν και απειλούσε επί 7 μήνες ότι θα αφήσει εκατομμύρια πρόσφυγες προς την Ε.Ε και ότι η γεωπολιτική της θέση θα ήταν το κύριο επιχείρημα για την ανάκαμψής της εξαιτίας του χρέους. Η Ε.Ε έχει κυριολεκτικώς σβήσει την Ελλάδα από τον χάρτη που φαντάζει πλέον ως ένα χαντάκι που χωρίζει την Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία με την Εγγύς Ανατολή.

Εφόσον η Μέρκελ μεταβαίνει για να κλείσει τις συμφωνίες της με την Τουρκία πρέπει η σύμμαχός της Γαλλία να δείξει το αλληλέγγυο δημοκρατικό της πρόσωπο στην Ελλάδα. Έτσι μετά το ταξίδι της Μέρκελ, ο πρόεδρος Ολάντ έρχεται στις 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα όπου θα μιλήσει στην ελληνική βουλή στο έδρανο που μίλησε ο προκάτοχός του, Νικολά Σαρκοζί τον Οκτώβριο του 2008 λίγο πριν σκάσει σαν βόμβα η "οικονομική κρίση".

Σε εκείνη την ομιλία ο Σαρκοζί είχε τονίσει το μονόδρομο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που δεν ήταν άλλος από την Κοινή Άμυνα της Ε.Ε "Τι θα γίνει η οικονομική ισχύς της Ευρώπης, τι θα γίνει η πολιτική ισχύς της Ευρώπης εάν η Ευρώπη δεν είναι ικανή από μόνη της να εγγυηθεί την άμυνά της και την ασφάλειά της; Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι πολλών κόσμων. Καλύτερα απ' όλους γνωρίζετε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα (της Ε.Ε) στηρίζεται σε αυτό που συμβαίνει στην δική σας πόρτα".

Για αυτή την ίδια πόρτα θα μιλήσει και ο κ. Ολάντ 7 χρόνια μετά όχι έχοντας το σλόγκαν του Σαρκοζί "Ελλάδα-Γαλλία:Νέα Συμμαχία" αλλά "Ε.Ε-Τουρκία:Αναγκαία Συμμαχία".Πηγή: Στον Τοίχο

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *