Δημοκρατία της πλάκας

Αυτό το κράτος που από την ανικανότητα και την αδιαφορία και τον φιλοτομαρισμό του έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι και 60 στη Μάνδρα, προλαβαίνει τώρα σε χρόνο ντε τε, τους επόμενους 2 μήνες, να αλλάξει δήμους, να πολιτογραφήσει χιλιάδες μετανάστες, Ρομά αδήλωτους και πρώην σοβιετικούς πολίτες (!) και να απαλλάξει από οικονομικό έλεγχο όλους τους υποψήφιους στις φετινές εκλογές! Ξεφτίλα.

Η Δημοκρατία είναι δύσκολο πολίτευμα. Το χειρότερό της είναι ότι απαιτούνται δημοκράτες πολίτες και άρχοντες για να λειτουργήσει. Ό,τι είναι σε ανεπάρκεια στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία των 151 μετατρέπεται σε δικτατορία όταν οι 151 έχουν την εντύπωση ότι με 151 κάνεις ό,τι θέλεις. Ζούμε αυτό το φαινόμενο. Όπου οι 151 αλλάζουν 60 μέρες πριν τις εκλογές τους νόμους για τις εκλογές! Καφρίλα.

Για να μη σπαταλάω το χρόνο των πολιτών, η κυβέρνηση με 5-6 κολαούζους που την ακολουθούν είτε δωροδοκούμενοι είτε από σκέτη αντιδημοκρατική ανοησία, αποφάσισε και διέταξε (αντιπροσωπεύοντας μόνο το 19% του εκλογικού σώματος και χωρίς να έχει κανένα σεβασμό σ αυτό, αυτή είναι η καφρίλα της) τέσσερα πράγματα που αλλάζουν τους κανόνες των εκλογών προς όφελός της!

Πριν τα αναφέρω, να πω ότι το γεγονός πως επιτρέπεται να αλλάζουν όροι που επηρεάζουν τις εκλογές τουλάχιστον μια τετραετία πριν τις εκλογές είναι όχι απλώς απαράδεκτο. Είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Και έχουν όλα τα κόμματα ευθύνη γι αυτό.

1. Η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τη δικτατορία των 151, λοιπόν, νομοθετεί 2 μήνες πριν από τις εκλογές το σπάσιμο δήμων σε μικρότερους. Αυτό μπορεί και να σημαίνει ότι, έχοντας όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που της δίνει το προνόμιο της διακυβέρνησης, μετατρέπει μια βέβαιη ήττα σε νίκη ή μετριάζει μια ήττα σε συγκεκριμένες περιοχές. Αυτό το καταλαβαίνει κι ένα παιδί.

Μια κυβέρνηση δεν ανακάλυψε 2 μήνες πριν από τις εκλογές και 4 χρόνια αφού κυβερνάει, ότι οι δήμοι λειτουργούν καλύτερα όταν είναι μικρότεροι! Και δεν την έπιασε ο πόνος ξαφνικά, 2 μήνες πριν από τις εκλογές, για τη λειτουργία των δήμων.

Στο συγκεκριμένο πραξικόπημα η αντιπολίτευση είτε …συμπλέει είτε βουβαίνεται! Φαίνεται ότι τέτοιες δημοκρατικές ευαισθησίες απουσιάζουν όχι μόνο από τους κυβερνήτες, αλλά και από τους παρελθόντες ή τους επίδοξους κυβερνήτες. Οι οποίοι επίσης, αντί να μετράνε Δημοκρατία μετράνε κουκιά.

2. Εντελώς συμπτωματικά, 2 μήνες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση θυμήθηκε ότι και οι μετανάστες έχουν ψυχή. Όχι μόνο ψυχή, αλλά και ψήφο. Τόσα χρόνια της είχε διαφύγει. Με νομοσχέδιο που φέρνει ρίχνει το παράβολο για απόκτηση ιθαγένειας από 700 ευρώ σε 550. Μέχρι τώρα τους έγδερνε τους μετανάστες , τώρα τους ελαφραίνει, που χρειάζεται την ψήφο τους.

Έτσι στα πλαίσια της δημοκρατικής ευαισθησίας για τα δικαιώματα των μεταναστών, ελληνοποιεί όλους όσοι είναι πάνω από 65 ετών, αβλεπεί, και όσους πάσχουν από νοητική ή ψυχική αναπηρία. Αυτό το τελευταίο προφανώς για να τους εξισώσει με τους κομματικούς εγκέφαλους. Οι οποίοι τώρα νοιάστηκαν. Όχι για τους μετανάστες. Αλλά για τις ψήφους τους.

Το τραβάει ακόμα παραπέρα, όμως το νομοσχέδιο, και προβλέπει ελληνοποιήσεις με απλή κοινή υπουργική απόφαση και με απλά δικαιολογητικά της πλάκας. Υπ όψιν ότι ο αριθμός των μεταναστών μόνο στην Αττική είναι τέτοιος που μπορεί να ανατρέψει με τις ψήφους του όλα τα εκλογικά δεδομένα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ελληνοποιεί με διαδικασίες εξπρές και όσους από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ- που έχει διαλυθεί εδώ και και 20 χρόνια!- μένουν εδώ, αλλά δεν μπορεί να διαπιστωθεί η …ιθαγένεια!!

Επίσης ελληνοποιεί και όσους από τους Ρομά δεν είναι γραμμένοι σε δημοτολόγια. Μέχρι σήμερα τους είχε γραμμένους στα παλιά της τα παπούτσια. Τώρα θυμήθηκαν οι τάχα ευαισθητούληδες ότι υπάρχουν τσιγγάνοι, που δεν έχουν καν τα χαρτιά της πατρίδας τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παιδεία τους, την υγεία τους, την ένταξή τους - όσοι θέλουν- στον εργασιακό χώρο.

3. Φυσικά, η δικτατορία των 151 φέρνει και έναν σκασμό προσλήψεις κατά παράβαση του νόμου που ισχύει από το 2010 και απαγορεύει προσλήψεις την προεκλογική περίοδο. Είναι απλό. Έχω 151 και αλλάζω το νόμο! Και αλλάζοντας τον νόμο αρχίζει το ρουσφετολογικό όργιο εξαγοράς ψήφων:

400 (κατ' όνομα) περισσότερες (1333 από 900) προσλήψεις με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή σύμβαση έργου. Που όταν λήξει ο χρόνος και το δήθεν έργο θα απεργούν για να μονιμοποιηθούν! Όπως πάντα. Και θα μονιμοποιηθούν. Όπως πάντα.

Πιο εύκολες μετατάξεις των υπαλλήλων και, προσέξτε:

αυξάνονται οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης, καθ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου του προσωπικού σε δήμους, κοινότητες, περιφέρειες και των εταιριών τους! Με απλά λόγια, αυξήσεις ανεξέλεγκτες σε όλους τους υπάλληλους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι οποίοι, δε φτάνει που στην πλειονότητά τους υπολειτουργούν και δε δουλεύουν ούτε το πλήρες ωράριο, θα εγγράψουν και πλαστές υπερωρίες με την υπογραφή των προϊσταμένων! Σάμπως είναι δικά τους τα λεφτά; Δικά μας είναι, των κορόιδων.

4. Άλλη φάμπρικα με λεφτά για πεταμένα εκατομμύρια για προπαγάνδα είναι η νέες άδειες για δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, έτσι, στα ξεκούδουνα, οι οποίοι, υπό κανονικές συνθήκες θέλουν ένα με δυό χρόνια να στηθούν και τώρα θα γίνουν σε ένα μήνα! Με ποιανού λεφτά; Του κ Παππά και της κ Ξενογιαννακοπούλου και του κ Βερναρδάκη; Από την τσέπη τους;

Γιατί, οι σταθμοί εκτός από εξοπλισμό χρειάζονται και προσωπικό. Που χρειάζεται λεφτά. Και συμβάσεις. Θα απολυθεί μετά; Ή θα μείνει αμανάτι να χαραμοτρώει από το δημόσιο χρήμα; Και οι σταθμοί της πυρκαγιάς με τους εξοπλισμούς τι θα γίνουν; Κουφάρια; Με ποιανών λεφτά;

5. Για την ποσόστωση των γυναικών, που πάει στο 40% δε λέω και πολλά. Τι είναι οι γυναίκες; Ανίκανες να αποφασίσουν αν θέλουν να πολιτευτούν; Υπάρχει καμιά νομική ή κοινωνική προκατάληψη εναντίον της εκλογής τους ή της επιλογής τους; Σάμπως δεν είναι περισσότερες από τους άντρες ψηφοφόρους; Ας ψηφίσουν γυναίκες. Να βάλουμε ποσόστωση και στις επιλογές των δικαστών. Να είναι 50% άντρες. Γιατί είναι 73% γυναίκες! Η ηλιθιότητα αντάμα με την χυδαιότητα της ψηφοθηρίας έχει πιάσει ταβάνι.

6. Το καθεστώς Χόνεκερ που κυβερνάει φτιάχνει με νόμο και Παρατηρητήριο για να παρακολουθεί το διαδίκτυο για fake news, για …σεβασμό προσωπικών δεδομένων, διαφάνεια στην προβολή των υποψηφίων!

Στην πραγματικότητα, στήνει ο Παππάς μα την Ξενογιαννακοπούλου άλλον έναν μηχανισμό παρέμβασης της κυβέρνησης σε όσους δεν γουστάρει. Έναν μηχανισμό εντελώς άχρηστο, γιατί το καλό τον έχει η κυρία Γεροβασίλη, όπως παραδέχεται και η ίδια. Και για προσωπικά δεδομένα, και για παρακολούθηση.

7. Κερασάκι στην τούρτα έρχεται η πραξικοπηματική ρύθμιση ώστε να μπορεί η κυρία Κουντουρά να είναι και υποψήφια ευρωβουλευτής και εν ενεργεία βουλευτής, παρά την απαγόρευση του νόμου. Ενδεχομένως και ο κ. Δανέλης. Για να μη χαθεί η κοινοβουλευτική δικτατορία της μειοψηφίας των 151. Κι απ αυτό το χονδροειδές φωτίζεται και το τίμημα που πληρώσαμε για να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών… ιδεολογικά.

Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι μόνο η κυβέρνηση. Είναι ότι η αντιπολίτευση δεν έχει βγει στα κάγκελα. Ακόμα κι αν στο παρελθόν ακολούθησε τις ίδιες πρακτικές ρουσφετολογίας και διαφθοράς του λαού. Αν αυτά δεν είχαν ξαναγίνει δεν θα μπορούσε να τα κάνει τόσο εύκολα ο σύριζας. Κι αν δεν είχαν ξαναγίνει δεν θα τα παρακολουθούσε ο λαός σαν αναμενόμενα. Πολλοί δε, ως ευεργεσίες.

Μοιάζει ότι η μπουλντόζα που χρειάζεται η χώρα για να αλλάξει- γιατί μόνο με ξεχέρσωμα αλλάζει- αργεί να έρθει. Δεν φαίνεται ούτε στον ορίζοντα. Δεν έχουμε πιάσει ακόμα πάτο. Σαν κοινωνία και σαν δημοκρατία.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης


Πηγή: liberal.gr


Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *