ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΕΝΑ:ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ AΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΠΑΤΗΣ & ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!

Εδώ στο Θεόδοτο, δεν πολυασχολούμαστε με την επικαιρότητα, όμως δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε τα γελοία και παράδοξα που γίνονται τις τελευταίες ώρες στη χώρα. Έτσι σας παρουσιάζουμε δύο μικρά, έκτακτα άρθρα επί της επικαιρότητας. Ωστόσο, θα θέλαμε να σας θυμήσουμε πως το ουσιώδες είναι να διαβάσετε το προηγούμενο στη σειρά άρθρο του μπλογκ, το οποίο και αφορά σοβαρότερα και μεγαλύτερα θέματα από τα τεκτενόμενα του κρατιδίου της φαιδράς πορτοκαλέας.

 

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Γράφει ο Ελευθέριος Αναστασιάδης

kalpi

Έχω την πρόθεση να σας δώσω 50 γροθιές και ταυτόχρονα τη δυνατότητα να κάνετε ένα δημοψήφισμα, στο οποίο μπορείτε να αρνηθείτε να λάβετε αυτές τις 50 γροθιές. Εγώ θα σεβαστώ την όποια απόφαση σας. Γίνεται το δημοψήφισμα: το αποτέλεσμα είναι ένα ηχηρό όχι στις γροθιές. Τότε εγώ σας ανακοινώνω: πολύ ωραία, δέχομαι την απόφαση σας, δεν θα σας δώσω 50 γροθιές, αλλά 49.

Αυτό μας προτείνει η πονηρή αριστερή κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, θέτει σε δημοψήφισμα την πρόταση των δανειστών, αλλά όχι και την δική της πρόταση που λίγο απέχει από αυτή των δανειστών και βρίσκεται έτη φωτός μακριά από το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης".

Τέλος, ουδεμία ανακοίνωση της κυβέρνησης μας εξηγεί τι θα συμβεί εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι το όχι. Θα βγούμε από το ευρώ; θα πτωχεύσουμε εντός του ευρώ; Ένα δημοψήφισμα με άγνωστη πορεία και κατάληξη πρώτη φορά γίνεται παγκοσμίως!

Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να είναι όλα συμφωνημένα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς: θα φέρουμε μια πολλή σκληρή πρόταση, εσείς θα κάνετε δημοψήφισμα, και εμείς μετά θα πούμε ότι τελικά θα αποσύρουμε την πρόταση μας και θα δεχτούμε τη δική σας. Έτσι θα παρουσιαστείτε ως νικητές και ο κόσμος θα ξεχάσει το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης".

Δεν ξέρω, ό,τι και να ισχύει από όλα, πρόκειται για μία κοροϊδία, μία κοροϊδία συνοδευομένη από τους γνωστούς νέο-ελληνικούς τυμπανισμούς για "εθνική ανεξαρτησία", "υπερηφάνεια", "αντίσταση" και άλλα τέτοια.

Για να είμαστε εξηγημένοι: εμείς εδώ δεν υποστηρίζουμε ούτε το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" αλλά ούτε και οτιδήποτε άλλο προέρχεται από αυτό τον αριστερό συρφετό. Απλώς εξηγούμε την απάτη.

Και μια και μιλάμε για δημοψηφίσματα και σεβασμό στην Λαϊκή θέληση: δίπλα από το σπίτι μου μένουν κάτι Πακιστανοί. Μήπως να κάναμε ένα δημοψήφισμα, ώστε να ρωτήσετε και τη δική μου γνώμη γι’ αυτό το θέμα; Μπα, ε; Μάλλον δεν θέλετε να ακούσετε την γνώμη μου, έτσι είναι η …δημοκρατία.

Με αυτούς που μπλέξαμε θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο...


ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!

γράφει ο Αlex Synodinos

Από τις πρόσφατες φιλοκυβερνητικές και "αυθόρμητες" διαδηλώσεις

Από τις πρόσφατες φιλοκυβερνητικές και "αυθόρμητες" διαδηλώσεις

Τις προάλλες, στις φιλοκυβερνητικές και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) διαδηλώσεις είδα μια "συντρόφισα" να ανεμίζει τη σημαία του LGBTQ* κινήματος, αυτής του ουρανίου τόξου.

Αυτό καταδεικνύει ένα γενικότερο παράδοξο, το οποίο θα ήταν ενδιαφέρον να αναλύσουμε. Η αριστερά στην Ελλάδα δείχνει να στρέφεται κατά του μεγαλύτερου συμμάχου που έχει, δηλαδή κατά του δυτικού κόσμου και της ΕE.

Αν και η παραδοσιακή αριστερά (ΚΚΕ, οικονομικοί μαρξιστές κλπ) έχει αρκετούς λόγους να εχθρεύεται την ΕΕ. Η αριστερά, που εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ και γενικά το είδος της αριστεράς που είναι κυρίαρχο πλέον, όχι. Για την ακρίβεια, χωρίς την ΕΕ, σε μία χώρα όπως η Ελλάδα και ειδικά στην κατάσταση που θα είναι η τελευταία μετά την έξοδο από το ευρώ, θα είναι αδύνατον για την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει τα αιτήματα της.

Στις μέρες μας, η ΕΕ αποτελεί έναν από τους κύριους μοχλούς πίεσης των κρατών (μελών και υποψήφιων μελών) υπέρ της δημοκρατικοποίησης (σε απλά ελληνικά: υπέρ της αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού και των εθνικών δομών), υπέρ των αιτημάτων διαφόρων κοινωνικών ομάδων, όπως οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες, υπέρ των ανοιχτών συνόρων και της λαθραίας εισόδου μεταναστών από την Αφρική και την Ασία, υπέρ του φεμινισμού (και της γενοκτονίας των εκτρώσεων) κλπ κλπ. Τα προαναφερθέντα είναι οι κύριοι πυλώνες πίεσης της νέας αριστεράς σε όλο τον κόσμο και ασφαλώς της αριστεράς που εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέξτε το εξής -και το λέω εγώ που σιχαίνομαι τους νεοέλληνες- εάν αυτός ο λαός έχει ένα καλό, τότε αυτό είναι η συντηρητικότητα του στα κοινωνικά θέματα. Αλήθεια, χωρίς την στήριξη της ΕE, με μια χώρα κατεστραμμένη οικονομικά από αριστερή κυβέρνηση και με μια εθνική καταστροφή που θα ακολουθήσει, ποιος στα σοβαρά θα νοιάζεται ή θα βλέπει με συμπάθεια αιτήματα περί της νομιμοποίησης λαθρομεταναστών ή αιτήματα περί του γάμου των ομοφυλοφίλων;

Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει πως η μηχανή της αριστερής προπαγάνδας θα σταματήσει, αλλά πως θα εξασθενήσει, σε σημείο που τα αιτήματα της νέας αριστεράς ίσως μπουν και στο χρονοντούλαπο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και έπειτα είναι και κάτι άλλο. Λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει πως ο λόγος που η Ελλάδα μπήκε στην ΕΕ ήταν επειδή οι Ευρωπαίοι είχαν πειστεί πως έτσι δεν θα ξαναγινόταν πραξικόπημα στην Ελλάδα. Και είχαν δίκιο, πραξικόπημα δεν έγινε ξανά στην Ελλάδα, δεν θα το επέτρεπε ποτέ η ΕΕ. Όμως σε μια Ελλάδα που θα είναι εκτός της ΕΕ, θα έχει καταστραφεί οικονομικά από αριστερή κυβέρνηση, ενδέχεται να έχει χάσει μερικά νησιά σε μια αστραπιαία σύγκρουση με την Τουρκία, τι λέτε να γίνει; Λέτε να μην έχουμε πολιτική ανατροπή;

Τελειώνω με μία φωτογραφία που θα εγείρει μνήμες ... ίσως και από το όχι πολύ μακρινό μέλλον....

15 (1)

* Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες που θα διαβάσουν αυτό το άρθρο στο μέλλον. Μέχρι στιγμής το κίνημα αυτό χρησιμοποιεί τα αρχικά LGBT (και προσφάτως και Q). Εάν στο μέλλον προσθέσουν και άλλα γράμματα δεχθείτε τις εκ των προτέρων απολογίες μου που δεν σημειώνονται εδώ.Πηγή: Θεόδοτος

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *