ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 1989

Μά ποιοὶ ἦσαν τοῦτοι δὲν ἐγνώριζε κανείς,
μήτε ποιὰ ἡ πατρίς των μὲς στὸ μέγα πανελλήνιον


ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ

Εδώ είναι Ελλάδα και θα μείνει αιώνια Ελλάδα!

Προς τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Δυτικής Ελληνικής Θράκης

Ιούνιος 1989

Κύριοι,

Σας καλούμε να προσέξετε ότι πρώτα από όλα σας ονομάζουμε Έλληνες, επειδή ξέρουμε καλά, και το ξέρετε και σεις πως είσθε Έλληνες πολίτες. Αν ανήκετε σε άλλο θρήσκευμα αυτό δεν έχει σημασία. Είναι δικαίωμα σας και δεν ευθύνεστε άλλωστε γι' αυτό. Εμείς οι Χριστιανοί Έλληνες των Νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου, εμείς οι γνήσιοι και αρχαιότατοι κάτοικοι της Ελληνικής Θράκης, ούτε σας μισούμε, ούτε σας εχθρευόμαστε, επειδή ανήκετε σε άλλη θρησκεία. Εκείνο που δεν θα ανεχθούμε ποτέ είναι να είσθε στα χαρτιά Έλληνες και στις καρδιές σας Τούρκοι. Αυτό είναι απαράδεκτο, άτιμο από μέρους σας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μεγάλη πλειοψηφία από σας θέλει να ζήσει ήρεμα και ειρηνικά όπως μέχρι τώρα. Σας παρασύρουν όμως οι επιτήδειοι φανατικοί, ασυνείδητοι και υποκριτές εθνικιστές και θέλουν να σας κάνουν θύματα. Αυτοί οι ελάχιστοι, άμυαλοι συμφεροντολόγοι, διψάνε για αίμα και θέλουν να δουν να χύνεται το δικό σας αίμα. Αυτοί είναι έτοιμοι να φύγουν για την Τουρκία.

Σ' αυτούς, λοιπόν, απευθυνόμαστε για να τους πούμε καθαρά και ξάστερα.

- Εδώ στη Δυτική Θράκη υπάρχει Ελλάδα και το πανίσχυρο Ελληνικό Κράτος. Όποιος κι αν είναι στην Κυβέρνηση, Παπανδρέου ή Μητσοτάκης ή Φλωράκης ή Στεφανόπουλος, η καρδιά της Ελλάδας χτυπά κανονικά στη Θράκη μας. Τό υπεύθυνο Κράτος έχει το λόγο στη διοίκηση, στη δημόσια τάξη, στην άμυνα, στη δικαιοσύνη και στη διπλωματία.

- Εμείς οι Έλληνες της Θράκης δεν ήρθαμε από την Πελοπόννησο που είναι κι αυτή Ελλάδα, εμείς είμαστε εδώ πάνω από 3.000 χρόνια. Και οι Πομάκοι είναι Έλληνες Θράκες που τους εξισλάμισαν με τη βία οι φανατικοί ηγέτες της παλαιάς τουρκικής κατοχής στη Θράκη. Και σεις όσοι είσθε λευκοί στο δέρμα είσθε Έλληνες Θρακιώτες εξισλαμισμένοι.

- Μη μας φοβερίζετε με τα μαχαίρια σας. Αν κάνετε το παραμικρό, τα χέρια μας και τα πόδια μας και η ύπαρξή μας όλη θα γίνουν φονικά όπλα για να ξεκαθαρίσουν την πατρώα γη μας από σας τους ξενόφερτους, τους πράκτορες Τούρκους.

- Αν δεν περνάτε καλά εδώ γιατί δεν φεύγετε να πάτε στην Τουρκία; Αλλά γέμισαν οι τσέπες σας χιλιάδες λίρες και χιλιάδες δολλάρια από τις ισλαμικές χώρες που θέλουν να σας ανάψουν τον θρησκευτικό φανατισμό του Χομεϊνί. Και θέλετε να καταστρέψετε τους ανεύθυνους και φιλήσυχους μουσουλμάνους της Θράκης για να φανήτε αρεστοί στην Τουρκία. Φύγετε μια ώρα γρηγορότερα από την πατρίδα μας, γιατί είστε αιμοχαρείς και φανατισμένοι ασιάτες, σεις οι λίγοι λαοπλάνοι. Οι φιλήσυχοι μουσουλμάνοι ξέρουν ότι περνούν πιο καλά εδώ από ότι οι Τούρκοι αγρότες και εργάτες στην Τουρκία.

Πρέπει να μάθετε πως όχι μόνο η Δυτική Θράκη, αλλά και η Ανατολική Θράκη είναι Ελληνική. Η Κωνσταντινούπολη είναι η μεγάλη πατρίδα του Ελληνισμού. Και η Ιωνία, δηλ. η Μ. Ασία, είναι ελληνική. Γι' αυτό και οι Τούρκοι λένε την Ελλάδα Γιουνανιστάν. Παρ' όλα αυτά οι Έλληνες Κυβερνήτες μας διακηρύσσουν ότι δεν διεκδικούμε τίποτε από όσα σήμερα έχει η Τουρκία. Κι αυτό, επειδή η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκή χώρα, είναι Ευρώπη, θέλει την ειρήνη και σέβεται τις διεθνείς συνθήκες. Εσείς ετρελλαθήκατε ή ανακινώντας ζήτημα Θράκης αποδεικνύετε ότι είμαστε σωβινιστές, απολίτιστοι Ασιάτες; Έ, λοιπόν θα σας πολεμήσουμε σκληρά.

- Στην Κωνσταντινούπολη από 300.000 Έλληνες Χριστιανοί που ήσαν, έμειναν μόνο 4.000. Σεις είσθε περίπου 100.000 και συνεχώς αυξάνεσθε. Γιατί οι Χριστιανοί έφυγαν από την Πόλη και σεις μένετε εδώ; Είναι απλό. Επειδή εκείνοι υπέστησαν πάνδεινα μαρτύρια και σεις περνάτε σαν άρχοντες.

- Κλαίνε οι Άγιοι και χτυπάνε ακόμη πένθιμα οι καμπάνες των χριστιανικών εκκλησιών στην Ανατολική Θράκη, στη Μ. Ασία και στην Κύπρο, που τις ελεηλάτησαν και τις εγκρέμισαν οι «συμπατριώτες» σας. Θα σας πνίξουν τα δάκρυα των αγίων της δικαιοσύνης του Θεού. Θα σας πετάξει στη θάλασσα η οργή του λαού, άφρονες φιλότουρκοι της Θράκης. Ο εγκληματίας της ειρήνης πρόξενος της Κομοτηνής να φύγει αμέσως για την πατρίδα του. Είναι εχθρός της Ελλάδος, εχρός του λαού, εχθρός της ειρήνης...

- Εμείς οι Χριστιανοί Έλληνες θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά με τους Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης. Είμαστε άλλωστε η μέγιστη πλειοψηφία. Ξέρουμε πως υπάρχουν πλούσιοι μουσουλμάνοι στη Θράκη. Αγρότες και έμποροι. Είναι ελεύθεροι σαν Έλληνες πολίτες να πάνε όπου θέλουν. Στη Θεσσαλονίκη. Στη Λάρισα. Στην Αθήνα. Στην Τουρκία ποιος χριστιανός ελληνικής καταγωγής μπορεί να κινηθεί ελεύθερα. Κι αν υπάρχουν στη Θράκη μερικοί μουσουλμάνοι, που ζουν με άσχημες συνθήκες κατοικίας, κ.λπ. αυτοί είναι αθιγγανικής νοοτροπίας, αρέσκονται σ' αυτή την ζωή, και τέτοιοι υπάρχουν και χριστιανοί στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες.

- Αφήστε τις υποκρισίες και τα ψέμματα. Καθίστε ήσυχοι ή φύγετε να πάτε όπου θέλετε. Εδώ είναι Ελλάδα και θα μείνει αιώνια Ελλάδα. Για την Ελλάδα, για την Ευρώπη και το Χριστό θα δώσουμε τα πάντα. Φύγετε από τη Θράκη δολοφόνοι της ειρήνης.

Έλληνες αδελφοί Μουσουλμάνοι,

Καταλάβατε που σας οδηγούν οι εξτρεμιστές πράκτορες της Τουρκίας, κλείστε τα αυτιά σας στα μισαλλόδοξα και ανθελληνικά κηρύγματά τους. Ψηφίστε όποιο θέλετε από τα κόμματα, όπως ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Φράξτε το δρόμο στους υποψήφιους του ανεξάρτητου συνδυασμού, στους Τούρκους πράκτορες. Αυτοί είναι δολοφόνοι της ειρήνης. Αυτοί θέλουν να αιματοκυλήσουν την Θράκη και πρώτους εσάς. Προσέξτε, προτού να είναι αργά. Θα τα χάσετε όλα και την ζωή σας.

- Τον λόγο έχει το επίσημο ελληνικό Κράτος. Εμείς είμαστε εδώ, στη Θράκη, έτοιμοι για όλα. Παρακολουθούμε και περιμένουμε. Θέλουμε και ζητάμε την ειρήνη και την προκοπή όλων. Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Αλλά αν υπάρξη αναταραχή από τους άμυαλους εξτρεμιστές φιλότουρκους πράκτορες της Άγκυρας, δεν θα μείνει ούτε ένας μουσουλμάνος που σκέφτεται όμοια μ' αυτούς. Προσέξτε όσο είναι καιρός. Είμαστε όλοι στρατευμένοι στον αγώνα αντίστασης και ελευθερίας της ελλ. Θράκης.

- Έλληνες Χριστιανοί γρηγορείτε. Πρέπει να συντρίψουμε την τουρκική πρόκληση.

Για τους Έλληνες Χριστιανούς της Δυτικής Θράκης

Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ»

-----------------------------

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Δ. ΘΡΑΚΗΣ

Η Δυτική Θράκη ήταν και θα γίνει τουρκική

Κύριε,

Εσείς είστε μέλος μιας επιτροπής που έχει για σκοπό να υπερασπίζει τα ελληνικά συμφέροντα. Η θέσης σας ειναι καλή για τον ελληνικό λαό. Υπερασπίζεστε την θάλασσά «σας», τα νησιά «σας», θέλετε να εξοπλίσετε την Λύμνο, να απελευθερώσετε την Κύπρο από τους Τούρκους «επιδρομείς» και «αποικιστές». Ξεκουφάνετε τον κόσμο ότι ο Αττίλας ξανασηκώνει την σπάθα του επάνω στα κεφάλια σας και κλαυμυρίζετε εμπρός στην δημοκρατική Ευρώπη για συμπόνια και συμπαράσταση.

Εμείς δεν θά 'χαμε καμιά αντίρρηση στη θέση σας αυτή, εάν στα πλαίσιά της συμπεριλαμβάνονταν και τα συμφέροντά μας. Θέλετε ο τουρκικός πληθυσμός στην Κύπρο να εξαλείψει από το όμορφο νησί «σας» και να εξαφανιστεί στα τάρταρα της Ανατολής. Κάτι περισσότερο, μερικοί από εσάς προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι Τούρκοι στην Κύπρο και οι Τούρκοι στη Δυτική Θράκη είναι βιαίως εκτουρκισμένος ντόπιος πληθυσμός.

Γιατί εσείς, αξιότιμε κύριε, δεν εκδηλώσατε λίγο, μα πάρα πολύ λίγο ενδιαφέρον και συμπόνια στους εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους που έχουν την κακοτυχία να ζουν στο σημερινό σας ψευδοκράτος, δημιουργία της συνθήκης της Λοζάνης το 1925; Γιατί δεν ενδιαφέρεσθε για την τύχη του Αχμέτ Σαδάμ, ο οποίος εξόργισε την κεντρική εξουσία που στον έξω κόσμο παρουσιάζεται ως φιλανθρώπινη; Μήπως και εμείς δεν είμαστε πολίτες ελληνικού κράτους που διοικείται από συνταγματική κυβέρνηση;

Γιατί μας κλείσατε τους Συλλόγους μας στη Δυτική Θράκη, όπως είναι η περίπτωση στο χ. Καλανόκαστρο; Εσείς που χύνεται δάκρυα για τον πόντιο πληθυσμό που ο μισός είναι με τουρκική εθνική συνείδηση, γιατί με αστυνομικά μέτρα εξοντώσετε τον τουρκικό πληθυσμό στην Δυτική Θράκη; Δεν διαμαρτύρεστε για το γεγονός ότι υποχρεώνουν τα παιδιά μας να μιλάνε την ελληνική γλώσσα η οποία τους είναι ξένη και μισητή;

Εκδίδετε διάφορα βιβλία με τα οποία προσπαθείτε να ξεγελάσετε τον κόσμο ότι ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο βεβηλώνει τις χριστιανικές εκκλησίες και νεκροταφεία. Ελάτε όμως να δήτε στο χ. Αριανά πώς καταστρέφουν τα νεκροταφεία μας, πώς χωροφύλακες μπένουν στα μου[;] σας ρωτάμε λοιπόν ποιός από εσάς θα υπερασπίσει τα συμφέροντά μας; Γι' αυτό λέμε δεν θα περιμένουμε πολύν καιρό να πάρουμε την απάντησή σας. Εμείς ξέρουμε ποια είναι η μητέρα μας πατρίδα, ξέρουμε την εθνικότητά μας, την θρησκεία μας. Η σημερινή κατάσταση είναι ηφαίστειο το οποίο θα εξαρραγεί και θα σας στείλει στη Πελοπόννησο, εκεί, απ' όπου ήλθατε.

Προσωπικά για σας θα φροντήσουμε πολύ γρήγορα η γλώσσα σας να πάψη να σκορπά το δηλητήριό της ενάντια στη μητέρα μας πατρίδα. Τα δάκρυα των Τούρκων στη Δυτική Θράκη ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια μας και πλημμυρίζουν με αποφασιστικότητα τις καρδιές των μαχητών μας. Είμαστε μια μεγάλη δύναμη που μέρα με την μέρα γίνεται χιονοστιβάδα, η οποία θα παρασύρει όλους που απεργάζονται τον όλεθρό μας.

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς μαζί σας. Είμαστε εκατομμύρια και ο Αλλάχ είναι μαζί μας. Η ώρα της νέμεσης πλησιάζει. Σας μένει λίγος καιρός για σκέψεις. Παύσατε λοιπόν την αηδιαστική σας εκστρατεία ενάντια στην πατρίδα μας, την Τουρκία.

Να ξέρετε και να το θυμάστε καλά. Η Δυτική Θράκη ήταν και θα γίνει τουρκική.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Δ. ΘΡΑΚΗΣΤά κείμενα ἀποτελούν τό περιεχόμενο προκηρύξεων πού κυκλοφόρησαν στήν Δυτική Θράκη πρίν τίς ἐκλογές τοῦ Ἰουνίου 1989.Πηγή: «Πλανόδιον» τχ. 11, 1989
Ἑλληνων Φῶς

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *