"Έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία στην Ελλάδα"

cloudfel

Απόσπασμα από την Εκπομπή "Γραμματα Σπουδάματα" - Καταπολεμώντας την κρίση του GREEKTV4E
Ομιλητές: Βασίλειος Νικολόπουλος τ. Πρόεδρος Αρείου Πάγου και Δημήτριος Νατσιός Διδάσκαλος, Θεολόγος.


(Β.Ν) Είπα προηγουμένως ότι πρέπει να μάθουμε τα δικαιώματά μας. Έχουμε δικαιώματα. Όταν λέω δικαιώματα εννοώ νομικά δικαιώματα, δικαιώματα που απορρέουν από το νόμο και πρωτίστως βέβαια από το Σύνταγμα.

Κανένας, ποτέ δε μας είπε ότι το Σύνταγμα μας δίνει το δικαίωμα, ταυτόχρονα δε μας επιβάλει και την υποχρέωση, όταν αυτό καταπατείται..και για να σας γνωρίσω τη λέξη που χρησιμοποιεί εκεί ο νομοθέτης, όταν αυτό καταργείται, μας δίνει το δικαίωμα να αντισταθούμε. Μας δίνει το δικαίωμα και μας λέει ότι είστε υποχρεωμένοι να αντισταθείτε. Πότε; Όταν καταργείται το Σύνταγμα, καταλύεται το Σύνταγμα, και μάλιστα με τη βία.

Το λέω αυτό γιατί τότε που έγινε το Σύνταγμα ήταν νωπή ακόμη η δικτατορία και βέβαια η δικτατορία είχε καταλύσει το Σύνταγμα με τη βία για αυτό και χρησιμοποιεί τον όρο αυτό αλλά άμα το ερμηνεύσουμε ιστορικά θα δούμε ότι όταν καταλύεται το Σύνταγμα όχι μόνο με τη βία αλλά με οποιονδήποτε άλλον τρόπο πάλι έχει το δικαίωμα κι έχει την υποχρέωση ο Έλληνας να αντιστέκεται.

Βέβαια, θα μου πείτε, πώς θα υλοποιηθεί αυτή η αντίσταση; Πώς θα εξωτερικευθεί η αντίσταση αυτή; Εδώ, για να απαντήσουμε, πρέπει πρώτα να λύσουμε το άλλο προαπαιτούμενο της αντίστασης που είναι η κατάλυση του Συντάγματος. Αυτό το έχουμε δικαίωμα, πρώτα-πρώτα, μόνο και μόνο αν, όταν καταλύεται το Σύνταγμα.

Εδώ θα δούμε ότι έντεχνα, πάλι, αυτοί που τάχθηκαν να ερμηνεύουν το Σύνταγμα, οι συνταγματολόγοι, που είναι όπως ξέρετε κυρίως καθηγητές Πανεπιστημίου κλπ, όλοι, όλοι δίνουν μια πολύ περιοριστική, περιεσταλμένη έννοια στον όρο Κατάλυση του Συντάγματος. Κατάλυση του Συντάγματος δε σημαίνει οποιαδήποτε παραβίαση, οποιασδήποτε διατάξεώς του, αλλά σημαίνει ότι μόνο όταν καταλύονται, όταν δεν εφαρμόζονται, με τη βία διατάξεις που αναφέρονται στη μορφή και στον τρόπο άσκησης του πολιτεύματος, τότε καταλύεται το Σύνταγμα.

Δηλαδή..

(Δ.Ν) Κινδυνεύει η Δημοκρατία ή έχει καταργηθεί η Δημοκρατία, όπως το ερμηνεύουν..

(Β.Ν) Κινδυνεύει η Δημοκρατία είναι πιο ευρύτερο, άμα το έλεγαν έτσι είναι πολύ ευρύτερο κι έτσι μας βολεύε καλλίτερα, τώρα όμως που το στενεύουν δε μας βολεύει. Διότι ξέρετε πρέπει να περιμένουμε. Θα περιμένουμε να καταλυθεί η Βουλή, να καταλυθεί η Κυβέρνηση, να καταλυθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οπότε τότε καταλύεται και το Σύνταγμα. Όταν όμως καταλύονται ΟΛΑ τα δικαιώματα του λαού, όλα τα δικαιώματα του λαού, όταν αυτός ο λαός απογυμνώνεται από κάθε ανθρώπινο, ανθρώπινο και ατομικό και κοινωνικό και οικονομικό δικαίωμα, τότε μας λένε ότι δεν καταλύεται το Σύνταγμα. Όταν δη, ένα ολόκληρο κεφάλαιο του Συντάγματος που δήλει στο Σύνταγμα και τον φιλελεύθερο χαρακτήρα του, δηλαδή το κεφάλαιο περί Ατομικών Δικαιωμάτων καταργείται, δεν εφαρμόζεται, καταπατείται ΔΕΝ έχουμε κατάργηση του Συντάγματος. Αυτό είναι η μεγαλύτερη ειρωνεία και η μεγαλύτερη εξαπάτηση του λαού μας. Ειρωνεία κατά του λαού και εξαπάτηση. Σήμερα, δεν πιστεύω να υπάρχει Έλληνας που να λέει ότι απολαμβάνει τα δικαιώματα, ναι μεν κανείς δε συλλαμβάνεται χωρίς ένταλμα αλλά αυτό είναι ένα ατομικό δικαίωμα το οποίο είναι, τι να σας πω τώρα, θα πρέπει σε ακραίες περιπτώσεις να καταπατηθεί.

Εδώ έχουν καταλυθεί ανθρώπινες αξίες, η ίδια η ανθρώπινη αξία, που την αναγνωρίζει το Σύνταγμα ως την υπερτάτη αξία, προσέξτε το Σύνταγμα έχει διάταξη που λέει ότι η υπερτάτη αξία είναι η αξία του ανθρώπου, ποιου ανθρώπου; Σήμερα, το κράτος σέβεται την αξία άνθρωπος; Όταν έχει οδηγήσει πάνω από 20.000 ανθρώπους σε αυτοκτονία, όταν έχει οδηγήσει πάνω από 2.000.000 ανθρώπους στην ανεργία, όταν έχει κλείσει χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, όταν έχει καταξεφτιλίσει την εργασία, όταν δεν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα, δεν υπάρχουν. Τώρα δεν θα υπάρχουν, σε λίγο, και συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά, που λένε δικαιώματα. Τίποτα. Θα εργάζεσαι 40 χρόνια και θα παίρνεις, αν παίρνεις, ένα φιλοδώρημα ως σύνταξη, αν το παίρνεις κι αυτό, δεν το παίρνεις κι αυτό μετά από 10 χρόνια. Και μας λένε αυτοί τώρα ότι το Σύνταγμα δεν καταλύθηκε, ενώ καταλύθηκε.. και υπάρχουν και δικαστήρια. Πήγε μια φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση για αυτά τα δικαιώματα και είπε ότι είναι νόμιμη. Είπαν ότι η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργασιακών, η στέρηση του μισθού, η περικοπή των συντάξεων και των μισθών ότι είναι νόμιμο, ότι είναι συνταγματικό. Αν είναι δυνατόν!

Αυτά, πρέπει κάποτε, ο λαός να τα συνειδητοποιήσει και να βγει. Αν μου κάθεται στην τηλεόραση και βλέπει μέχρι ώρα μία το βράδυ τη ψηφοφορία «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» και δεν σηκώνεται ούτε εκείνη την ώρα από τον καναπέ και να πει...τουλάχιστον να σπάσει την τηλεόρασή του, ε τότε μην πιστεύουμε ότι θα μπορούμε..

(Δ.Ν) Θέλω να γίνουμε λίγο πιο πρακτικοί.

(Β.Ν) Πιο πρακτικοί..

(Δ.Ν) Να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Ξεσηκώνεται ο λαός, κάποια στιγμή μπορεί να γίνει κι αυτό, η θρυαλλίδα.. Θα μας πουν οι Ευρωπαίοι, εφόσον είστε σε αναταραχή τέτοια σταματάμε («κλείσιμο βαλβίδας»), όπως έγινε και πριν, κάτστε τώρα, ψοφήστε στην πείνα. Άμα το πούμε έξω σε μερικούς θα σου πούν «Εσύ μιλάς εκ του ασφαλούς γιατί είσαι δάσκαλος, εσύ γιατί παίρνεις τη σύνταξή σου, εμείς όμως που είμαστε, ξέρω γω, ελεύθεροι .. »

(Β.Ν) Ποιοι δήλαδη; Ποιοι Έλληνες θα πούνε;

(Δ.Ν) Αυτοί που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες..

(Β.Ν) Μα αφού το πρώτιστο ας πούμε αγαθό, εντός εισαγωγικών, που κινδυνεύει είναι οι καταθέσεις στην τράπεζα..

(Δ.Ν) Ναι, Δαμόκλειος Σπάθη επικρέμεται..

(Β.Ν) Ναι, το πιο ανασφαλές αγαθό είναι οι καταθέσεις στην τράπεζα. Θα είσαι πολύ ανόητος να έχεις σήμερα καταθέσεις στην τράπεζα. Σήμερα, μία τράπεζα πρέπει να λειτουργεί ή μάλλον λειτουργεί, η «Σεντουγκ Μπανκ», μια δλδ στο σεντούκ..αυτή η τράπεζα. Ναι, μην γελάτε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Διότι θα είσαι πολύ αφελής να έχεις τα χρήματά σου στην τράπεζα. Αφού ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν. Κι εδώ, εδώ προσέξτε με, ποια χρήματα κινδυνεύουν; Δεν κινδυνεύουν χρήματα τα οποία μας έδωσε το κράτος, ξένα χρήματα δηλαδή. Κινδυνεύουν τα δικά μας τα χρήματα, τα δικά μας. Έρχονται, μας παίρνουν κατά ένα προκλητικό τρόπο τα χρήματα μας και δε λέει κανένας ότι αυτό είναι πράξη παράνομη. Ότι αυτό είναι μια υπεξαίρεση, αισχίστου είδους υπεξαίρεση. Κανένας, ούτε ποινικολόγοι, ούτε συνταγματολόγοι, ούτε κοινωνιολόγοι, δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να πω ότι υπάρχουν σε αυτή τη χώρα. Όλοι αυτοί είναι βολεμένοι και καλοπερασάκηδες. Ποιοι αντιδρούν στον περιορισμό της Ευρωπαϊκής επιβολής και επίδρασης στην Ελλάδα; Αντιδρούν αυτοί που έχουν άμεσα συμφέροντα από τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άμεσα συμφέροντα. Σήμερα υπάρχουν περίπου 500.000 Έλληνες οι οποίοι εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλ. σε αυτό το μόρφωμα. Αυτοί από πίσω τους έχουν τουλάχιστον άλλα 3 άτομα, δηλαδή φτάνουμε στο 1,5 εκατομμύριο. Φυσικά, φυσικά αυτοί δεν έχουν λόγο να αντιδρούν.

Εγώ, εκ πεποιθήσεως, είμαι υπέρ της Ευρώπης. Ποιας Ευρώπης; Αυτής της Ευρώπης που θεμελίωσε ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός. Ο χριστιανισμός από τη μία, το ρωμαϊκό δίκαιο από την άλλη είναι αυτά τα στοιχεία που δημιούργησαν την Ευρώπη, τη σημερινή Ευρώπη.

(Δ.Ν) Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που έχουμε σήμερα, άρα; Το μόρφωμα είναι αυτό που βλέπουμε. Κατ’ ευφημισμόν ενωμένη..

(Β.Ν) Κατ’ αρχήν αυτό το μόρφωμα δεν είναι κράτος. Κι εδώ βρίσκεται το εξής τραγελαφικό. Ενώ δεν είναι κράτος συμπεριφέρεται σαν υπέρ-κράτος, σαν ένα ισχυρότατο, παγκόσμιο κράτος και μάλιστα εκδίδει και νόμους χωρίς να έχει Βουλή, προσέξτε με, χωρίς να έχει Βουλή εκδίδει νόμους, και μάλιστα υποχρεώνει τα μέλη της να εφαρμόζουν αυτούς τους νόμους πάνω κι απ’ τους δικούς τους νόμους που ψηφίζει η δική τους Βουλή, η εγχώρια, η εθνική Βουλή που εξελέγη από το λαό. Εδώ έχουμε τραγικές συμπεριφορές. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να τις συλλάβει ο στοιχειώδης νομικός νους.

Λοιπόν, αυτή την Ευρώπη εγώ δεν τη θέλω. Είμαι κατά της Ευρώπης. Δε θέλω μια Ενωμένη Ευρώπη, που ούτε ως όραμα δεν υπάρχει πια. Ε ποιος πιστεύει σήμερα ότι αυτή η Ευρώπη θα οδηγηθεί κάποτε σε κράτος; Σε καμμία περίπτωση

(Δ.Ν) Τίποτα, ανοησίες είναι αυτά

(Β.Ν) Θα υπάρχει πάντα έτσι για να καταδυναστεύει ορισμένους και να κυβερνάει το ισχυρότερο κράτος της Ευρώπης. Γιατί σήμερα δεν κυβερνάν όλα τα κράτη. Ένα κράτος, η Γερμανία. Και φτάσαμε σήμερα να έχουμε, εδώ στην Ελλάδα τουλάχιστον, αλλά και σε άλλες χώρες, ακόμα και στη Γαλλία, να έχουμε γερμανική κατοχή. Ναι, γερμανική κατοχή.

Εγώ, απερίφραστα, το λέω και στο βιβλίο μου, πριν από δύο χρόνια που το χω δημοσιεύσει, ότι πρέπει πράγματι απ’ αυτήν την Ευρώπη να φύγουμε. Τώρα, άμα φύγουμε; άμα φύγουμε θα μας κλείσουν την κάνουλα. Και εγώ λέω τώρα, λέω, ήμασταν κάποτε έξω από την Ευρώπη; Ήμασταν..Και από την Ευρωζώνη, ήμασταν. Δε θέλω να πω αν ήμασταν καλλίτερα ή χειρότερα, πάντως όμως ζούσαμε.

(Δ.Ν) Εγώ θα πω ότι ήμασταν καλλίτερα. Ούτε αυτοκτονίες, ούτε τρομοκρατία, ούτε πανικός.

(Β.Ν) Καλλίτερα κι εγώ το πιστεύω αλλά ας πούμε ότι ζούσαμε. Και δεν αυτοκτόνησε κανένας. Και η ανεργία ήταν στο 7%

(Δ.Ν) Υπήρχε ελπίδα

(Β.Ν) Υπήρχε ελπίδα, όλοι δουλεύανε, τα χωράφια μας ήτανε σπαρμένα και καλλιεργημένα. Τα δέντρα μας ήτανε γεμάτα καρπούς. Αυτά τα εργοστάσια που έχουμε δούλευαν. Αυτές οι βιοτεχνίες που είχαμε δουλεύανε. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα από αυτά.

(Δ.Ν) Τίποτα, στέγνωσαν τα πάντα, φυλλοξέρα

(Β.Ν) Σήμερα, λέει, ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο πραγματικός γεωργός. Θα δώσουμε και τον ορισμό του γεωργού. Αυτή η κυβέρνηση θα δώσει,λέει, και τον ορισμό του γεωργού, ποιος είναι ο πραγματικός γεωργός. Καταλάβατε; Προφανώς για αυτούς ο πραγματικός γεωργός είναι αυτός που κάθεται στο καφενείο και απολαμβάνει τα αγαθά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι αυτός που πάει στο χωράφι και χύνει τον ιδρώτα του από το πρωί μέχρι το βράδυ. Απ’ αυτήν την Ευρώπη, λοιπόν, να φύγουμε, έπρεπε να είχαμε φύγει μια ώρα γρηγορότερα. Και άμα φεύγαμε εμείς, άμα φεύγαμε εμείς, θα βλέπατε που θα έφθανε αυτή η Ευρώπη. Αυτή η Ευρώπη αφού δε μας θέλει, αφού της είμαστε βάρος γιατί δε μας διώχνει; Αφού εμείς της είμαστε βάρος και ζούμε σε βάρος τους, μας δίνουν λεφτά συνέχεια, μας τρέφουν, όπως λένε αυτοί, μας τρέφουν, ε τότε γιατί δε μας διώχνουν;

(Δ.Ν) Μας θεραπεύουν και πεθαίνουμε από τη θεραπεία τους.

(Β.Ν) Γιατί δε μας διώχνουν; Δεν μπορεί ο Έλληνας, έτσι εκεί που κάθεται στον καναπέ του, να κάνει αυτή τη στοιχειώδη, απλή σκέψη; Βρε αδερφέ, εμείς βάρος σας είμαστε, διώξτε μας.

(Δ.Ν) Γιατί μας ρωτάτε; Γιατί πιστεύετε τους πολιτικούς ότι θα πάρουν μέτρα..

(Β.Ν) Μα γιατί φοβάστε; Εσείς φοβάστε όταν κάναμε ένα δημοψήφισμα, φοβηθήκανε μήπως ψηφίσουμε «ΟΧΙ». Δεν φοβόνταν; Δεν βγήκαν κι έλεγαν «ψηφίστε «ΝΑΙ», ψηφίστε «ΝΑΙ» να μείνετε στην Ευρώπη»; Γιατί;

(Δ.Ν) Τα βοθροκάναλα είχαν πάρει εργολαβίες

(Β.Ν) Και ρωτάω εγώ τώρα. Εγώ σαν απλός πολίτης ρωτάω, όχι σαν δικαστικός, ας τα αφήσουμε αυτά, σαν ένας απλός άνθρωπος. Λέω αλήθεια ρε; Τι συμφέρον έχουν αυτοί, ανόητοι είναι, μήπως είναι ανόητοι, τι μας θέλουν εμάς; Δε μας πετάνε έξω; Με σας θα ασχολούμεθα; Δηλαδή πάρε και πάρε και πάρε και πάρε και χωρίς καμμιά ελπίδα να τα πάρουνε. Γιατί αυτοί δεν έχουν καμμιά ελπίδα να πάρουν τα λεφτά από εμάς, γιατί μας θέλουν; Κάποιο συμφέρον έχουν, κάποιο συμφέρον μεγάλο έχουν και αυτό το συμφέρον..

(Δ.Ν) Θέλω να σας ρωτήσω λίγο για τους λαθρομετανάστες, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τα λοιπά, εντάσσεται σε αυτό το συμφέρον;

(Β.Ν) Βεβαίως, αυτός είναι από τους κύριους μοχλούς. Ένας από τους κύριους μοχλούς της παγκοσμιοποίησης είναι η αλλοίωση των πληθυσμών. Και προσπαθεί τώρα να το πετύχει αυτό με την μετανάστευση των λαών. Δε μου λέτε; Σ’ αυτούς τους λαθρομετανάστες, που κατά συρροήν ήρθαν, χιλιάδες ήρθαν από τη Συρία, υπήρχε ένας χριστιανός; Ακούσατε ένα χριστιανό;

(Δ.Ν) Όχι.

(Β.Ν) Δε σας κάνει εντύπωση;

(Δ.Ν) Με κάνει.

(Β.Ν) Γιατί όλοι είναι μουσουλμάνοι; Δηλαδή οι χριστιανοί περνάν καλά εκεί πέρα κι έμειναν εκεί; Κι οι μουσουλμάνοι δεν περνάν καλά κι ήρθαν εδώ;

(Δ.Ν) Και δεύτερο που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι είναι μόνο άνδρες, τις γυναίκες δεν τις παίρνουν, είναι υποδεέστερες οι γυναίκες με βάσει το Κοράνιο.

(Β.Ν) Λοιπόν; Άρα; Είναι οργανωμένη, η αυτή πώς τη λένε η «μετανάστευση» ας το πούμε; Οργανωμένη. Και γιατί έρχονται στην Ελλάδα και δεν πάνε κάπου αλλού; Αφού ακούνε, δεν ακούνε αυτοί εκεί πέρα, ότι εδώ στην Ελλάδα υπάρχει δυστυχία; Εδώ δεν έχουν να φάνε οι Έλληνες, τι έρχονται σε μάς; Αν ήταν πράγματι πρόσφυγες, οικονομικοί πρόσφυγες ή πρόσφυγες που διώχθηκαν από την πατρίδα τους θα πήγαιναν σε κάποια χώρα που θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει μια καλλίτερη ζωή. Αφού στην Ελλάδα ξέρουν ότι θα πεινάσουν.

(Δ.Ν) Κάτω προς στην άλλη μεριά, έχουν λεφτά εκεί.. τα πετροδόλαρα..

(Β.Ν) Να πάμε στην άλλη πλευρά. Άρα είναι οργανωμένο, είναι σχέδιο και θέλει πολύ σκέψη, θέλει πολύ σκέψη για τον Έλληνα για να το καταλάβει. Για αυτό σας λέγω ότι έχει τόσο αποβλακωθεί ο Έλληνας, συστηματικά, ασκήθηκε δηλαδή συστηματική αποβλάκωση, η οποία επέτυχε και δεν του..

(Δ.Ν) Είναι τρομοκρατημένος αυτήν την εποχή ο λαός, πανικοβλημένος. Και ακυρώνεται η σκέψη.

(Β.Ν) Δεν είναι τρομοκρατημένος. Τυλίγεται κάτω από μία προπαγάνδα, η οποία μεθοδευμένα διοχετεύεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δηλαδή από τα κανάλια, αυτά έχουν την εξουσία σήμερα. Υπάρχει η δικτατορία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και από το άλλος μέρος υπάρχει, μια διπλή δικτατορία, υπάρχει αυτή η δικτατορία που είπα και η άλλη δικτατορία, η δικτατορία η κοινοβουλευτική. Έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία στην Ελλάδα. Δεν έχω κανένα φόβο και κανένα ενδοιασμό να το πω είναι η πραγματικότητα. Γιατί έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία; Δεν το βλέπει κανένας; Εδώ έχουν γίνει τρομακτικές αλλαγές σε κομματικό επίπεδο, που αν γινότανε το 1960 θα είχε η Ελλάδα αναποδογυριστεί. Για σκεφτείτε το 1970, το 74 που είχαμε εκλογές, να έβγαινε η αριστερά στην Ελλάδα. Τι θα γινότανε; Σήμερα δυο φορές η αριστερά κερδίζει, εύκολα να πούμε και με μεγάλη νίκη, και δεν παρατηρείται καμμία απολύτως διαφορά. Όχι μόνο δεν παρατηρείται διαφορά, προσέξτε με, αλλά αυτή η αριστερά είναι χειρότερη από τη δεξιά. Αυτό το μνημόνιο που τώρα έχουμε, για να επανέλθουμε στο μνημόνιο και στην κρίση που μας εισάγουν, είναι τρεις φορές χειρότερο από τα δύο ή τα τρία προηγούμενα, και αυτό είναι το αριστερό μνημόνιο!

(Δ.Ν) Και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης.

(Β.Ν) Κι επομένως έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης. Τι περιμένουμε; Περιμένουμε από αυτούς τη σωτηρία;Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να τη βρείτε εδώἙλλήνων Φῶς

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *