Εγωισμού θεραπεία με καυτηρίαση

Πηγή φωτογραφίας:  Διακόνημα

Πηγή φωτογραφίας: Διακόνημα

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Υπάρχουν πολλές θεραπείες του εγωισμού. Η καυτηρίαση είναι μια καλή θεραπεία.

Η θεραπεία του εγωισμού με την καυτηρίαση ακολουθεί δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο δίνεις πολλή αέρα στο περιβάλλον. Όταν σου πάρουν τον αέρα, ακολουθεί το δεύτερο στάδιο, που είναι η καυτηρίαση.

Με ρωτάς, αν πονάει. Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι καυτηρίαση εγωισμού δέχεσαι τον πόνο αγόγγυστα. Αν όμως πιστεύεις ότι δεν χρειάζεσαι, καυτηρίαση , και παρόλα αυτά δίνεις αέρα στο περιβάλλον, γίνεται της παροιμίας "δώσε αέρα κλπ.". Στην περίπτωση αυτή η καυτηρίαση πονάει λιγάκι. Πρόκειται για την περίπτωση του Κομφούκιου. όπως διηγείται ο Κινέζος φιλόσοφος Τσουάγκ Τζου .Ο ίδιος ο Κομφούκιος αποσιωπεί την περιπέτειά του.

Ο Κομφούκιος πίστευε ότι δεν χρειάζεται καυτηρίαση και συμβούλεψε τον μεγαλύτερο αρχιληστή της Κίνας να μην ληστεύει, αλλά να γίνει άρχοντας. (Διέθετε ολόκληρο στρατό ληστών, αποτελούμενο από 50.000 ληστές) Παρατρίχα γλύτωσε τη ζωή του.

- Οι διανοούμενοι είστε οι ληστές, είπε ο αρχιληστής

Ο Κομφουκιος το έβαλε γρήγορα στα πόδια, μην τυχόν μετανιώσει ο τρομερός αρχιληστής και του κόψει το κεφάλι.

-Καλά να πάθω" είπε στον εαυτό του ο Κομφούκιος. Γιατί πήγα για καυτηρίαση, ενώ δεν χρειαζόμουν καυτηρίαση;"

Έτσι πίστευε ο Κομφούκιος, αλλά δεν υπάρχει άρρωστος από τον εγωισμό, που να μην την χρειάζεται.Πηγή: ΜΙΚΡΑ ΔΟΚΙΜΙΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *