Είναι και η 1 Απριλίου Εθνική Επέτειος

Τιμή σε εκείνα τα παιδιά που έδωσαν τη ζωή τους για να ζουν σήμερα 1 εκατομμύριο Έλληνες της Κύπρου ελεύθεροι, έστω και στο 70% του Κυπριακού εδάφους. Κατάρα σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία της Κύπρου το 1974.

Άρθρο
– του Γιώργου Μιχαήλ[1]

Είναι δυσβάστακτο το γεγονός πως σήμερα τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν στα σχολεία πως την 01η Απριλίου 1955 η Κύπρος συνταράχτηκε από αλλεπάλληλες εκρήξεις σε κυβερνητικά κτίρια των Άγγλων κατακτητών. Η πρώτη γροθιά στο πανίσχυρο αυτοκρατορικό λιοντάρι ήταν γεγονός.

Η πάλη συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση για πέντε ατέλειωτα χρόνια. Παιδιά 18 έως 25 κρεμάστηκαν με εντολή της σημερινής Βασίλισσας, γιατί απλά ζητούσαν το αυτονόητο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Άγγλοι στρατιώτες πανηγύριζαν όταν φύτευαν μια σφαίρα στο κεφάλι ενός παιδιού απλά και μόνο επειδή κρατούσε την Ελληνική σημαία.

Ναι καλά ακούσατε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία. Πόσοι γνωρίζουν σήμερα πως η σημαία του αγώνα των Κυπρίων αγωνιστών ήταν η Ελληνική; Πόσοι γνωρίζουν σήμερα πως οι «κομμουνιστές – αγωνιστές» Κύπριοι εκείνη την περίοδο κήρυτταν, από την ασφάλεια των σπιτιών τους, την συνεργασία με τους Άγγλους; Απλά και μόνο επειδή η σημαία του αγώνα ήταν η Ελληνική και όχι αυτή με το σφυροδρέπανο;

Τιμή λοιπόν σε εκείνα τα παιδιά που έδωσαν τη ζωή τους για να ζουν σήμερα 1 εκατομμύριο Έλληνες της Κύπρου ελεύθεροι, έστω και στο 70% του Κυπριακού εδάφους. Κατάρα σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία της Κύπρου το 1974.

Επίλογος

Ντροπή στους σημερινούς πολιτικούς της Ελλάδας οι οποίοι έχουν βυθίσει στη λήθη της ιστορίας εκείνο τον μυθικό αγώνα. Εύχομαι κάποια στιγμή η Τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο να σβηστεί μια για πάντα και σε όλες τις γωνίες της Κύπρου να αντηχεί ένα και μόνο σύνθημα: ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

[1] Ο Γιώργος Μιχαήλ είναι επιχειρηματίας, Διευθύνων Σύμβουλος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, Κυπρής, 2017.

Πηγή: Analyst.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *