Εμείς, ο ετερόκλητος όχλος

Ο Τσίπρας, αναλαμβάνοντας ρόλο συνηγόρου της σκοπιανής, τσιρκολανικής Μπανανίας, χαρακτήρισε «ετερόκλητο όχλο» όσους διαδήλωσαν υπέρ της Μακεδονίας

H χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού καταργεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Το απόσπασμα όπου μιλά για το Μακεδονικό είναι τόσο χρωματισμένο από έπαρση και προωθεί με τόσο επιθετικό τρόπο τον ακρότατο ενδοτισμό, ώστε μπορεί να αποτελέσει αυτόνομο τηλεοπτικό σποτ κάθε αντιπολιτευόμενου κόμματος.

«Θα ήθελα να αναρωτηθώ: Ποιο ήταν το μήνυμα αυτής της διαδήλωσης; [...] Μήπως το μήνυμα ήταν, όπως είπαν και πολλοί εκ των ομιλητών, “μη δώσετε το όνομα Μακεδονία”; Αν αυτό είναι το αίτημα, δεν είναι να κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό, γιατί πριν κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό πρέπει να πούμε την αλήθεια: ότι είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας». Σχόλιο: Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που θεωρεί και διαλαλεί ότι είναι εκτός πραγματικότητας το να αξιώνει ο πολίτης να μη δοθούν τα όσια και τα ιερά στους ιστορικούς πορτοφολάδες των Σκοπίων! Μόνη πραγματικότητα για τον Τσίπρα, η εκχώρηση του ονόματος. Φυσικά, αγνοεί μια πτυχή της πραγματικότητας που μιλά για λαϊκή κυριαρχία και για το δικαίωμα των Ελλήνων να αλλάζουν κυβέρνηση, αν κρίνουν ότι η υπάρχουσα είναι τόσο ανήμπορη, ώστε θεωρεί δεδομένη την ήττα από ένα ετοιμοθάνατο κρατίδιο.

Και ο Τσίπρας συνέχισε αναμασώντας μια καραμέλα σκοπιανής παραγωγής: «Το όνομα “Μακεδονία” η Ελλάδα το έχει αποδεχθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. [...] Το έχει αποδεχθεί και στο “ΠΓΔΜ”. Τι είναι αυτό το “Μ”;» Σχόλιο: Η Ελλάδα αναγνώρισε κάτι που υπήρχε και διαλύθηκε, γι' αυτό στο «ΠΓΔΜ» το «Π» σημαίνει «Πρώην». Ε, για τα βαφτίσια τού νυν έχουμε λόγο και θα τον πούμε.

Στο φινάλε, το καλύτερο: «Μήπως ορισμένοι, γνωρίζοντας πολύ καλά τι έρχεται, έσπευσαν αίφνης να αλλάξουν τις πάγιες θέσεις τους σ' ένα εθνικό θέμα, μπας και βρουν κάλυψη στους ετερόκλητους όχλους των συλλαλητηρίων;» Σχόλιο: Αυτός ο «όχλος», κ. Τσίπρα, πληρώνει φόρους για να ταΐζει διάφορους αργόσχολους που προσλαμβάνονται... αξιοκρατικά από τις κυβερνήσεις. Αυτός ο «όχλος» διαδήλωσε κατά εκατομμύρια υπέρ πατρίδος και δεν ράγισε ούτε τζάμι. Οι λίγοι μπάχαλοι, που δεν τους αποκαλείτε όχλο, όταν συγκεντρώνονται καίνε την Αθήνα.

Παναγιώτης ΛιάκοςΠηγή: δημοκρατία

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *