Ένας Καμμένος εγκέφαλος απειλεί την κοινή λογική και την χώρα!

Υποδέχθηκαν τον Καμμένο με «γαλλικά», αυγά και μπουκάλια στην Κω

Επικίνδυνες για τα εθνικά θέματα θέσεις και προτάσεις, με πρόσχημα... την λαθρομετανάστευση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι πραγματικά σύνθετο και κατά πολλούς δημιουργημένο από ένα πλέγμα οικονομικών, πολιτικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων. Οι λαθρομετανάστες έχουν ήδη αναγνωριστεί ως ένα ανθρώπινο μείγμα που χωρίζεται σε κατηγορίες. Είναι εκείνοι που είναι πρόσφυγες πολέμου, είναι εκείνοι που είναι οικονομικοί πρόσφυγες και, τέλος, είναι και οι «άλλοι» που εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες ροές για να διαφύγουν τυχούσες ποινικές τους διώξεις ή ακόμη και για να διεισδύσουν σε χώρες όπου θα δημιουργήσουν τρομοκρατικούς πυρήνες.

Η Ελλάδα έχει καταστεί ως χώρα στόχος όλων των μετακινούμενων πληθυσμών της βόρειας και ανατολικής Αφρικής αλλά και πολλών χωρών της Ασίας. Ως εκ τούτου αντιμετωπίζει πολλά και σύνθετα προβλήματα, τα οποία αυξήθηκαν κατακόρυφα από την συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις υπουργών και στελεχών της, που κατήργησαν τα σύνορα της Ελλάδας και, ούτε λίγο ούτε πολύ, έστειλαν ένα σαφές μήνυμα στους απανταχού επιθυμούντες να μετακινηθούν στην Ευρώπη: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Μάλιστα, πάρα πολλές ΜΚΟ (αλλά και άλλες ομάδες που καλύπτονται από τον όρο «αναρχικοί» στην πραγματικότητα όμως αναπτύσσουν δράσεις ενάντιες στην εθνική ασφάλεια και όλως παραδόξως τα μέλη τους παραμένουν ασύλληπτα) αναπτύχθηκαν επί των ελληνικών ακριτικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να υποδέχονται (με ραντεβού) τους εισερχόμενους πληθυσμούς, να τους ενημερώνουν για τα ευρωπαϊκά τους δικαιώματα και να τους οργανώνουν ακόμη και σε διαμαρτυρίες κατά της Ελληνικής Πολιτείας, προχωρώντας έως και σε συγκρούσεις με τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, βανδαλίζοντας και καταστρέφοντας ταυτόχρονα ελληνική κρατική και ιδιωτική περιουσία (χωρίς να έχουν καμία ποινική δίωξη)!!!

Η Ελλάδα τους τελευταίους («πρώτη φορά αριστερά») μήνες λειτουργεί ως χώρος καταγραφής (ως χώρα εισόδου) και διαμετακόμισης των μετακινούμενων αυτών πληθυσμών. Όμως, επί μήνες υπήρξε ένας πρωτοφανής μη συντονισμός των αρμοδίων αρχών με αποτέλεσμα οι ελληνικές αρχές να δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν τον πραγματικό αριθμό των εισελθόντων στην χώρα, ενώ έχει καταστεί απολύτως σαφές πως δεν έχουν κατορθώσει ούτε να κατηγοριοποιήσουν τους λαθραία εισερχόμενους πληθυσμούς, εξαιτίας της αιτιολόγησης μη ύπαρξης ταξιδιωτικών και λοιπών εγγράφων («εξαναγκάζονται από τους τούρκους διακινητές να τα καταστρέφουν», συνομολογούν οι υπεύθυνοι των ΜΚΟ), με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός να εγγράφεται και να «ταυτοποιείται» λάθος.

Μπροστά σε αυτό το φαινόμενο (πρόβλημα που απειλεί ευθέως την εθνική ασφάλεια, αλλά και τα εθνοτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας), έλληνες πολιτικοί προβάλλουν το γελοίο επιχείρημα πως «δεν έχει πρόβλημα η Ελλάδα, επειδή κανείς από τους «πρόσφυγες» ή άτυπους μετανάστες δεν επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα, αλλά όλοι τους περνάνε από την Ελλάδα και πηγαίνουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη»…!

Η γελοιότητα του επιχειρήματος αυτού καταρρίφθηκε αμέσως μόλις η Γερμανία ανακοίνωσε την κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν (μετά την παράσταση ανθρωπισμού που έδωσε με την κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙ μόνο για τους Σύριους πρόσφυγες), με βάση την οποία επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση προσώπων και αγαθών μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μονομερής αυτή, διπλή, κατάργηση των ευρωπαϊκών συνθηκών εκ μέρους της Γερμανίας, στέλνει ένα σαφές μήνυμα: «Η Γερμανία δεν είναι ούτε θα γίνει αποθήκη ανθρώπων, δεν θα διακινδυνεύσει την εσωτερική της ασφάλεια, δεν θα αλλοιώσει τα εθνοτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της και, τέλος, δεν θα εξαντλήσει οικονομικούς πόρους για να εξασφαλίσει μία άνετη ζωή στον κάθε κατατρεγμένο ή πικραμένο του πλανήτη»…

Αυτή η απόφαση της Γερμανίας υλοποιήθηκε άμεσα και δημιουργεί μία αγνώστου μεγέθους μετακύλιση της σκληρής πραγματικότητας στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες της Ε.Ε., των οποίων οι αντιδράσεις ενδέχεται να καταργήσουν μία από τις βασικές αρχές ύπαρξης και λειτουργίας της Ε.Ε. Όμως, το μήνυμα της Μέρκελ, με βάση το Δουβλίνο ΙΙ (που η ίδια μονομερώς κατάργησε για να εξυπηρετήσει τους δικούς της σκοπούς και συμφέροντα), προμηνύει μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση για την Ελλάδα, η οποία θα είναι αναγκασμένη να υποδέχεται άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών που δεν θα γίνονται δεκτοί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και αυτό θα συμβεί επειδή η Ελλάδα είναι «η χώρα εισόδου» στην Ευρώπη…!

Άρα, η γελοιότητα εκείνων που σήμερα ισχυρίζονται πως η λαθρομετανάστευση δεν αποτελεί πρόβλημα της Ελλάδας, μεταβάλλεται σε μεγάλο κίνδυνο για την ίδια τη χώρα, εξαιτίας είτε της ανικανότητας αντίληψης της πραγματικότητας, είτε λόγω της από μέρους τους ανυπαρξίας αντίληψης – πρόβλεψης πιθανών αρνητικών εξελίξεων, είτε επειδή κάποιοι θεωρούν πως μπορούν να εμπαίζουν την κοινή λογική και να επιβάλλουν στους πολίτες τις –κενού πολιτικού ορίζοντα- ιδεοληπτικές τους αγκυλώσεις, δημιουργώντας ένα μεγάλο πλήθος προβλημάτων που θα εμφανιστούν πάρα πολύ σύντομα…

Εάν όμως, επρόκειτο για απλούς ιδεοληπτικούς πολίτες, ίσως οι απόψεις αυτές να αντιμετωπιζόταν με κάποιο χαμόγελο και η ζωή να συνεχιζόταν στους φυσιολογικούς ρυθμούς. Όταν τις συγκεκριμένες απόψεις και ιδιαίτερα απόψεις που διαστρεβλώνουν στον απόλυτο βαθμό την πραγματικότητα, τις εκφράζει ένας πολιτικός αρχηγός (ή και περισσότεροι) για να δικαιολογήσει την πολιτική του μεταστροφή και, επιπλέον, τολμά να χρησιμοποιεί πατριωτική βιτρίνα (αφού το «κατάστημα» στερείται ιδεολογικού περιεχομένου), τότε το θέμα δεν απασχολεί και προσβάλλει απλώς την κοινή λογική, αλλά δημιουργεί ένα πλήθος ερωτημάτων άμεσα συνδεδεμένων με πολιτικές σκοπιμότητες που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την σκληρή πραγματικότητα και τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα. Και είναι απαγορευτικό σε οποιοδήποτε πολιτικό ή κόμμα να επιχειρεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να παραπλανήσει τους πολίτες, ιδιαίτερα μάλιστα σε ζητήματα που άπτονται την εσωτερικής ασφάλειας και των δομικών εθνικών χαρακτηριστικών…

Ο κ. Καμμένος, λοιπόν, το τελευταίο διάστημα προσπάθησε να αποφύγει των ευθυνών του για την αποδοχή και ψήφιση του τρίτου (επάρατου) μνημονίου, εκμεταλλευόμενος την λαθρομετανάστευση τόλμησε να ισχυριστεί πως «εάν η Ελλάδα έφευγε από την Ευρώπη, τότε όλοι οι λαθρομετανάστες θα εγκλωβιζόταν στην Ελλάδα»…! Φυσικά, ο συγκεκριμένος πολιτικός, διαγράφοντας την απλή – κοινή λογική ενδεχομένως να αγνοεί τα βασικά για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή, αποπειράται να μεταστρέψει ένα εθνικό πρόβλημα σε δικό του προσωπικό πολιτικό όφελος. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το προσωπικό του πολιτικό συμφέρον – όφελος, συνάδει με τα συμφέροντα της χώρας.

Για να ενημερώσουμε τον ίδιο, αλλά και το επιτελείο των «δεξαμενών σκέψης» που διαθέτει(;) πρέπει να του κάνουμε γνωστό πως εάν η Ελλάδα δεν ήταν στην Ευρώπη, ή εάν η Ελλάδα είχε καταργήσει μονομερώς (όπως έκανε θρασύτατα η Γερμανία) τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, ή ακόμη και εάν η Ελλάδα χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικά μέσα (που έχει στη διάθεσή της) με αποφασιστική πολιτική επί των συνόρων της, τότε η χώρα δεν θα είχε γίνει «στόχος» για είσοδο στην Ευρώπη.

Εάν, μάλιστα, η Ελλάδα δεν ήταν (για οποιοδήποτε λόγο) μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε κ. Καμμένε ΚΑΝΕΙΣ λαθρομετανάστης δεν θα ενδιαφερόταν να έρθει στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της καταστροφής. Θα προσανατολιζόταν σε άλλες χώρες – εισόδους, όπως είναι η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Βουλγαρία, αφού στόχος τους είναι όχι απλά να μπούνε σε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά να γίνουν δεκτοί και να κατοικήσουν σε κάποια χώρα της κεντρικής ή βόρειας Ευρώπης… Θα προτιμούσαν, κ. Καμμένε, να εισέρχονται στη Βουλγαρία (μέσω της Ανατολικής (τουρκικής) Θράκης και δεν θα έμπαιναν σε διαδικασία να κινδυνεύσουν να πνιγούν στο Αιγαίο… Προφανώς, η λογική και η πολιτική ωριμότητα του κ. Καμμένου δεν μπορούν να τα αντιληφθούν αυτά...

Για να το κατανοήσει κάποιος το συγκεκριμένο σκεπτικό πρέπει να έχει –τουλάχιστον- κοινή λογική. Τέτοια, όπως φαίνεται, ο κ. Καμμένος δεν διαθέτει ή… θέλει να εμφανίζεται ως ηλίθιος, για να καλύψει το έγκλημα της ενεργής συμμετοχής του στο τρίτο μνημόνιο!
Με απλά λόγια, βαδίζοντας από το κακό στο χειρότερο, σε μία πολιτική που όχι μόνο είναι αδιέξοδη, αλλά και επικίνδυνη εθνικά, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. επιχειρεί –για μία ακόμη φορά- όχι να προκαλέσει τον κοινό νου, αλλά να παρασύρει στον προσωπικό του φαντασιακό πολιτικό κόσμο, μία μερίδα πολιτών της χώρας που θέλουν να πιστεύουν –ακόμη- ότι οι πολιτικοί δεν ψεύδονται επί των εθνικών ή άλλων κρίσιμων θεμάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Καμμένος να διακηρύξει τους κινδύνους που ενέχει η λαθρομετανάστευση, ιδιαίτερα μετά την «γερμανική τάση» να καταργεί μονομερώς ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, αντί να τονίσει την σκληρή αλήθεια και τους εν δυνάμει κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την λαθρομετανάστευση, τολμά να ψεύδεται και να επιχαίρει της επιλογής του (και του Τσίπρα) για παραμονή στην Ευρώπη, αποκρύπτοντας πως η Ελλάδα μπορεί να καταστεί οποιαδήποτε στιγμή (αποφασίσουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες) αποθήκη ανθρώπων…

Τολμά ο κ. Καμμένος να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να μεταβάλλεται σε έναν παρωχημένο πολιτικό παλαιάς κοπής, προκειμένου να διασώσει εαυτόν και κανέναν άλλον… Ενδιαφέρεται για την προσωπική του πολιτική επιβίωση, αδιαφορώντας οικτρά για τα συμφέροντα της χώρας και για τις επιπτώσεις των προσωπικών πολιτικών του επιλογών επί των γηγενών κατοίκων της Ελλάδας.

Δυστυχώς, ο κ. Καμμένος στο δίλημμα «εγώ ή εμείς», «εγώ ή η χώρα», επέλεξε να ικανοποιήσει τα προσωπικά του πολιτικά συμφέροντα. Δικαίωμά του είναι να ισχυρίζεται οτιδήποτε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πολίτες, είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται ή να σιωπούν στις γελοίες και λίαν επικίνδυνες πολιτικές του τοποθετήσεις. Εάν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αδυνατεί να κατανοήσει την βαρύτητα των ευθυνών του απέναντι στη χώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα σιωπούν στις πολιτικές και επικίνδυνες εθνικά παρεκτροπές του.

Ίσως, εάν, ο κ. Καμμένος είχε πραγματική πολιτική ιδεολογία, εάν είχε πολιτική ευθιξία και, εάν διέθετε έστω και μία ελάχιστη διάθεση ειλικρίνειας, τότε, ίσως… θα ήταν ένας άλλος πολιτικός. Αλλά, δεν είναι… Στον πολιτικό μεσαίωνα που επέλεξε να υπηρετήσει, επέλεξε να κάψει την λογική και την πολιτική ευπρέπεια και συνέπεια, εκθέτοντας την ίδια τη χώρα. Γι αυτόν (και άλλους πολλούς λόγους) τον λόγο, ο κ. Καμμένος «κάηκε» πολιτικά, αφού επέλεξε την δημοσιότητα από την υπευθυνότητα… Λογικά την Κυριακή των εκλογών, θα αντικρίσει το αποτέλεσμα που του αρμόζει… Δυστυχώς δεν διαφαίνεται πως θα τον ακολουθήσουν και άλλοι «συνοδοιπόροι» του στο πολιτικό τέλος…Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *