Ένας Μακεδονομάχος στο Μονακό...

Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Οι διαπραγματεύσεις του Νίκου Κοτζιά με την ηγεσία των Σκοπίων βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει πολύ αισιόδοξος για την έκβαση του ζητήματος, μολονότι στο Μαξίμου αγωνιούν για την αίγλη και τη δόξα του Πρωθυπουργού. Επομένως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε πολύ σύντομα νέα για λύση με σύνθετη ονομασία, όπως προβλέπει άλλωστε η ελληνική θέση, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Μια τέτοια όμως προοπτική αντιβαίνει στις προσδοκίες των απανταχού "μακεδονομάχων". Και του λαού που συμμετείχε στα συλλαλητήρια και των πολιτικών δυνάμεων που επιμένουν στη αταλάντευτη θέση του ονόματος.

Ένας όμως, από τους πιο φανατικούς "πολέμαρχους" είναι ο εταίρος της κυβέρνησης Πάνος Καμμένος. Ο οποίος όχι μόνο δεν προσαρμόζει τη ρητορική του στην κυβερνητική στρατηγική αλλά επιμένει να λέει ότι δεν θα ψηφίσει όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια, έστω και με προσδιορισμό! Λίγο βέβαια, τον απασχολεί ότι η αντίφαση που προκύπτει οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Ίσως γιατί το ακροατήριό του δεν έχει την δυνατότητα τέτοιων επαγωγών ίσως επειδή επαφίεται στην συνήθη βοήθεια άλλων κοινοβουλευτικών δυνάμεων που θα ψηφίσουν υπέρ της λύσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πάνος Καμμένος είναι ένας Μακεδονομάχος εκ του ασφαλούς. Όπως άλλωστε και όλοι οι υπόλοιποι ομοιδεάτες του που πελαγοδρομούν μεταξύ συλλογικής ανωριμότητας και εξουσιομανίας. Και όσο πλησιάζουμε στην οριστικοποίηση της συμφωνίας με τα Σκόπια, τόσο ο ΥΠΕΘΑ θα αναζητεί νέους προορισμούς να σώσει την ψυχή του και να πνίξει τον πόνο του. Ξεκίνησε από το Μονακό, στη συνέχεια θα πάει μάλλον στα νησιά Πουκέ και μέχρι να υπογράψει ο Αλέξης την "παράδοση" της Μακεδονίας, θα βρεθεί στον Αμαζόνιο να κυνηγάει κροκόδειλους και πιθήκους...

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχτηκε έπειτα από πρόσκληση ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και παρακολούθησαν την κούρσα της Formula 1 που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή.Κυκλοφόρησαν μάλιστα τόσες πολλές και αισθαντικές φωτογραφίες που έχει κανείς την αίσθηση ότι τραβήχτηκαν για να κοσμήσουν τις στήλες κάποιου περιοδικού life-style.

Βλέποντας την ικανοποίηση στα μάτια του κ. Καμμένου μου ήρθε στο μυαλό και μια άλλη εικόνα, ενός ακόμα παθιασμένου Έλληνα, του Νότη Σφακιανάκη. Ο λαικός βάρδος ξέχασε για λίγο τις ρατσιστικές και εθνικιστικές του κορώνες και πήγε για συναυλία στην Αλβανία. Και από πίστας, δήλωσε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και γι αυτό ο ίδιος έχει υπηρέτρια Αλβανίδα..! Επιβεβαιώνοντας έτσι, ότι τα καλύτερα φάρμακα για τους "ηδονιστές" της σημαίας είναι η δόξα και το χρήμα. Αυτά που άλλοι εμίσησαν και άλλοι κατάφεραν να τα εξασφαλίζουν πάντα στο όνομα της απύθμενης βλακείας των πελατών τους...

Ο Πάνος Καμμένος δεν πρόκειται ούτε την κυβέρνηση να ρίξει ακόμα ούτε και να προκαλέσει πρόβλημα στην συμφωνία με τα Σκόπια. Όσο ο Τσίπρας δε αποφασίζει εκλογές δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει. Μόλις όμως, καταλάβει ότι το παιχνίδι χάνεται και η πτώση είναι πλέον βεβαία, τότε μπορεί να ακολουθήσει μία άλλη προσφιλή τακτική των "πατριωτών", την ηρωική έξοδο για την αναβάπτιση στο πολιτικό σύστημα.

Ως τότε όμως, έχουμε καιρό. Και για να μην εκτεθούμε, προγραμματίζουμε μικρές αποδράσεις στο εξωτερικό. Μακριλα από την πλήξη της πολιτικής και την πραγματικότητα ...Πηγή: Liberal.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *