Φυλάσσοντες Θερμοπύλες

Οι Αρκοί είναι ένα ακριτικό νησί του Αιγαίου, μερικά μίλια νοτιότερα από την Σάμο και την Ικαρία, με μόλις 44 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Και σήμερα έγιναν γνωστοί στο Πανελλήνιο, αφού η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου (2015) πραγματοποιήθηκε κανονικά, αν και με τους... μόλις δύο μαθητές του σχολείου.

Κίνηση που προκάλεσε ενθουσιασμό στους λιγοστούς κατοίκους του νησιού, αλλά και μεγάλη αίσθηση σε όλη τη χώρα, αφού τις τελευταίες ώρες οι σχετικές φωτό κάνουν το γύρο των social media με «διθυραμβικά» σχόλια τόσο για τους δύο πιτσιρικάδες, όσο και για το δάσκαλό τους που είχε την ευθύνη της παρέλασης.

Σημειώνεται ότι η επιφάνεια του νησιού είναι μόλις 6,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει μήκος ακτών 25 χιλιόμετρα. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Πάτμου.

Οσο για όσους το επιλέγουν για τις διακοπές τους; Στους Αρκιούς μπορεί να φιλοξενηθούν ως 50 άτομα στα διαθέσιμα προς ενοικίαση δωμάτια.

Ο Δάσκαλος στους Αρκιούς τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες

Η Ελληνική Παιδεία γιορτάζει σήμερα και ο μαχόμενος δάσκαλος Τάσος Ζιάσκας τιμά το ρόλο του Έλληνα Δασκάλου στους ακριτικούς Αρκιούς. Υπηρετεί την Εθνική μας Παιδεία και θα έπρεπε κάποια στιγμή η Πολιτεία αλλά και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να βρεθεί δίπλα σε αυτόν τον δάσκαλο.

Όπως δηλώνει ο ίδιος στη σελίδα του στο facebook : «Στο νησί μπορεί να μην υπάρχει ιερέας, αλλά εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην τιμήσουμε τους Προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων! Ευχαριστούμε τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού που ήρθαν και παρακολούθησαν τη γιορτή του σχολείου μας για τους Τρεις Ιεράρχες!»

Ὁ Θεὸς νὰ φυλάει καὶ τὰ ἀθῶα παιδάκια καὶ τὸν ζηλωτὴ διδάσκαλο καὶ τοὺς ἡρωϊκοὺς ἀκρίτες, τοὺς ἀγαθοὺς νησιῶτες μας, ὅπως τοὺς ἀποκαλοῦσε ὁ Ἀλέξανδρος Παπαδιαμάντης!Πηγή: Τρελο-γιάννης

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *