Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ (βίντεο και σύντομα σχόλια)

Δεν θα γράψω πολλά για το βίντεο που ακολουθεί γιατί «μιλάει από μόνο του». Μερικά μόνο σύντομα σχόλια και μερικές διαφάνειες στο τέλος που σκιαγραφούν πάγια κριτήρια της διεθνούς πολιτικής. Το σύντομο σχόλιό μου τελειώνει ως εξής: «Κάτι σίγουρα δεν πάει καλά με το νεοτουρκικό κράτος που σήμερα είναι κεμαλονεοισλαμικό, ένα δηλαδή εκρηκτικό μείγμα.Θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι νεοέλληνες και ιδιαίτερα οι Έλληνες της Κύπρου οι οποίοι σύρονται σε μια ανεπίστροφη καταστροφή εάν αφήσουν ανίκανους πολιτικούς ηγέτες να τους δέσουν πάνω στο τουρκικό άρμα.»


000-waltz-001

Μερικά σχόλια

 • Κατά πρώτον, και κύριο είναι ότι η δημιουργία των κρατών ως συνέπεια των κατεδαφίσεων των Αυτοκρατοριών από τον 18 μέχρι τον 20 αιώνα απαιτούσε γνώση των κινδύνων μετά το Κογκρέσο της Βιέννης όταν, βασικά, οι μεγάλες δυνάμεις δημιούργησαν ένα ηγεμονικό κονσέρτο δυνάμεων για την διεθνή τάξη που διόλου δεν πρόβλεπε ή προδίκαζε ελευθερία των υπόδουλων εθνών. Απαιτούσε μεγάλη τύχη για να υπάρξει Υψηλή Στρατηγική των μελών ενός υπόδουλου και συνάμα διάσπαρτου έθνους. Σχεδόν ένα αιώνα πριν, σημειώνεται, το ίδιο συνέβη με το Ελληνικό Έθνος με αποτέλεσμα παρά τον ηρωισμό και τις επιτυχίες των αγωνιστών να μην μπορέσουν μέχρι και σήμερα να θεμελιώσουν την ανεξαρτησία τους.
 • Δεύτερον, στην αφετηρία ενός έθνους η γνώση των κρατοκεντρικών λογικών όπως συγκροτήθηκαν μετά την Συνθήκη της Βεστφαλιας ήταν και συνεχίζουν να είναι προϋπόθεση θεμελίωσης και διατήρησης της εθνικής ανεξαρτησίας.
 • Τρίτον, οι Αρμένιοι και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας αναμφίβολα υπήρξαν οι πιο άτυχοι. Κινήθηκαν στην κόψη του ξυραφιού:
  • Μια αυτοκρατορία κατέρρεε και πολλοί την διεκδικούσαν ενίοτε αντιθετικά και συγκρουσιακά
  • Οι νεότουρκοι οι οποίοι σταδιακά άρπαξαν την εξουσία διαδεχόμενοι τους Οθωμανούς ακαριαία ακολούθησαν την πεπατημένη της Δύσης: Βίαιες ομογενοποιήσεις, εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες. Έτσι, πρέπει να υπενθυμίσουμε, απέκτησαν «εθνική συνοχή» τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης και οι ΗΠΑ. Η αντίστροφη μετάβαση από τα κοσμοσυστήματα στο κράτος (γιατί μετά την κλασική εποχή μέχρι και την πτώση της Βυζαντινής οικουμένης κινούμασταν προς μετακρατοκεντρικά κοσμοσυστήματα) συντελέστηκε με αίμα και πόνο.
  • 0-ceb5cebacebacf81ceb5cebcceadcf82-watson-power-point
   Οι νεότουρκοι και οι συνοδοιπόροι τους που τελικά εκτουρκίστηκαν συγκρότησαν ένα μονερνιστικό κράτος, το Κεμαλικό. Ενώ τα αίτια των εγκλημάτων τους είναι τόσο ξεκάθαρα και καμιά αμφιβολία δεν υπάρχει, δύο γεγονότα σήμερα είναι φρικτά και ανεξήγητα.
  • Οι σύγχρονοι Τούρκοι δεν τα αναγνωρίζουν
  • και μερικοί εθνομηδενιστές νεοέλληνες συμπεριλαμβανομένων και «αξιωματούχων» υιοθετούν, βασικά, τις θέσεις των γενοκτόνων νεοτούρκων.

Κάτι σίγουρα δεν πάει καλά με το νεοτουρκικό κράτος που σήμερα είναι κεμαλονεοισλαμικό, ένα δηλαδή εκρηκτικό μείγμα.

Θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι νεοέλληνες και ιδιαίτερα οι Έλληνες της Κύπρου οι οποίοι σύρονται σε μια ανεπίστροφη καταστροφή εάν αφήσουν ανίκανους πολιτικούς ηγέτες να τους δέσουν πάνω στο δολοφονικό νεοτουρκικό άρμα.

Π. Ήφ.Πηγή: Παναγιώτης Ήφαιστος

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *