Για πρώτη φορά κατάργηση λέξεων στην Ελλάδα - Εισαγγελέας από τον Πειραιά εκπληρώνει την προφητεία του Οργουελ στο 1984

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί το έγγραφα που βλέπετε παρακάτω. Αρχικά εκτιμούσα ότι ίσως πρόκειται για διαδικτυακό κατασκεύασμα και σκέφτηκα να περιμένω μήπως και υπάρξει κάποια διάψευση. Δεν υπήρξε ενώ αντίθετα έπαιξε και σε κεντρικά ΜΜΕ.

Του Στρατή Μαζίδη

Ξαφνικά λοιπόν μια εισαγγελέας αποφασίζει κατόπιν εντολής του πολιτικού της προϊσταμένου να στείλει ένα έγγραφο στους Διευθυντές Α' και Β' Βαθμίδας στον Πειραιά και τον αρχισυντάκτη ενός εντύπου, "παρακαλώντας" να μη χρησιμοποιούν τον όρο "λαθρομετανάστης" για όσους εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα.

Η εισαγγελέας μάλιστα προτείνει και εναλλακτικούς όρους όπως πχ πρόσφυγας. Πρόσφυγας όμως είναι όποιος διώκεται σε καιρό πολέμου και φεύγει σε όμορη χώρα. Θεωρητικά ακόμη και οι Σύριοι (όχι αυτοί που πολέμησαν τη χώρα τους και την κοπάνησαν, αλλά όσοι πραγματικά κυνηγήθηκαν από τους τρομοκράτες) για την Ελλάδα δε θεωρούνται πρόσφυγες αλλά αυτό που η εισαγγελέας θέλει να καταργήσει. Φυσικά βαπτίζοντάς τους όλους πρόσφυγες, δεν προστατεύονται οι πραγματικοί που διέφυγαν στην Τουρκία και μετά πέρασαν στη χώρα μας (Σύριοι και Κούρδοι Γιεζίντι).

Η εισαγγελέας εκτιμά ότι η χρήση του όρου λαθρομετανάστης μειώνει την προσωπικότητά τους κι ενισχύει φαινόμενα βίας και ρατσισμού. Η δικαστικός δηλαδή είναι ψυχολόγος και κοινωνική επιστήμων. Η χρήση του όρου λαθρομετανάστης μειώνει τους ανθρώπους που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας ή το ότι είναι εξαθλιωμένοι στις πατρίδες τους που η Δύση δεν αφήνει να αναπνεύσουν; Η παρουσία τους στα πολλά μικρά Αουσβιτς αντί να επιστρέφουν στην πατρίδα τους, δε μειώνει την προσωπικότητά τους; Αυτό δε γεννά ξενοφοβία και ρατσισμό των εγκλείστων σε βάρος των γηγενών;

Επιπλέον πότε κινδυνεύει κανείς από φαινόμενα βίας και ρατσισμού; Όταν είναι οργανωμένο κράτος με δομές, φυλασσόμενα σύνορα και μη απαγορευμένες λέξεις ή ότι μετατρέπεται σε ξέφραφο αμπέλι ενοχοποιώντας - αρχικά παρακλητικά - λέξεις της ελληνικής γλώσσας για όσους εκφέρουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους; Αυτό δεν είναι ολοκληρωτισμός;

Φαίνεται πως ζούμε όσα περιέγραψε ο Οργουελ στο 1984 όταν το ολοκληρωτικό καθεστώς καταργούσε λέξεις. Αυτές οι αποφάσεις που στην αρχή σερβίρονται ως ευγενικές προτροπές παραπέμπουν ευθέως σε ανελεύθερες κοινωνίες.

Τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα πια στην Ελλάδα. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.Πηγή: freepen.grσχόλιο: Στη Κύπρο ζητήθηκε να διαγραφεί η λέξη <κατεχόμενα> απο το λεξιλόγιο!
Η ίδια πολιτική ηλιθιότητα παντού και λες και βάλθηκαν να μας ξεκάνουν οι ανθέλληνες, αλλά ζει Κύριος ..Ἀναδημοσίευση ἀπό: Τρελο-γιάννης

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *