Γιατί αυτό το εστιατόριο στο Παρίσι απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους τραπεζίτες;

o8ga65qB

Υπάρχει ένα εστιατόριο στο Παρίσι που απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους τραπεζίτες... εκτός και αν πληρώσουν 70.600 ευρώ για την είσοδο.

Ο λόγος για το "Les Ecuries de Richelieu" στην οδό Rueil-Malmaison, Hauts-de-Seine, στο Παρίσι που ανήκει στον 30χρονο Alexandre Callet.

Ήταν το 2008 όταν στα 23 του παρά το νεαρό της ηλικίας του ήθελε να ανοίξει ένα εστιατόριο. "Οι τράπεζες με είχαν απορρίψει καμία 20αρια φορές πριν πάρω πίστωση" δήλωσε ο Callet στη Le Figaro.

Παρά τις αρχικές δυσκολίες το εστιατόριο κατάφερε δύο χρόνια αργότερα να μπει στο οδηγό Michelin με αποτέλεσμα να γίνει ακόμα πιο γνωστό και να αυξήσει την πελατεία του.

Τον Νοέμβριο του 2015 έκανε αίτηση για δάνειο αξίας 70.600 ευρώ προκειμένου να ανοίξει ένα δεύτερο εστιατόριο ωστόσο οι τράπεζες τον αντιμετώπισαν «σαν σκυλί».

Ο 30χρονος πιστεύει ότι η άρνηση των τραπεζών για ενίσχυση είναι ο λόγος που αρκετές γαλλικές επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί στο Λονδίνο.

Εμφανώς θυμωμένος με αυτή την πολιτική, τονίζει: "Σήμερα, οι τραπεζίτες δεν κάνουν τη δουλειά τους".

Για να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτή τη πολιτική, έχει τοποθετήσει ένα μαυροπίνακα έξω από το εστιατόριό του που γράφει: "Τα σκυλιά καλοδεχούμενα, οι τραπεζίτες απαγορεύονται (εκτός κι αν πληρώσουν 70.600 ευρώ για την είσοδο)".

Στέφανος Νικήτας


Πηγή: Huffingtonpost.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *