«Γιατί η ντροπή προϋποθέτει συνείδηση.»

Oι γονείς των Δολοφονηθέντων στα Τέμπη στην Ευρώπη. Καρυστιανού: Κάλυψαν τους Εγκληματίες!

Το μόνο αρνητικό, η μετατροπή της ομιλίας σε "καμπάνια" του Συριζα...

Οι γονείς των Δολοφονηθέντων στα Τέμπη,έφθασαν στην Ευρώπη

Δείτε την συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο, τις 15 Φεβρουαρίου, 2024. Η φωνή της είναι πιο δυνατή από τα ΜΜΕ :

Η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο, παρά τα «αναχώματα» των ΜΜΕ, κάνει τον γύρο των social media.

Μόνο ντροπή μπορεί να αισθανθεί κανείς για το επίπεδο της δημοσιογραφίας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, το οποίο επιβεβαιώνεται από τις θέσεις που καταλαμβάνει η χώρα μας στην Ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με την ετήσια λίστα των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» (RSF).

Οι συγκλονιστικές ομιλίες της Μαρίας Καρυστιανού και του Παύλου Ασλανίδη, χθες, στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν φιλοξενήθηκαν στα περισσότερα κανάλια, ενώ τα λεγόμενα «συστημικά» ενημερωτικά sites τοποθέτησαν την είδηση σε χαμηλές θέσεις, έτσι ώστε να τη δουν όσοι το δυνατόν… λιγότεροι χρήστες.

Και πώς αλλιώς να κάνουν δηλαδή όταν είδαν τους εαυτούς τους στον «καθρέπτη» ακούγοντας τη μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου να καταγγέλλει μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο ότι «το πλάνο της κυβέρνησης και των ΜΜΕ ήταν σιγά-σιγά το θέμα να σβήσει. Σταμάτησαν να ασχολούνται μόλις ένα μήνα μετά, καθώς ξεκινούσε η προεκλογική περίοδος και η υπόθεση των Τεμπών δεν «βοηθούσε» την εικόνα της κυβέρνησης. Από κει και πέρα υπήρχε μόνο παραπληροφόρηση και στήριξη του πρωθυπουργού και των υπουργών που δημόσια βιάστηκαν να αποφανθούν ως άλλοι δικαστικοί λειτουργοί ότι το αίτιο για το έγκλημα ήταν το ανθρώπινο λάθος».

Παρά τα «αναχώματα» που στήθηκαν για άλλη μία φορά, η φωνή της Μαρίας Καρυστιανού κάνει από χθες το απόγευμα τον γύρο των ελληνικών social media. Όποιος έχει λογαριασμό σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο – και έχουμε σχεδόν όλοι – οπωσδήποτε έχει δει μπροστά του τις τελευταίες ώρες κάποιο απόσπασμα από την ισοπεδωτική ομιλία της προέδρου του Συλλόγου «Τέμπη 2023» στις Βρυξέλλες.

Η φωνή της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία συγκεντρώνει υπογραφές για απόδοση δικαιοσύνης, είναι τόση «ηχηρή» που δεν χρειάζεται κανένα ΜΜΕ για να ακουστεί και ο κόσμος βλέπει στο πρόσωπό της όχι μόνο μία μητέρα που αγωνίζεται για τη δικαίωση του παιδιού της, αλλά τη ζωντανή συνείδηση της κοινωνίας που μάχεται για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. [Πηγή]

 


Μαρία Καρυστιανού: « Είμαι μια μητέρα από την Ελλάδα. Απευθύνομαι σε όλες τις μητέρες και τους γονείς του κόσμου. Έρχομαι στην Ευρώπη γιατί η Ελλάδα είναι μέρος της ιστορίας της Ευρώπης.

 

Κυρίες και κύριοι βουλευτές… είναι ευθύνη όλων των ευρωπαϊκών κρατών να βοηθούν το ένα το άλλο στην απόδοση δικαιοσύνης και να λειτουργούν μέσα σε ένα ενιαίο θεσμικό πλαίσιο όπου η τήρηση των κανόνων από όλους είναι ιερή. Ήρθαμε για να μιλήσουμε για την αξία της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας του λόγου καθώς και το δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησής, δηλαδή όλα αυτά που έχουν πληγεί στη χώρα μου.

Αυτά που θα ακουστούν μπορεί να σας φανούν απίστευτα αλλά είναι πραγματικά. Πως θα μπορούσε να είναι άλλωστε διαφορετικά, όταν εμείς είμαστε πια η φωνή των νεκρών μας! Αυτή τη στιγμή ακούτε τη φωνή της κόρης μου και των υπολοίπων 56 θυμάτων αυτής της τραγωδίας.

Θα σας μιλήσω για ένα έγκλημα όπου οι υπεύθυνοι αντί να εφαρμόζουν τους νόμους και να προστατεύουν τους πολίτες, μας παραπλανούσαν και μας κορόιδευαν…. ότι όλα λειτουργούν καλά στην Ελλάδα, την χώρα που σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιτροπής διεθνούς διαφάνειας, είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρώπης. Αλλά ουδόλως νοιάζονται για αυτό. (…)

Σκοτώθηκαν 57 επιβάτες και τραυματίστηκαν 180, σε μια μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, ενός επιβατικού και ενός εμπορικού που βρίσκονταν αντίθετα στην ίδια γραμμή για 19 λεπτά περίπου χωρίς κανείς να αντιληφθεί τίποτα. Αδιανόητο να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν να συμβεί μετωπική σύγκρουση τρένων εν έτη 2023 με τόσα συστήματα ασφαλείας που υποτίθεται υπήρχαν και τόσες επενδύσεις που υποτίθεται είχαν γίνει. Γιατί εμείς τέτοια ακούγαμε τόσα χρόνια.

Συγκλονιστήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε κανένα σύστημα ασφαλείας σε λειτουργία στο κύριο μέσο μαζικής μετακίνησης της χώρας. Το Υπουργείο μεταφορών γνώριζε το πρόβλημα και παρόλα αυτά επέτρεπε τη λειτουργία. Ο πρώην υπουργός όμως υπέπεσε και σε άλλες παραβάσεις όπως δεν προχώρησε στην σύσταση επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων, ως όφειλε από το χρόνο που ανέλαβε αλλά ούτε φρόντισε να θεσπίσει τους εθνικούς κανόνες ασφαλείας που έχουν όλα τα κράτη υποχρεωτικά. (…) Κι όμως ο πρώην Υπουργός Μεταφορών δηλώνει χωρίς ντροπή αθώος και θεωρεί ότι δικαιούται να κρατήσει το δικαίωμα της ασυλίας , να μην χρειαστεί δηλαδή ούτε καν να απολογηθεί και μπορεί ατιμώρητος να συνεχίσει τη ζωή και την καριέρα του.

Πώς δόθηκε άδεια λειτουργίας από την Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή και πώς μπόρεσε αυτή να πείσει την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Αρχή για την ασφάλεια λειτουργίας των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα; (…)Μας παραπλάνησαν. Μας εξαπάτησαν. Και εγώ ανήκω στους γονείς που προέτρεπαν τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν το τρένο. Γιατί θεωρούσα ότι είναι ο πιο ασφαλής τρόπος μετακίνησης και μου φαινόταν σχεδόν αδύνατο να συμβεί ατύχημα.

Πόσο τραγικό να μην μας επιτρέπεται να μείνουμε μόνο στο πένθος μας; 5 ώρες έκαιγε η φωτιά στον τόπο της τραγωδίας. Παραβιάζοντας όλα τα διεθνή πρωτόκολλα για αντίστοιχες καταστάσεις, παραγκώνισαν τους δικαστικούς λειτουργούς και προχώρησαν σε πλήρη αλλοίωση του χώρου…που θεωρητικά οι πραγματογνώμονες έπρεπε να διερευνούν για όσο χρειαστεί προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κάθε στοιχείο.

(…) Σε αυτό το πολύνεκρο δυστύχημα η πραγματογνωμοσύνη συντάχθηκε μέσα από γραφεία . Οι πραγματογνώμονες ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΠΟΤΕ στον χώρο του εγκλήματος! Αποφάνθηκαν χωρίς αυτοψία! Μάλιστα έγραψαν ένα ημιτελές πόρισμα, γνωστοποιώντας μας ότι ΔΕΝ θα ασχοληθούν με την έκρηξη. Σε αντίθεση με την ελληνική αδιαφορία η Ευρωπαική Ρυθμιστική Αρχή κινητοποιήθηκε άμεσα (…)Το ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών αρνήθηκε την συμβολή της Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Αρχής να βοηθήσει με εξειδικευμένο προσωπικό την κατάσταση..

(…)Είναι απορίας άξιο πως ο ανακριτής, ο οποίος δεν επισκέφτηκε επίσης ΠΟΤΕ το χώρο του εγκλήματος ως όφειλε, παρά μόνο εννέα μήνες αργότερα, ΔΕΝ ενδιαφέρθηκε να μάθει την αιτία πρόκλησης αυτών των χημικών εγκαυμάτων. Ακόμα και όταν το Χημείο που Κράτους, μετέβη στην περιοχή για ελέγχους ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ επιμονή των συγγενών και ΟΧΙ του ανακριτή και με καθυστέρηση 40 ημερών ,στον μπαζωμένο χώρο, εξέδωσε πόρισμα όπου καταγράφεται η ύπαρξη εκρηκτικών ουσιών όπως ξυλολίου αρχικά και ακολούθως σε δεύτερο έλεγχο επίσης με απαίτηση των συγγενών οχτώ μήνες αργότερα, την ύπαρξη και άλλων εκρηκτικών ουσιών όπως τολουλόλιου, προπάνιου και βουτάνιου, που βρέθηκαν σε ρούχα και αντικείμενα. Και παρόλο που είναι γνωστό ότι αυτές οι ουσίες χρησιμοποιούνται στην νοθεία καυσίμων, ο ανακριτής και οι εισαγγελείς, ΔΕΝ ενδιαφέρθηκαν να προβούν σε περαιτέρω έρευνες παρόλο που το γνώριζαν από το Δεκέμβριο.

Και ούτε τους έκανε εντύπωση γιατί η κυβέρνηση, σε κατάσταση πανικού απροκάλυπτα και χωρίς να έχει κανένα νομικό δικαίωμα προέβη στο μπάζωμα με σκοπό την συγκάλυψη ανεύρεσης αυτών των ουσιών».

Στην πορεία η κ. Καρυστιανού αναρωτήθηκε «Αν αυτό δε δείχνει ότι η δικαστική εξουσία λειτούργησε προς όφελος της κυβέρνησης, τι μπορεί να δείχνει» κάνοντας μία ενδελεχή αναφορά στο ρόλο της δικαιοσύνης, το πώς έπρεπε να κινηθεί αλλά και το πώς κινήθηκε τελικά. Επίσης καυτηρίασε και το γεγονός πως επετράπη στον Κώστα Καραμανλή να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Είναι εμφανής η αρνησιδικία με την οποία λειτουργεί η δικαιοσύνη…είπε μεταξύ άλλων η κ. Καρυστιανού. Εν συνεχεία ανέφερε πως «το πλάνο της κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης ήταν σιγά-σιγά το θέμα να σβήσει. Σταμάτησαν να ασχολούνται μόλις ένα μήνα μετά καθώς ξεκινούσε η προεκλογική περίοδος και η υπόθεση των Τεμπών δεν «βοηθούσε» την εικόνα της κυβέρνησης. Από κει και πέρα υπήρχε μόνο παραπληροφόρηση και στήριξη του πρωθυπουργού και των υπουργών που δημόσια βιάστηκαν να αποφανθούν ως άλλοι δικαστικοί λειτουργοί ότι το αίτιο για το έγκλημα ήταν το ανθρώπινο λάθος».

Ελάτε στη θέση μας. Να έχετε ακούσει τον υπουργό μεταφορών από το βήμα της Βουλής να εξυμνεί την άριστη λειτουργία των τρένων μόλις 7 μέρες πριν το έγκλημα και να δείχνει θιγμένος όταν ερωτάται για την ασφάλεια τους. Να παραπλανά τον κόσμο, να τον προτρέπει να χρησιμοποιεί άφοβα το σιδηρόδρομο ώστε να κόβονται εισιτήρια ενώ γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση του δικτύου και την επικινδυνότητα του. Τολμήστε για λίγο να νιώσετε το μέγεθος του εμπαιγμού και της εξαπάτησης. Και η παραπλάνηση δεν έχει σταματημό. Επιτρέπουν την Hellenic train να διαφημίζει την υπερσύγχρονη αίθουσα τηλεδιοίκησης ενώ γνωρίζουν ότι οι εικόνες ήταν από την αίθουσα της Ιταλίας.

(…)Απευθυνόμενοι στους παρευρισκόμενους ρώτησε: «Τώρα που μάθατε πως λειτουργεί ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα, Θα τολμούσατε να κάνετε την σύγκριση; Θα τολμούσατε να ταξιδέψετε με τρένο στην Ελλάδα; Θα επέτρεπε η δικιά σας κυβέρνηση, αυτήν την ασυδοσία και τον ευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης; Αλήθεια, στην χώρα σας, θα τολμούσε κανείς να βάλει τιμή στην ανθρώπινη ζωή; Σε μας τόλμησαν, την κοστολόγησαν όσο ένα εισιτήριο τραίνου.

Τα παιδιά μας δεν ήθελαν να πεθάνουν. Ήθελαν να ζήσουν, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Δεν ήταν αυτή η μοίρα τους. Ούτε ήταν η τραγική θυσία, όπως αναφέρθηκε πολλές φορές, αλλά ήταν το αποτέλεσμα μια χρόνιας εγκληματικής οικονομικής απάτης.(…)

Δεν μιλώ κομματικά. Δεν έχω κάποιο όφελός και θα έδινα τα πάντα να μην ήμουν εδώ να μην σας μιλάω γι αυτό. Και ντρέπομαι που μιλάω για την υποβάθμιση της αξίας και των δικαιωμάτων του πολίτη στην χώρα μου… Μιλάω πολιτικά. Ως ενεργός πολίτης, που φωνάζει για το αυτονόητο. Μας ενδιαφέρει να τιμωρηθούν οι ένοχοι που σκότωσαν με την διαφθορά και την απραξία τους τα παιδιά μας, μας ενδιαφέρει να αποδοθεί δικαιοσύνη και δικαίωση, να ζούμε σε ένα Κράτος Δικάιου, με τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα απέναντι στους νόμους, η κατάργηση της πολιτικής ασυλίας για εγκλήματα κατά της ζωής, η αδέσμευτη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Μας ενδιαφέρει η ελευθερία του Τύπου γιατί είναι θεμελιώδες δικαίωμα μας να γνωρίζουμε την αλήθεια, ώστε να βγαίνουν όλα στο φως εκεί που το ένοχο θα ντρέπεται και θα ΞΕΡΕΙ ότι θα τιμωρηθεί. Αλλιώς βασιλεύει μαζί με την διαφθορά, την ασυδοσία και την αποδόμηση».

Τελειώνοντας την ομιλία της η κ. Καρυστιανού είπε: «Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα. Αυτή η κατάσταση οδήγησε κι εμάς σήμερα εδώ ενώπιον σας. Σας ευχαριστούμε για την δυνατότητα που μας δώσατε να ακουστεί η φωνή μας. Σας καλούμε να φανείτε αρωγοί στην προσπάθεια μας. Σας Ευχαριστούμε».

 


—Ακούστε την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Ανθελλήνων την 25 Ιανουαρίου του 2024. Ακούστε την!

Μιλάει εκ μέρους της κόρης της, της Μάρθης.

Μιλάει εκ μέρους όλων των θυμάτων.

Μιλάει για όλους όσους δεν έχουν πια φωνή :Τα Τέμπη, τα τελείωσε ο ί δ ι ο ς ο λ α ό ς με την συμπεριφορά του…
Ο λαός του ΟΧΙ, των Θερμοπυλών και της Αντίστασης δεν υπάρχει πια. Αποτελεί ανάμνηση στα βιβλία της Ιστορίας, μιας και είπε όχι στην ιστορία και την παράδοσή του, λέγοντας ΝΑΙ, ακόμα και με το μπράτσο του, στην κατάκτησή του από μια διεθνή εγκληματική συμμορία, σε ένα νέο στρατό κατοχής, σε μια κλίκα Ελληνόφωνων ανθελλήνων που αρπάζει περιουσίες, δολοφονεί και γελάει με την μνήμη χρυσόψαρου που διακατέχει το πόπολο...

- Δεν βρίσκει λόγια να μιλήσει η οργή μας


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ! ΤΕΜΠΗ - “Πάμε_κι_όπου_βγει” :1. Γιώργος Μπουρνάζης, 15 ετών
2. Αναστασία Παπαγγελή, 19 ετών
3. Θώμη Πλακιά, 20 ετών
4. Χρύσα Πλακιά, 20 ετών
5. Αναστασία Πλακιά, 20 ετών
6. Αναστάσιος Κουτσόπουλος, 21 ετών
7. Μαρία Θωμαή Ψαροπούλου, 21 ετών
8. Φραντσέσκα Μπέζα, 21 ετών
9. Γιώργος Παπάζογλου, 22 ετών
10. Ελένη Τσίντζα, 22 ετών
11. Ιορδάνης Αδαμάκης, 22 ετών
12. Κλαούντια Λάτα, 22 ετών
13. Αφροδίτη Τσιωμά, 23 ετών
14. Αγάπη Τσακλίδου, 23 ετών
15. Ιφιγένεια Μήτσκα, 23 ετών
16. Άγγελος Τηλκερίδης, 23 ετών
17. Ντένις Ρούτσι, 23 ετών
18. Κυπριανός Παπαϊωάννου, 23 ετών
19. Νικήτας Καραθεόδωρος, 23 ετών
20. Αναστασία Αδαμίδου, 24 ετών
21. Καλλιόπη Πορφυρίδου, 24 ετών
22. Δήμητρα-Ευαγγελία Καπετάνιου, 25 ετων
23. Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, 26 ετών
24. Δημήτρης Ασλανίδης, 26 ετών
25. Νίκος Ναλμπάντης, 27 ετών
26. Σωτήρης Καραγεωργίου, 28 ετών
27. Ελπίδα Χούπα, 28 ετών
28. Γιάννης Καρασάββας, 28 ετών
29. Δημήτρης Οικού, 29 ετών
30. Παναγιώτης Χατζηχαραλάμπους, 29 ετών
31. Σοφία-Ελένη Ταχμαζίδου, 32 ετών
32. Δημήτρης Μασσάλης, 32 ετών
33. Βάιος Βλάχος, 34 ετών
34. Αθηνά Κατσάρα 34 ετών
35. Μοχάμεντ Εντρίς, 34 ετών
36. Σπύρος Βούλγαρης, 35 χρονών
37. Ιονέλ Κουλέλα, 35 ετών
38. Λένα Δουρμίκα, 39 ετών
39. Βάγια Μπλέκα, 42 ετών
40. Ιωάννης Βουτσινάς, 48 ετών
41. Ανδρέας Παυλίδης, 49 ετών
42. Μαρία Μουρτζάκη, 51 ετών
43. Βασίλειος-Κυριάκος Κώττας, 52 ετών
44. Βαγγέλης Μπουρνάζης, 54 ετών
45. Βασιλική Χλωρού, 55 ετών
46. Μαρία Εγούτ, 55 ετών
47. Γιάννης Τζοβάρας, 55 ετών
48. Χρυσούλα Κουκαριώτη, 56 ετών
49. Μαρία Μιάρη, 56 ετών
50. Γιώργος Φωτόπουλος, 57 ετών
51. Γιώργος Κουτσούμπας, 59 ετών
52. Παβλίνι Μπόζο, 62 ετών
53. Γιάννης Καριώτης, 63 ετών
54. Γιώργος Κυριακίδης, 67 ετών
55. Ευαγγελία Κουκαριώτη, 63 ετών
56. Σύριος μετανάστης ο οποίος ταυτοποιήθηκε μέσω δείγματος DNA που εστάλη από τον αδελφό του από την Ολλανδία.
57. Εριέττα 23 ετών αγνοείται.

Υπάρχει καταγγελία για 5 χρόνων παιδί με τον πατέρα του 40 που δεν είναι εδώ και ίσως είναι νεκροί.Πηγή: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *