Η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή να υπογράψει νέο μνημόνιο

for-sale

♦ του Μελέτη Μελετόπουλου*

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται μπροστά σ’ ένα δίλημμα, το οποίο αντιμετώπισαν και οι προηγούμενες: ή να αποδεχθεί ένα νέο (επαχθέστερο κάθε φορά) μνημόνιο, που σημαίνει όλο και μεγαλύτερη απώλεια της ελληνικής κυριαρχίας, όλο και δραματικότερη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, όλο και πιο προχωρημένη αποικιοποίηση της χώρας και γενική εκποίηση των βασικών της υποδομών και πόρων σε γερμανικές εταιρείες. Ή να αντιμετωπίσει την –χωρίς περιστροφές– έξωση από την Ευρωζώνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σόιμπλε, ο άρχων της Ευρωζώνης, δεν άφησε περιθώρια για ενδιάμεση λύση, ούτε καν για κάποια φραστική ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς. Παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε ότι η μνημονιακή πολιτική που ασκήθηκε στην Ελλάδα εξόντωσε μία ολόκληρη κοινωνία και απέκλεισε κάθε περίπτωση ανάκαμψης και ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό χρέος αυξάνεται αντί να μειώνεται, ο Σόιμπλε παρέμεινε αμετακίνητος στις θέσεις του. Διότι, πολύ απλά, ο σκοπός του Βερολίνου δεν είναι οικονομικός και δεν κρύβεται πίσω από τον λογιστικό μανδύα με τον οποίον τον περιβάλλει η γερμανική κυβέρνηση: ο πραγματικός στόχος του Βερολίνου είναι η οριστική και αμετάκλητη υπαγωγή της Ελλάδας στην γερμανική σφαίρα επιρροής, μέσω μιας νέας δανειακής σύμβασης ύψους 30-50 δις ευρώ, που θα αλυσοδέσει την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες στην δικαιοδοσία των δανειστών της.

Το βασικό εργαλείο εκβιασμού είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που αντί να λειτουργεί, ως εκ του καταστατικού της, ως κεντρική τράπεζα και της Ελλάδας, έχει καταστεί εργαλείο ωμού εκβιασμού της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις απάντησαν στους γερμανικούς εκβιασμούς με πλήρη αποδοχή της γερμανικής επικυριαρχίας και πλήρη αποδοχή των επαχθών (και αναποτελεσματικών, ας μην το ξεχνάμε) όρων των διαδοχικών μνημονιακών απαιτήσεων της τρόικας.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξελέγη με ρητή εντολή επαναδιαπραγμάτευσης και απεγκλωβισμού της χώρας από το Μνημόνιο. Εφ’ όσον αυτό προσέκρουσε στο τείχος αδιαλλαξίας του Βερολίνου, η διαπραγμάτευση πρέπει να διακοπεί. Η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή να υπογράψει νέο μνημόνιο.

Τον λόγο έχει τώρα ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, να αποφασίσει αν επιθυμεί η χώρα μας να καταστεί γερμανική αποικία ή ανεξάρτητο κράτος με δικό του νόμισμα.

*Διευθυντής της Νέας Πολιτικής (Δημοσιεύθηκε στο Kontra News)

Πηγή

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *