Η Σαουδική Αραβία έχει 100.000 κλιματιζόμενες σκηνές που μπορούν να φιλοξενήσουν 3 εκατομμύρια ανθρώπους ωστόσο παραμένουν άδειες έχοντας λάβει ΜΗΔΕΝ αριθμό προσφύγων

Την ώρα που η Ευρώπη έχει υποστεί το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης.

του PAUL JOSEPH WATSON

Mina-tents

Ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες επιπλήττονται για την αποτυχία τους να λάβουν αρκετούς μετανάστες, η Σαουδική Αραβία – η οποία έχει λάβει επ’ ακριβώς μηδέν αριθμό μεταναστών – διαθέτει 100.000 κλιματιζομενες σκηνές που μπορούν να φιλοξενήσουν 3 εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίες ωστόσο παραμένουν άδειες.

Το εκτεταμένο δίκτυο της υψηλής ποιότητας σκηνών βρίσκεται στην πόλη Mina, απλώνεται σε μια 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων κοιλάδα και χρησιμοποιείται μόνο για 5 μέρες το χρόνο από τους προσκυνητές του Χατζ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Amusing Planet reports, "Τον υπόλοιπο χρόνο, η Mina παραμένει λίγο πολύ έρημη".

Mina-tents-2

Οι σκηνές, με μεγέθος 8 επί 8 μέτρα, κατασκευάστηκαν μόνιμα από την κυβέρνηση της Σαοουδικής Αραβίας τη δεκαετία του 1990 και αναβαθμίστηκαν το 1997 έτσι ώστε να είναι πυρασφαλείς. Χωρίζονται σε κατασκηνώσεις που περιλαμβάνουν κουζίνα και τουαλέτα.

Mina-tents-3

Οι σκηνές θα μπορούσαν να παρέχουν καταφύγιο σε όλα σχεδόν τα 4 εκατομμύρια προσφύγων από τη Συρία που έχουν εκτοπιστεί λόγω του εμφυλίου πολέμου της χώρας, η οποία εν μέρει επιδεινώνεται από το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στην χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό των ομάδων της Τζιχάντ.

Mina-tents-4

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post, πλούσιες αραβικές χώρες του Κόλπου όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και άλλες έχουν επ’ ακριβώς λάβει μηδέν πρόσφυγες από τη Συρία. Παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία ισχυρίζεται ότι έχει λάβει 500.000 Σύριους από το 2011, ομάδες για τα δικαιώματα επισημαίνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν ως μετανάστες. Πολλοί από αυτούς είναι επίσης νόμιμοι μετανάστες που εγκαταστάθηκαν εκεί για δουλειά. Εν συγκρίσει, ο Λίβανος έχει δεχτεί 1,3 εκατομμύρια πρόσφυγες - περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού του.

Ενώ αρνείται να λάβει περισσότερους πρόσφυγες, η Σαουδική Αραβία έχει προσφερθεί να χτίσει 200 τζαμιά για τους 500.000 μετανάστες το χρόνο που αναμένεται να χυθούν στη Γερμανία.

Mina-tents-5

Οι Σαουδάραβες υποστηρίζουν ότι οι σκηνές στη Mina χρειάζονται για να φιλοξενήσουν το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στη Μέκκα, αλλά δεδομένου ότι η αραβική έννοια της Ummah υποτίθεται ότι προσφέρει προστασία σε όλους τους μουσουλμάνους κάτω από μία αδελφότητα, δε θα μπορούσε να βρεθεί μια εναλλακτική τοποθεσία, έτσι ώστε η Mina να μπορούσε να αναδιαμορφωθεί για να στεγάσει τις απελπισμένες οικογένειες που φεύγουν από το πόλεμο και τις διώξεις του ISIS;

Mina-tents-6

Ενώ η Ευρώπη επιβαρύνεται με εκατομμύρια ανθρώπων που δεν μοιράζονται τον ίδιο πολιτισμό ή τη θρησκεία ως το πληθυσμό της χώρας υποδοχής τους, τα αραβικά κράτη του Κόλπου αρνούνται να υποστούν το μερίδιο της ευθύνης τους, με μόνη λύση το να ρίξουν χρήματα στο πρόβλημα.

Mina-tents-7

Η πιθανότητα να καλέσουν οι Σαουδάραβες τους πρόσφυγες από τη Συρία για να μείνουν στη Mina είναι σχεδόν μηδενική, αλλά οι χιλιάδες των κενών σκηνών χρησιμεύουν ως μια φυσική αναπαράσταση της υποκρισίας που μοιράζονται τα πλούσια Αραβικά κράτη του Κόλπου, όταν πρόκειται να βοηθήσουν με την κρίση.

Mina-tents-8

Φωτογραφίες: Akram Abahre.Πηγή: Infowars
Μετάφραση/Απόδοση: Ἑλλήνων Φῶς

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *