Η συμφωνία για το Σκοπιανό και τα παραμύθια περί ειρήνης στα Βαλκάνια

Ελλάδα - Σκόπια

Καλλισθένης εν δήμω

Οι χειρισμοί Κοτζιά στο Σκοπιανό, η ενοποίηση τελωνειακών σημείων Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου και τα τουρκικά ελαστικά για τον ελληνικό στρατό.

«Η επιμονή του Κοτζιά επιβεβαιώνει τους γηγενείς Μακεδόνες που νιώθουν ήδη προδομένοι από εκείνον. Ο ίδιος συνεχίζει να συνομιλεί με τους ψευδομακεδόνες όταν αρνείται να συναντήσει και να ακούσει την άποψη των αληθινών Μακεδόνων», λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Σωματείων Μακεδόνων, που πρόσφατα κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών για "Εσχάτη Προδοσία", καταλήγοντας:

«Δυστυχώς για τον Κοτζιά, έχουν στερέψει τα ψευτοεπιχειρήματα που προέβαλε κατά καιρούς που είχαν ως σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για το θέμα της σύνθετης ονομασίας και πλέον καταλαμβάνει τον πιο άσχημο ρόλο σε μια κυβέρνηση που αδιαφορεί για τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία».

Παλαιοκομματικά τερτίπια, ελλείψει επιχειρημάτων. Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει την ενδοτικότητα και την συμμόρφωση προς τις έξωθεν εντολές, με επιθέσεις κατά της Ν.Δ. του τύπου "κι εσείς τα ίδια κάνατε". Μόνο που στην ιστορία θα γραφεί αυτός που θα υπογράψει απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κομμουνιστικό κόμμα, ακολουθεί την αυτήν πολιτική των προκατόχων του, που αγωνίζονταν για την απόσχιση της Μακεδονίας από τον εθνικό κορμό.

Παραμύθι, ότι δήθεν ενδιαφέρονται για την ειρήνη στα Βαλκάνια, ενώ επιτρέπουν το ξεκίνημα της ίδρυσης της Μεγάλης Αλβανίας. Ένα ισλαμικό κράτος στα Βαλκάνια, είναι πρόφραγμα στην ρωσική επιρροή. Η Βουλή του Κοσσυφοπεδίου ενέκρινε την ενοποίηση των τελωνειακών σημείων με την Αλβανία, σχεδόν ομόφωνα. Η υλοποίηση της απόφασης θα διευκολύνει τη ροή των αγαθών μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, ωθώντας την οικονομική ανάπτυξη και των δύο χωρών, είπαν.

Οδηγία προς τους Σκοπιανούς, για τα χθεσινά συλλαλητήρια σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ. Σε ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους πολίτες της γειτονικής χώρας: «Εξαιτίας της πιθανότητας κλιμάκωσης των διαμαρτυριών, προειδοποιούνται οι πολίτες της ΠΓΔΜ να αποφύγουν τα μέρη που θα γίνουν τα συλλαλητήρια, όπως και οποιασδήποτε αντιδράσεις που μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες για την ασφάλειά τους».

Δείτε τώρα και τις παρενέργειες από τη νέα υποταγή προθύμων Ελλήνων πολιτικών στα κελεύσματα των ισχυρών. Σύμφωνα με τον Ντράγκομιρ Ανγκέλκοβιτς, στο άρθρο του στην "Πολίτικα", «όσοι υποστηρίζουν τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου και είναι σύμβουλοί τους, είναι εκείνοι που θέλουν την πΓΔΜ και την Ελλάδα να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το όνομα όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Και γιατί συμβαίνει αυτό; «Αν καταλήξουν σε συμφωνία τα Σκόπια και η Ελλάδα, ασφαλώς και δεν θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, γιατί θα αρχίσει να σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Σερβία και μάλιστα γύρω από τη Δημοκρατία Σέρπσκα [σ.σ. στη Βοσνία]. Με την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, οι ευρωατλαντικές χώρες θα κέρδιζαν συμβολικά τη μάχη που θα οδηγούσε στην ενίσχυση της ιδέας ότι η Σερβία θα πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου».

Φαίνεται ότι ο ελληνικός Στρατός “στηρίζει” την τουρκική οικονομία και προμηθεύεται ελαστικά για τα οχήματά του από τουρκικά εργοστάσια! Τα οχήματα με τα τουρκικά ελαστικά κυκλοφορούν στην παραμεθόριο. Δεν θα αποκαλύψουμε σε ποιο από όλα τα νησιά, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα δεν αφορά μόνο ένα νησί. Αυτά γράφει η ειδική έγκυρη ιστοσελίδα Armyvoice.Πηγή: voria.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *