Οικονομικός εγκληματίας ο Ελληνικός λαός

Αλέξης Τσίπρας και Άνχελ Γκουρία

Κυβέρνηση και ΟΟΣΑ θεωρούν ως μόνο υπεύθυνο της καταστροφής την Δημοκρατία

Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Κοινή γραμμή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και της ελληνικής κυβέρνησης για το ποιος φταίει που η Ελλάδα έχει καταστραφεί. Η αρχή έγινε από τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανγκέλ Γκουρία, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Il Solle 24 ore", ο οποίος ξελάσπωσε την Τρόικα για τις όποιες ευθύνες έχει για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο κύριος Γκουρία, ο οποίος πλέον έχει τον κύριο χειρισμό για την "επανασυγκρότηση" της χώρας μετά την συμφωνία του στο Παρίσι με τον κ. Τσίπρα, δήλωσε ότι για όλα φταίει η ίδια η Ελλάδα. "Δεν ευθύνεται η Τρόικα για τα ελληνικά προβλήματα και είναι μη παραγωγικό να την κατηγορεί κάποιος". Τόνισε δε, ότι τα προβλήματα του ελληνικού λαού δεν ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια αλλά από πολύ πιο πριν.

Όλοι αμόλυντοι πλην του ελληνικού λαού

Ο κύριος Γκουρία δεν θεωρεί την Κομισιόν (Ε.Ε) με τους κοινοτικούς νόμους και συμβάσεις που πάγωσαν επί δεκαετίες την παραγωγή στην Ελλάδα δίνοντας επιδοτήσεις μόνο για όσα αυτή θεωρούσε ότι συμφέρει τις ισχυρές χώρες της Δύσης. Ούτε την θεωρεί υπεύθυνη ότι άνοιξε τις παγκόσμιες αγορές της Κίνας και της Βραζιλίας σε σημείο που οι μικρές χώρες της Ευρώπης να μην αντέξουν τον ανταγωνισμό και η εγχώρια παραγωγή να πέσει κατακόρυφα έναντι του κόστους που για την Κίνα π.χ ήταν μηδαμινό.

Βγάζει από την πλάτη της Ε.Ε οποιαδήποτε ευθύνη φέρει που συνειδητά δεν έλεγχε πού πάνε οι επιδοτήσεις και σε ποιους, αλλά αντιθέτως φόρτωνε την Ελλάδα με χρήμα το οποίο χειριζόταν πάντα πολιτικά πρόσωπα που τα διοχέτευαν σε φορείς που εντελώς τυχαία εκπροσωπούνταν από κομματικά στελέχη ανάλογα του κόμματος που βρισκόταν στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Επίσης, δεν θεωρεί υπεύθυνη την ΕΚΤ η οποία για να σώσει τις ιδιωτικές τράπεζες κατέστρεψε τα δημόσια ταμεία της Ελλάδας λεηλατώντας πρώτα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και μέχρι σήμερα δανείζει ρευστό σε αυτές, χρεώνοντας τους Έλληνες πολίτες. Τέλος άσπιλο και αμόλυντο είναι το ΔΝΤ το οποίο πρώτο από όλους έκλεισε συμφωνία δανείου με τον κ. Γ. Παπανδρέου με στοιχεία τα οποία ακόμα αμφισβητούνται για την αξιοπιστία τους.

Υπεύθυνη μόνο η Δημοκρατία

Ο κύριος Γκουρία, ξεκάθαρα χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως τους μόνους υπεύθυνους για την τραγωδία της χώρας. Ως την μόνη υπεύθυνη θεωρεί την ίδια την δημοκρατία, εφόσον οι κυβερνήσεις της είχαν το ελεύθερο να κλέβουν και να καταστρέφουν το κράτος με την εντολή που έδιναν οι Έλληνες μέσω της ψήφου.

Για τον συνεργάτη της κυβέρνησης κ. Γκουρία, ο οποίος διοικεί "αναπτυξιακά" και άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Σλοβενία (που "τυχαία" είναι στον πάτο της ανάπτυξης) δεν υπάρχει κανένας άλλος υπεύθυνος παρά μόνο οι λαοί που επέλεξαν τις κυβερνήσεις.

Δεν ανέφερε τι σχέσεις είχαν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας με την ΕΟΚ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε και πώς αυτές ως πολιτικά κόμματα ήταν πάντα κάτω από την ομπρέλα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών κομμάτων ( Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό, Λαϊκό, Αριστερό κλπ) και είναι μέχρι σήμερα.

Ο "άξιος" υπουργός κι ο "ανάξιος" λαός

Την θεωρία Γκουρία για το ποιος πταίει φαίνεται ότι ασπάζεται και ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κ. Τσιρώνης. Μιλώντας στο Athens Investment Forum που διοργάνωσε η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών, τόνισε ότι για τα προβλήματα της χώρα δεν έχουν την ευθύνη "οι εχθροί εξ εσπερίας" αλλά αυτοί που διαχειριζόταν τα κρατικά πράγματα.

Από την δεκαετία του '60, για τον κ. Τσιρώνη, ξεκίνησε ένα πανηγύρι από εύκολο χρήμα το οποίο προερχόταν από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, από την ληστρική εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας και από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που "έγιναν από ευχή κατάρα". Συνέχισε λέγοντας ότι "έπεσε πολύ χρήμα που δεν το αξίζαμε. Κάποιοι πλούτιζαν χωρίς να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες".

Για τον υπουργό της κυβέρνησης καμία ισχυρή χώρα της Δύσης δεν φέρει ευθύνη παρά μόνο οι πολίτες που εξέλεγαν λαμόγια να τους εξουσιάζουν με αντάλλαγμα να "πέφτει χρήμα που δεν το άξιζαν". Ο υπουργός στην φιλοσοφία του Θ. Πάγκαλου "μαζί τα φάγαμε" ξελασπώνει τους εταίρους δανειστές (συμπεριλαμβανομένων Αμερικάνων με σχέδια Μάρσαλ και την Σύμβαση Κούπερ η οποία έληξε το 2010 από την δεκαετία του '40 που είχε υπογραφεί) και πετάει την ευθύνη στον λαό που επέλεγε λαμόγια, κλέφτες, καταχραστές και "εχθρούς εκ πατρίδος" να τους εξουσιάζουν γλείφοντας κι αυτός από το κόκκαλο που πέταγαν συνειδητά οι "φίλοι εξ εσπερίας".

Κοινή γραμμή ενάντια στην Δημοκρατία

Ένας εκπρόσωπος της παγκόσμιας οικονομικής διαχείρισης, όπως ο Γκουρία, βρίσκει τον όμοιό του σε έναν υπουργό της Αριστερο-Οικολογίας που πολεμά για την "αξιοπρέπεια" του ελληνικού λαού.

Πώς όμως συνάδει ένας λαός να είναι αξιοπρεπής όταν οι συνεργάτες της κυβέρνησης, όπως ο ΟΟΣΑ, και οι υπουργοί της δηλώνουν ότι υπεύθυνος για την σημερινή αναξιοπρέπεια ήταν ένας λαός που εκμεταλλεύτηκε την Δημοκρατία, έφαγε αυτά που δεν του άξιζαν και έφερε την χώρα σε χρεοκοπία την οποία βοηθούν ανθρωπιστικά Παγκόσμια Λόμπι, ΔΝΤ και Θεσμοί-Επιτηρητές.

Ως απόρροια των λεγομένων του κ. Τσιρώνη, αυτός ο λαός συνεχίζει να κάνει λαμογιές εφόσον στέλνει στην Βουλή ανθρώπους που έφθασαν την χώρα στην σημερινή τραγική θέση. Μέσα στο κοινοβούλιο διά της δημοκρατικής ψήφου είναι στα έδρανα δεκάδες από αυτούς που εννοεί ο κύριος Τσιρώνης. Ίσως τελικά αυτό που μπορεί να σώσει "κακούς" λαούς που τρώνε από αυτά που δεν του αξίζουν να είναι μια Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική όπως θέλει ο αμόλυντος κ. Γιούνκερ αλλά και πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας (κ. Σημίτης) που με την εντολή λαού έκλεβαν και μοιραζόταν τα λάφυρα με τον "κυρίαρχο λαό".

Πηγή: Στον Τοίχο

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *