Κάντε ησυχία, η Αθήνα κοιμάται...

Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Τη Θράκη όπως και οποιαδήποτε άλλη περιοχής της πατρίδας μας ασφαλώς μπορεί να την επισκεφθεί ο καθένας χωρίς να μας ενδιαφέρει η ιδιότητα του καθώς και η θέση που ενδεχομένως κατέχει. Αυτό φυσικά ισχύει και για τον Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος την Παρασκευή θα βρεθεί στα πάντα φιλόξενα μέρη μας.

Τα παραπάνω όμως ισχύουν για ανθρώπους που απλώς επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τη Θράκη και τις ομορφιές της, για απλούς επισκέπτες δηλαδή. Είναι άραγε ένας απλός επισκέπτης ο Ερντογάν; Όσο ήταν απλή και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις η πρόσφατη επίσκεψη του Τσαβούσογλου άλλο τόσο θα είναι κι αυτή του ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ.

Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης σε μια δήθεν ιδιωτική επίσκεψη του στη Θράκη μας μίλησε κατάμουτρα για τουρκική μειονότητα και για Τούρκους της δυτικής Θράκης κι όλα αυτά η κοιμισμένη Αθήνα τα βρήκε απλώς φυσιολογικά.

Να είστε βέβαιοι πως ακριβώς αυτό θα συμβεί και με την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη. Όχι, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έρχεται στη Θράκη απλά για να θαυμάσει τις ατελείωτες ομορφιές της. Ο λόγος της επίσκεψης του είναι καθαρά πολιτικός και θα το δείτε σύντομα αυτό. Έρχεται να συνεχίσει αυτό που πριν λίγο καιρό ξεκίνησε ο Τσαβούσογλου και η Αθήνα το ξέρει αυτό καλύτερα από μένα.

Δηλώσεις σαν κι αυτές του Έλληνα Υπουργού εξωτερικών αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων αφού ο κ. Κοτζιάς τον οποίο ομολογώ πως εκτιμώ ιδιαίτερα, ξέρει καλύτερα απ’ όλους τους λόγους για τους οποίους ο Σουλτάνος θα επισκεφθεί τη Θράκη.

Καλό θα ήταν λοιπόν της όποιες τοποθετήσεις του ο κ. Κοτζιάς καθώς και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη να τις κρατήσει για μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στη Θράκη, αν φυσικά υπάρξουν τοποθετήσεις και το λέω αυτό διότι μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου δεν ακούσαμε τίποτα από την ελληνική κυβέρνηση.

Αν πάντως ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως τον Ερντογάν τον ενδιαφέρει η Αθήνα και οι επαφές του με την ελληνική κυβέρνηση είναι βαθιά νυχτωμένοι. Μόνο η Θράκη τον ενδιαφέρει και τίποτα άλλο. Διαφορετικά θα μπορούσε να επισκεφθεί ένα οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας. Τόσα όμορφα μέρη έχει η πατρίδα μας, για ποιο λόγο επέλεξε τη Θράκη;

Εννοείται πως την ευθύνη για την παρουσία του Τούρκου Προέδρου στη Θράκη την έχει αποκλειστικά ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας διότι αυτός τον προσκάλεσε. Θα πρέπει όμως ο κ. Παυλόπουλος να είναι σε θέση να αναλάβει και τις ευθύνες για τα όσα θα συμβούν σε πολιτικό επίπεδο στη Θράκη την Παρασκευή.

Xanthinet

Όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη

TAYYİP ERDOĞAN’A TRAKYA’DAN UYARI: GELME!

Όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη λένε 22 σύλλογοι της περιοχής

Τις επόμενες μέρες προετοιμάζεται επίσκεψη στην Ελλάδα του «νεοσουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θράκη! Λίγες μέρες μετά την περιοδεία του Χακάν Τσαβούσογλου στην περιοχή, τις διχαστικές του κραυγές και πριν ακόμη ησυχάσει η τοπική κοινωνία, θα μας φέρουν και το …αφεντικό του.

Αναρωτιόμαστε, έχει κάτι νέο να πει στον τόπο μας; Θα μας φέρει κάτι από την δημοκρατία που «χαίρονται» οι Τούρκοι πολίτες; Από την ελευθεροτυπία που «απολαμβάνουν» 170 έγκλειστοι δημοσιογράφοι στη χώρα του; Από τα δικαιώματα που «έχουν» 20.000.000 Κούρδοι και 20.000 φυλακισμένα μέλη του HDP στην Τουρκία; Θα πει τίποτε για την επί 43 χρόνια Κατεχόμενη από τον στρατό του Κύπρο; Για το Αιγαίο και τον βρώμικο ρόλο της Άγκυρας στο μεταναστευτικό - προσφυγικό; Μήπως για την τύχη του Πόντιου συμπατριώτη μας Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλή και της Κούρδισσας συντρόφου του Μεράλ Γκεϋλανί; Μάλλον όχι.

Έρχεται λοιπόν μόνο για να φανατίσει, για να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία. Η Κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι επιτρέπει μια τέτοιαν κλιμακούμενη πρόκληση, ενώ θα έπρεπε να θέσει ένα τέρμα στον κατήφορο των επισκέψεων που ξεκίνησε το 2004. Εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και την καλούμε να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό. Ζούμε σε μια δημοκρατική, ελεύθερη χώρα και δεν δεχόμαστε καμιά περιοδεία - επιθεώρηση από οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από ισλαμοφασίζοντες ηγέτες και δράστες – απολογητές μαζικών εγκλημάτων που δεν σταμάτησαν το 1922 και το 1974 αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  1. «Σπάρτακος» Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής
   Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ροδόπης
   Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»
   Σύλλογος Σαρακατσάνων Κομοτηνής
   Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Ροδόπης
   Σύλλογος Κυπρίων Κομοτηνής
   Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής
   Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος
   Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία ν. Ροδόπης
   Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης
   Ένωση Παλιννοστούντων Έβρου
   Πολιτιστικός σύλλογος «ΕΝΔΟΧΩΡΑ»
   Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ν. Έβρου
   B’ ΕΛΜΕ Έβρου
   Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανέων
   «Ακρίτες» Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου
   Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης
   Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ξάνθης
   Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων ν. Ξάνθης
   Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και φίλων Κ.Ε.Φ.Φ. Ξάνθης
   Παράρτημα ΕΑΑΣ ν. Ξάνθης
   Σύλλογος Ποντίων ν. Ξάνθης


 • Ἀναδημοσίευση ἀπό: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

  Σχετικά άρθρα...

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *