Κατώτεροι των περιστάσεων

thraki16-thumbsda-large-thumb-large

Για την πλειονότητα του εκλογικού σώματος λίγη σημασία έχουν οι μικροπολιτικές κενολογίες και οι κομματικές απογραφές κερδών και ζημιών. Η μεγάλη εικόνα είναι εκείνη που αντικρίζουν οι Ελληνες και τα μείζονα ζητήματα οφείλουν να αναδεικνύουν τα ΜΜΕ, αν επιδιώκουν το γενικό καλό.

Στα μείζονα ζητήματα συγκαταλέγεται και η Θράκη. Η πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην ακριτική περιοχή μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα των πολιτών σε βαθμό που δεν μπορούμε εύκολα να φανταστούμε.

Από τη στιγμή που η Τουρκία διεκδικεί τον έλεγχο στη Θράκη και μεθοδεύει με τους πράκτορές της σχέδια αποσταθεροποίησης, δεν μπορεί το εθνικό κέντρο να λησμονεί την αποστολή του να διαφυλάσσει παντί τρόπω την ακεραιότητα της πατρίδας και να αποκρούει τις επιβουλές.

Η μετεκλογική εικόνα στη Θράκη δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα ευοίωνη. Η μουσουλμανική μειονότητα, όπως μαρτυρά η απλή ανάγνωση των δεδομένων, θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις μουσουλμάνους βουλευτές ταυτόχρονα. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1974!

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ροδόπη δεν εξελέγη ούτε ένας χριστιανός βουλευτής - γεγονός που έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα τη γειτονική χώρα, η οποία παίζει πολύ δυνατά το χαρτί της θρησκείας σε όλα τα επίπεδα και με κάθε ευκαιρία.

Τα κόμματα, τυφλωμένα από την έξαψη του ανταγωνισμού και της εκλογικής επικράτησης, αποδεικνύονται, τουλάχιστον στην περίπτωση της Θράκης, κατώτερα των περιστάσεων.

Ενώ θα μπορούσαν να έχουν κάνει την απαραίτητη προεργασία και να έχουν καταλήξει στις λεπτομέρειες μιας διακομματικής συνεργασίας εθνικού και πατριωτικού χαρακτήρα, ουδέν έπραξαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακόμα και τώρα όμως δεν είναι αργά για να ξεκινήσει να συντάσσεται ένα εμπνευσμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο για τη Θράκη και τους κατοίκους της. Αρκεί να υπάρχει η θέληση και να ασχοληθούν με το θέμα άνθρωποι που γνωρίζουν την περιοχή, την ιστορία και την ανθρωπογεωγραφία της, και δεν διέπονται από το νοσηρό αίσθημα παραίτησης, που ταλανίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.Πηγή: "Δημοκρατία"
Το είδαμε: Ας Μιλήσουμε επιτέλους

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *