Μακεδονία ...

Από Ιωάννη Σκουρλέτο

ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ BBC...(Η ΥΠΝΩΣΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΛΛΑΣ)

🔲.....Αναστατώθη σύμπασα η Ελλάς για το ανυπόστατο δημοσίευμα του BBC . Ασθμαίνον το ελληνικό ΥΠΕΞ τρέχει με διάβημα να διαμαρτυρηθεί
🔲.......Από κανέναν όμως δεν ακούσατε ότι ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ που έχει δώσει τη συνέντευξη στο BBC είχε παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2017 σε μουσική εκπομπή της κρατικής ελληνικής τηλεοράσεως ΕΡΤ2 να λέει περίπου τα ίδια.
🔲....Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν αρκετά τραγούδια στην ψευτομακεδονική διάλεκτο, με τον τίτλο τους στα σλαβικά και με υπότιτλους στα ελληνικά.... (δείτε το βίντεο )
🔲....To τραγούδι More Sokol Pije που ακούγεται είναι δημοφιλές τόσο στα Σκόπια όσο και τη Βουλγαρία και ανάφερεται σε έναν αντάρτη τον Γιάνε που πολέμησε και τραυματίστηκε με 9 σφαίρες.
🔲....Προφανώς βέβαια αυτό δεν θα το έπαθε ο Γιάνε έχοντας συμμάχους τους Έλληνες, όπως μπορεί εύκολα να συμπεράνει κάποιος........Και όλα αυτά στην κρατική τηλεόραση.....!!!!....Ο Σλάβος Γιάνε και τα υπερήφανα κατορθώματά του....!!!!!
(Το τραγούδι ήταν σερβικό του 1837, αλλά αρχές του 20 αι. Βούλγαροι και Σκοπιανοί το οικειοποιήθηκαν βαζοντας δικές τους προσθήκες και το θεωρούν πλέον δικό τους.....Μην μου πείτε πως εκπλαγήκατε...)
🔲....Σε βουλγαρικές ιστοσελίδες ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ότι το τραγούδι « σχετίζεται με τους αγώνες για την ελευθερία της (εντός εισαγωγικών) Μακεδονίας»..!!!!!!....Όπως π.χ. εδώ :
https://bulgarianhistory.org/more-sokol-pie/
🔲...Ο δε παρουσιαστής αναρωτιέται, γελώντας μάλιστα, γιατί πρέπει να ακούγονται στην Ελλάδα τα αμερικανικά τραγούδια....!!!!!!!
🔲....Και οι δυο μαζί ειρωνεύονται γελώντας το πώς είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να θεωρεί ανύπαρκτη τη «μακεδονική» μειονότητα ....!!!!!
🔲.....Μείνατε με το στόμα ανοιχτό μήπως ;
Το ΒBC και οι ξένοι μάς φταίνε κατά τα άλλα....

Δείτε το βίντεο 

https://www.facebook.com/ioannisskourletos/videos/782206152146776/

Δείτε τη συνέντευξή μου στο Θράκη νετ για το ίδιο ζήτημα

από 11:17 έως 23 :18. 


Πηγή: ΜΑΛΚΙΔΗΣ


Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *