Marteen Verwey, ο Ολλανδός Κυβερνήτης – Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα

Marteen Verwey

Εικονική κυβέρνηση και Βουλή υπό Γκαουλάϊτερ.

Κάθε Έλληνας που ξέρει ανάγνωση και κάθε ψηφοφόρος πριν να ψηφίσει θα πρέπει να διαβάσει το ενημερωτικό σημείωμα για την σημερινή και μετεκλογική Ελλάδα, που στέλνει ελληνικής καταγωγής οικονομολόγος της Καλιφόρνιας στα μέλη ομίλου ομογενών καθηγητών και κατόχων του ανωτέρου πανεπιστημιακού διπλώματος Ph.D.

Το κείμενο περιστρέφεται σε μιαν εκρηκτική είδηση -που κουκουλώθηκε στην Ελλάδα για να μην ανατρέψει τα σχέδια αυτών που μηχανεύθηκαν τις εκλογές-εξπρές. Περιέχει όμως και κρίσεις, όχι μόνο για τους πολιτικούς αλλά και για το εκλογικό σώμα, που ασφαλώς θα συνταράξουν. Γιατί αποκαλύπτει την εικόνα πού εκπέμπει η σημερινή Ελλάδα σε καθηγητές και υψηλής μορφώσεως ΄Ελληνες του εξωτερικού: Εικόνα ντροπής!

Ιδού ατόφιο το κείμενο του εγκύκλιου ενημερωτικού σημειώματος του κ. Αναστασίου Ρέτζιου, οικονομικού συμβούλου επιχειρήσεων .

Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού

Marteen Verwey : Ο Νέος Διορισμένος Απόλυτος Άρχοντας της Ελλάδος, Περιοχής Υπό Εντολή της ΕE.

(Ο όρος Κράτος έχει Διαγραφεί).
Προς ΄Ελληνες καθηγητές και Ph.D.
Από: Αναστάσιος Ρέτζιος

9/9/2015
Αγαπητοί φίλοι του Ομίλου,

Τα ελληνικά ΜΜΕ και ο Τύπος, σχεδόν στο σύνολό τους, αγνόησαν την σημαντικότερη είδηση της περασμένης εβδομάδας. Στην πραγματικότητα την μεγαλύτερη είδηση της περασμένης χρονιάς.

Ανακοινώθηκε την περασμένη βδομάδα ότι ο Marteen Verwey θα ηγηθεί της ομάδας της Ε.Ε. που θα εποπτεύει την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα. Η ανακοίνωση ανέφερε απλά ότι θα έχει κατευθείαν γραμμή επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, αλλά δοθέντος ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί να συμφωνεί (χωρίς αμφιλογίες ή δυνατότητα έφεσης) σε ότι του λέει ο Marteen Werwey, ο αγαπητός κ.Verwey είναι ο πραγματικός κυβερνήτης της Ελλάδος. Δεν έχει εάν, ούτε αλλά. Αυτός κυβερνάει τον τόπο. Αυτόν ψηφίσατε; Όχι φυσικά! Γιατί δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα. Οι εκλογές είναι απλώς το απαραίτητο μέσο παραγωγής μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα διευκολύνει την διακυβέρνηση αυτής της περιοχής (όχι κράτους πια) από τον κ. Marteen Verwey.

Ποιος είναι ο κ. Marteen Werwey; ΄Ηταν, πριν τον διορισμό του στην Αθήνα, ο υποδιευθυντής οικονομικών και χρηματοπιστωτικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι ένας γραφειοκράτης μέσου επιπέδου.

Οι όροι του 3ου Μνημονίου (σημ: του Μνημονίου Τσίπρα-Σόϊμπλε) παρέχουν στον κ. Werwey πραγματικά ευρείες εξουσίες στην Ελλάδα. Κατ’ αρχήν ηγείται μιας μεγάλης αποστολής, η οποία θα πάρει τον έλεγχο των περισσότερων υπουργείων και αρκετών από τις υπηρεσίες της χώρας.

Τι άλλα θα τεθεί υπό τον έλεγχό του; Απλώς όλα τα έσοδα του ελληνικού κράτους (τα οποία πηγαίνουν σε ένα ταμείο εγγυήσεων, ελεγχόμενο από την Τρόικα), ο όλος τομέας τραπεζικών επενδύσεων και –προσέξτε αυτό- όλη η περιουσία του ελληνικού κράτους, την οποία ο κ. Werwey θα πουλήσει για να εξοφλήσει κυρίως του Γερμανούς. Υπάρχει κάτι εδώ που απαιτεί περισσότερες εξηγήσεις;

Σχεδόν όλοι οι δουλοπρεπείς ΄Ελληνες πολιτικοί (και είναι δουλοπρεπείς στο σύνολό τους) θα υποβάλλουν τα σεβάσματά τους στον κ. Werwey -αν μπορούν θα του φιλήσουν και τα πόδια. Θα ακολουθήσουν τις εντολές του και θα συμμορφωθούν με ότι τους προστάζει. Έπειτα θα βγαίνουν έξω και θα λένε ένα σωρό ψέματα όπως έκαναν επί πέντε χρόνια. Το πιο εκπληκτικό γεγονός είναι η ευπιστία, ο αποπροσανατολισμός και η αμηχανία ( για να μην πω κουταμάρα) του ελληνικού κοινού.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως 70% του κοινού είναι έτοιμοι να ψηφίσουν κόμματα που ανοικτά υποστηρίζουν τα μνημόνια. Ανίκανοι και ανήθικοι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι το 3ο Μνημόνιο ήταν «αναγκαίο για τη σωτηρία της χώρας», αλλά ότι ήταν επίσης «μια επαχθής συμφωνία που έγινε υπό απειλή»!!! Μα θα πρέπει να είναι ή το ένα ή το άλλο! Εάν ήταν μια επαχθής συμφωνία με καταστρεπτικές συνέπειες, πως μπορεί να είναι αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας;

Μένω κατάπληκτος βλέποντας πως ούτε ένας δημοσιογράφος δεν έχει τον ανδρισμό να πει τα πράγματα όπως είναι και το κοινό καταπίνει αμάσητο ότι του σερβίρουν.

Και πάλι ο ανίκανος και ανήθικος κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι θα παρεκκλίνει από το Μνημόνιο, με τρόπους που δεν αναφέρει και δεν εξειδικεύει. Έχω νέα γι’ αυτόν. Θα πρέπει να ενωτιστεί τον κ. Ουίστων Τσώρτσιλ που έλεγε: «Μπορείς να κοροϊδέψεις όλο τον κόσμο για λίγο καιρό, ή λίγους για πολύ καιρό, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλο τον κόσμο αιωνίως». Θα έπρεπε ν’ ακούσει αυτή την ορμήνια.

Αλλά όλα αυτά είναι πολύς άσχετος θόρυβος για το τίποτα. Επειδή, οποιοσδήποτε και αν εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδος και οποιοδήποτε κόμμα ή συνασπισμός κερδίσει, απλώς θα κληθούν να εφαρμόσουν τις διαταγές του κ. Marteen Verwey. Αυτός θα εγκρίνει όλους τους νόμους που θα πρέπει να ψηφισθούν (υπάρχει μάλιστα ένα ειδικό γραφείο στις Βρυξέλλες που θα εξετάζει και θα τροποποιεί νόμους και θα συντάσσει τροπολογίες. Η Ελληνική κυβέρνηση απλώς θα συμφωνεί… ή δεν θα παίρνει λεφτά.

Και αφού ο κ. Marteen Werwey θα ελέγχει όλα τα κρατικά έσοδα, όλες τις κυβερνητικές λειτουργίες και όλη την κρατική υπηρεσία, καλή τύχη σε όποιαν απόπειρα να γίνει κάτι που αυτός δεν εγκρίνει. Για να μην αναφέρουμε πως όλοι οι μόνιμοι οι γενικοί γραμματείς των σημαντικότερων υπουργείων είναι διορισμένοι από την Τρόικα.

Ώστε αν θέλετε να ψηφίσετε κάποιο από τα μνημονιακά κόμματα, μην μπαίνετε στον κόπο. Ο κ. Werwey σας καλύπτει.

Δεν θα έπρεπε να καταπλήσσομαι με αυτή την πραγματικότητα. Μόλις πριν λίγες μέρες, ένα Ελληνοκύπριος ανταποκριτής μου είπε στον όμιλο πως οι Ελληνοκύπριοι στην Κύπρο νοσταλγούν την βρετανική διοίκηση και ότι οι Ευρωπαίοι μπορεί να κυβερνήσουν την Ελλάδα καλύτερα από τους ΄Ελληνες!!! Βεβαίως και το άκουσα με έκπληξη. Αλλά για ένα έθνος που παρήγαγε έναν Γεννάδιο Σχολάριο, αυτό δεν πρέπει να μοιάζει απροσδόκητο.

Αυτό το επίπεδο χαμέρπειας, δουλοπρέπειας και δουλικότητας δεν είναι στην πραγματικότητα εκπληκτικό. Οι περισσότεροι ΄Ελληνες πάσχουν από τέτοιο σύνδρομο κατωτερότητας και είναι τόσο έντρομοι για τον κόσμο γύρω τους ώστε και μόνο η πρόταση εξόδου από την Ευρωζώνη προκαλεί δηλώσεις όπως «και σε ποιον να υπολογίζουμε πως θα μας βοηθήσει;» Και στην απλή εξέταση μιας τέτοιας εξόδου τους πιάνει τρόμος. Δεν υπάρχει υπερηφάνεια, δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση, δεν υπάρχει ραχοκοκαλιά.

Αξίζει η Ελλάδα να είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη; Από ότι δείχνουν τα πράγματα, θα έλεγα «ίσως όχι». Θα υπέθετα ότι πιθανώς αυτό επίσης σκέφτονταν ο Βησσαρίων και ο Πλήθων Γεμιστός στον 15ο Αιώνα. Ο Γεννάδιος Σχολάριος ήταν απλά ένα σκουλήκι πτώματος.»Πηγή: ithesis
Το είδαμε: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *