Μασκαρεμένοι και μασκαράδες.

tsipras_karnabali_karagkiozis

Άλλο ένα καρναβάλι φτάνει στο τέλος του και σε λίγες ημέρες οι μασκαρεμένοι θα βάλουν τις μάσκες τους στην ντουλάπα περιμένοντας την επόμενη χρονιά.

Έτσι συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια και από Καθαρά Δευτέρα, ο κάθε “κατεργάρης” στον πάγκο του. Υπάρχουν όμως αρκετοί και πραγματικοί κατεργάρηδες που αλωνίζουν αυτή τη χώρα δεκαετίες τώρα και από Δευτέρα, θα συνεχίσουν να φοράνε τις επικίνδυνες μάσκες τους όπως πάντα…

Μασκαράδες της κακιάς ώρας που ξεπουλούν τα πάντα εις το όνομα της «αλλαγής», της «ελπίδας» και της όποιας άλλης πιασάρικης ατάκας βρουν για να βρεθούν στην εξουσία.

Βάζουν την “μάσκα” του καλοπροαίρετου, του υπερασπιστή, του δίκαιου, του ειλικρινή, του πατριώτη και ό,τι άλλο έχει ανάγκη η κοινωνία να ακούει κάθε φορά. Όλα τα κόμματα σε αυτές τις πειστικές “μάσκες” στηρίζουν την επιβίωσή τους.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και ο σημερινός σωτήρας αυτής της χώρας με το όνομα Τσίπρας ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ο επικεφαλής ενός ακόμα πολύ καλά μασκαρεμένου κόμματος με πολλούς μασκαράδες.

Πακέτο με τα μασκαρεμένα μούτρα τους πάνε και τα λόγια τους. Είναι τόσο καλά καλυμμένα μάλιστα, που και οι ίδιοι έχουν αρχίσει και τα πιστεύουν πια, για τέτοια αυθυποβολή μιλάμε!

Όμως δεν φταίνε μόνο αυτοί, φταίει και ο κόσμος. Οι περισσότεροι που, είτε έγραφαν στα μπλογκ τους, είτε φώναζαν όπου και όπως μπορούσαν για αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι, έχουν τώρα σιωπήσει για τα καλά.

Από εγωιστική τύφλα; Από βόλεμα; Από ευνουχισμό; Απ’ ότι και να ’ναι, απλά δείχνουν πως δεν υπάρχει πολιτική ιδεολογία.

Ανάλογα την περίπτωση, βάζουν και αυτοί την κατάλληλη μασκούλα και πορεύονται ως οι ιδεαλιστές που θέλουν να συμβάλλουν στη αλλαγή του κατεστημένου. Ένα κατεστημένο που δεν τους είχε μέσα και τώρα απλά θα φτιάξουν το δικό τους.

Δυστυχώς ζούμε άσχημα πράγματα και η κοντόφθαλμη οπτική μας θα μας οδηγήσει σε πολύ χειρότερες καταστάσεις. Παραδομένες οι κυβερνήσεις, παραδομένος και ο λαός.

Οι ξένοι δεν θέλουν να μας βοηθήσουν πραγματικά, τα συμφέροντά τους προστατεύουν και έχουμε να ζήσουμε μεγάλη προδοσία σύντομα. Εννοείται πως όταν συμβεί, οι “φίλοι” και “σύμμαχοί” μας θα σφυρίζουν αδιάφορα –επί της ουσίας-.

Όσοι ομιλούν κάθε φορά για το «μη χείρον βέλτιστο» των επιλογών τους και νομίζουν πως κάποιοι άλλοι θα τα έκαναν καλύτερα, κάνουν λάθος. Τίποτα δεν είναι τυχαίο από αυτά που συμβαίνουν σήμερα και όλοι πήραν τις ευκαιρίες τους.

Τι έκαναν λοιπόν; Βασικά τίποτα!

Όλοι χάος παρελάμβαναν –ως συνήθως– και έτσι δικαιολογούσαν την ανεπάρκεια και ανικανότητά τους, αλλά οι δυσκολίες σιγά-σιγά θα τους ξεμπροστιάσουν. Θα έρθει η στιγμή που ο αφελής και συμφεροντολόγος λαός δε θα αντέχει άλλο.

Τότε, όποια “μάσκα” και να βάλουν δε θα πιάνει, δε θα μπορεί να καλύψει τη βρομιά τους.

Ανάλογα με το πόσο άνοιξαν ή θα ανοίξουν τα πόδια τους οι κυβερνόντες με το προσφυγικό κλπ, όσοι έχετε καταθέσεις, μάλλον θα τις γλυτώσετε, έστω προς το παρόν…Πηγή: Ούτε λόγος

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *