Μαζί μπορούμε!

Θλίβομαι να βλέπω το λαϊκισμό που χρόνια τώρα μαστίζει αυτή τη χώρα, να μεταφέρεται σε συζητήσεις και αντιπαραθέσεις προσωπικές και μεταξύ φίλων.

Θλίβομαι να βλέπω σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα, ανθρώπους να αναμασούν αυτά που προβάλουν τα κανάλια και να προσπαθούν να πείσουν πρώτα τον εαυτό τους για το «ναι» ή το «όχι», καθώς και να μηρυκάζουν την δήθεν επιχειρηματολογία των ΜΜΕ.

Θλίβομαι όταν αντιλαμβάνομαι, ότι αντί ο αγανακτισμένος κόσμος να μεταφέρει αυτή του την αγανάκτηση σε γόνιμο διάλογο και προβληματισμό, ξεσπά στον συνάνθρωπό του και συν-ζυγό του σε μια κατάσταση που όλοι βιώνουμε.

Θλίβομαι όταν συνειδητοποιώ ότι πιστεύουμε ότι από την πολυθρόνα θα βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας, με εργαλεία την απολυτότητα του λόγου και την ξεροκεφαλιά.

Εκεί έχει εκφυλιστεί πια η κριτική σκέψη;

Τόσο εύκολα θυσιάζουμε στο βωμό της προσωπικής μας ιδεολογίας τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους;

Ως πότε πια θα θεωρούμε τους εαυτούς μας αυθεντίες σε όλα;

Αναρωτιέμαι…ακόμα δεν έχουμε καταλάβει;

Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι όλοι μα όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τα τελευταία χρόνια αυτή τη χώρα, δεν πρέπει να λέγονται Έλληνες και ότι δεν ενεργούν για το καλό της πατρίδας μας;

Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι έχουν ξεπουλήσει πατρίδα, ιδεολογία και ανθρώπους;

Προς μεγάλη μου έκπληξη παρατηρώ να αναλωνόμαστε στο τι έκανα, τι έκανες και τι έκαναν ο δείνα και ο τάδε…
Τι έκανε ο παππούς σου, τι έκανες στα φοιτητικά σου χρόνια, τι έκανες στο σχολείο κλπ κλπ

Και ρωτώ…που είναι η σοβαρότητα; Που είναι η ωριμότητα; Που είναι η δημοκρατία;

Τι ωραία που θα ήταν, αν μέσα σε ήρεμο κλίμα γινόταν εποικοδομητικός διάλογος με γνώμονα το καλό της χώρας;

Τι ωραία που θα ήταν, μέσα από τη σοβαρή συζήτηση να καταλήγουμε σε στιβαρά και ακλόνητα επιχειρήματα;

Τι ωραία που θα ήταν, τέλος μέσα από τη συνεργασία μεν και δε, να διαγραφόταν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας…

Αυτό που πολύ έντονα αντιλαμβάνομαι, είναι ότι ο κόσμος έχει πια μπλοκάρει…όσοι έχουν τη δυνατότητα έστω και στοιχειωδώς να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές της επικαιρότητας, οφείλουν να ξεμπλοκάρουν και τους υπολοίπους.

Μόνο μαζί μπορούμε!

Το «ναι» ή το «όχι» του καθενός, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ανόθευτο από παραφιλολογίες,ακλόνητα στηριγμένο στην προσωπική μας γνώμη, χωρίς μένος ή οποιοδήποτε ίχνος σφοδρής αντιπαράθεσης. Αυτό σημαίνει πως ότι και να γίνει, καθένας θα έχει την ωριμότητα –χωρίς δευτερολογίες- να αναλάβει και τις ευθύνες του.

Εάν δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα παραπάνω, δηλαδή τον ίδιο μας τον εαυτό, τότε όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, φοβάμαι ότι τα χειρότερα έρχονται…Πηγή: Κοινωνική Ανατολή

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *