Μέρες περίεργες…

wallpaper-strange-funny-weird-crazy-absurd-awesome-592

Strange days have found us
and through their strange hours
we linger alone
bodies confused
memories misused
as we run from the day
to a strange night of stone…

The Doors

Ζούμε περίεργες μέρες. Διάφοροι συμπατριώτες μας προσπαθούν να μας πείσουν ότι η αναφορά του Μουσταφά Ακιντζί στα κοιτάσματα του φυσικού αερίου μας ως αιτία πολέμου αποτελεί απειλή εκ μέρους του. Πλανώνται πλάνην οικτράν! Αφού είπε ο άνθρωπος ότι αν χρησιμοποιηθούν συνετά, δηλαδή αν μεταφερθούν με αγωγό μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και επιπλέον θα επωφεληθούμε όλοι, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι, Λατίνοι, Τουρκία! Τι δεν καταλαβαίνετε; Επομένως, αν είμαστε συνετοί, δεν υφίσταται καμία απειλή πολέμου. Το διαβεβαιώνει ο δικός μας Ακιντζί κι εσείς παραπονιέστε; Ευτυχώς, εγλιππάραμέν την πάλε!

Και έρχεται ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος να μας αποτελειώσει μια και καλή. «Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα με την επίλυση του Κυπριακού να πουλούμε πορτοκάλια στην Τουρκία…» αφού «ένα από τα μεγάλα μας πλεονεκτήματα ως χώρα, εάν επιλυθεί το Κυπριακό, είναι η δυνατότητά μας να έχουμε εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις με μια χώρα 40 μίλια από την Κύπρο με τεράστιες δυνατότητες για την οικονομία μας».

Τα έχουμε λύσει όλα, λοιπόν. Και το ζήτημα του φυσικού αερίου και την οικονομική κρίση που μας ταλανίζει. Όλα θα λυθούν με τη λύση του Κυπριακού. Τεράστιες δυνατότητες, φτάνει να τα διαχειριστούμε όλα συνετά, κύριοι. Συνετά, όπως ακριβώς τα θέλει η Τουρκία. Παραπονιέται κανείς;

Ευτυχώς, στις περίεργες αυτές μέρες που ζούμε, υπάρχει ένα ίχνος ελπίδας που μας το προσέφερε απλόχερα μία αναπάντεχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη νεοσυσταθείσα Ομάδα Κύπρος για το Κυπριακό. Σύμφωνα, λοιπόν, με την εγκυρότατη αυτήν έρευνα, ένα 13% των ερωτηθέντων θεωρεί ως πολύ ικανοποιητική λύση την ένωση ολόκληρης της Κύπρου με την Ελλάδα, ενώ ένα άλλο 13% την αποδέχεται αν ικανοποιηθούν βασικές ανάγκες. Οδεύουμε, λοιπόν, προς τη νίκη! 26% είναι ένα πολύ καλό ποσοστό, που μας δίνει τη βάση για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. We shall go on playing, λοιπόν. Ευχαριστούμε, Ομάδα Κύπρος!

Ιόλη
Αμείλιχτα κι ΑπείλιχτραΠηγή: Εφημερίδα Ένωσις

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *