Μη κερδοσκοπική εταιρία για τη “μακεδονική γλώσσα” στην Αριδαία! Μπράβο Πρέσπες…

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν στην Μακεδονία οι ψευδομακεδονικές οργανώσεις που αποσκοπούν στην προώθηση της αλυτρωτικής πολιτικής του κράτους της ΠΓΔΜ παρά την δηλωμένη βούληση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ αλλά και των διαβεβαιώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού ότι το προσύμφωνο των Πρεσπών θα ακυρώσει την μακροχρόνια αλυτρωτική πολιτική της γειτονικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα μια νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και με το διακριτικό τίτλο “ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ”, ιδρύθηκε στην πόλη της Αριδαίας στις 18 Νοεμβρίου του 2018.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της νέας ΑΜΚΕ που υπηρετεί τα συμφέροντα των εθνικιστικών αλυτρωτικών πολιτικών της γειτονικής χώρας και των εν Ελλάδι υποστηρικτών τους, «Σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλαδα και στην Ευρώπη».

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα, «Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές η μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων».

Τα παραπάνω σύμφωνα με την ΑΜΚΕ “ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ”, θα πραγματοποιηθούν με:

α) τη διοργάνωση εκθέσεων, προβολών, θεατρικών παραστάσεων, συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων επιμόρφωσης καθώς και κάθε τύπου εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
β) τις εκδόσεις CD/DVD
γ) τις εκθέσεις κι παρουσιάσεις βιβλίων
δ) την ανάληψη εκδοτικής δραστηριότητας, έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής.
ε) καθώς και την διοργάνωση κάθε συναφής εκδήλωσης.
Για την επίτευξη των ως άνω σκοπών η εταιρεία θα μπορεί να ενεργεί όλες τις προσήκουσες πράξεις.»

Πρόκειται για την δεύτερη ανάλογη οργάνωση η οποία ιδρύεται τα τελευταία δύο χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας σκοπός των οποίων είναι η προώθηση της «μακεδονικής ταυτότητας», της «μακεδονικής γλώσσας», του «μακεδονικού πολιτισμού».

Η ίδρυση της νέας ΑΜΚΕ έρχεται την χρονική στιγμή που η ελληνική Βουλή ετοιμάζεται να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης «μακεδονικής» εθνότητας, γλώσσας με την υποσημείωση στα ψηλά γράμματα ότι πρόκειται για σλαβικό λαό, στο πλαίσιο της επικύρωσης της Συμφωνίας πλέον των Πρεσπών.

Χάρις σε αυτή την παράμετρο της Συμφωνίας των Πρεσπών, το Ελληνικό κράτος θα αναγκαστεί να αναγνωρίσει για πρώτη φορά την ύπαρξη εντός της ελληνικής επικράτειας μιας «Εθνικής Μακεδονικής» μειονότητας στους νομούς της Μακεδονίας, εφόσον αυτό διεκδικηθεί από μέρος των κατοίκων της περιοχής που επιδιώκουν αυτή την κατάσταση εδώ και δεκαετίες εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της γειτονικής χώρας.

Όπως φαίνεται το μέλλον προδιαγράφεται «λαμπρό» για το τμήμα αυτό της τοπικής κοινωνίας που όπως διαφαίνεται θα αξιοποιήσει δεόντως τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών την οποία θα κληθεί να ψηφίσει η Ελληνική Βουλή για την προώθηση με έμμεσο τρόπο της αλυτρωτικής και αναθεωρητικής πολιτικής του εθνικισμού της ΠΓΔΜ.

Τελικά το κουτί της Πανδώρας για την Ελλάδα άνοιξε με τα δικά μας χέρια και δυστυχώς χαρίσαμε στους αντιπάλους της Ελλάδας τη δυνατότητα να υπονομεύσουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας και να ανοίξουμε μια πληγή που θα αιμορραγεί για πάντα, σπέρνοντας την διχόνοια και την αντιπαλότητα στις κοινωνίες της Μακεδονίας.Πηγή: Defence-point.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *