Ο δήμος Αλεξανδρούπολης επιμένει στο ¨ενσωμάτωση¨…

Λοιπόν, θα επιμείνω στο θέμα της “ενσωμάτωσης” καθώς έκπληκτος είδα το επίσημο λογότυπο της πόλης μας για τα 100 χρόνια της “ενσωμάτωσης”.
Θλιβερό!!

Μιά στοχευμένη και μεθοδευμένη προσπάθεια 30-40 χρόνων, στο να “ποινικοποιηθεί” και να αμαυρωθεί οτιδήποτε αναφέρεται σε πατρίδα, σε Έθνος, σε Γένος, σε πίστη, έφερε τα γνωστά (επιτυχημένα) αποτελέσματα καθώς πλέον στην σημερινή ελληνική κοινωνία κανείς δεν τολμά να μιλήσει για όλα αυτά ανοικτά μην τυχόν και του κολληθούν οι συνηθισμένες τρομακτικές ταμπέλες (εθνικιστής, χρυσαυγίτης, χριστιανοταλιμπάν κλπ κλπ ξέρετε εσείς) που αντανακλαστικά καταντήσαμε να τις σκεφτόμαστε όταν αναφερόμαστε στα παραπάνω.

Το πράμα χοντραίνει, όμως, και προχωρούνε στο “επόμενο βήμα” καθώς αρχίζουν να ενοχοποιούν ή να αποκρύπτουν και τις έννοιες/αξίες/αρετές που απορρέουν από την πατρίδα, το έθνος, το γένος και την πίστη.

Έτσι, λοιπόν, έννοιες όπως ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΗΡΩΕΣ, ΘΥΣΙΑ κλπ κλπ τεχνηέντως ξεκίνησαν να αποσιωπούνται. Είναι το τελευταίο βήμα πριν την ολοκληρωτική αποχαύνωση. Το τελευταίο “κάστρο” της συλλογικής μας μνήμης. Δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο.

Ο φόβος (μας) σύμμαχός τους.

Να το αφήσουμε κι αυτό αναπάντητο;;;

Γεώργιος Σιμσίρης FACEBOOK 9/2/2020

Σχ. : Με αυτή την πορεία σε λίγα χρόνια θα λέμε πως ¨αποσκίρτησε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία¨….Πηγή: tourkikanea.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *