Ο Γεώργιος Παπανικολάου κάτω από το σκυθρωπό βλέμμα των γιατρών τoυ Rockfeller. Μέρος 2ον

Πριν δείτε το παρακάτω βίντεο για τον Γεώργιο Παπανικολάου σας παρουσιάζουμε την πιο κάτω λεπτομέρεια που δεν περιλαμβάνεται στη Μηχανή του Χρόνου.

Γεώργιος Παπανικολάου ο σωτήρας εκατομμυρίων γυναικών! Ελάχιστα αναγνωρισμένος και από τους Έλληνες!

Γεώργιος Παπανικολάου ο σωτήρας εκατομμυρίων γυναικών! Ελάχιστα αναγνωρισμένος και από τους Έλληνες!

Αντί να πάρει ο Γεώργιος Παπανικολάου το Νόμπελ, το εβραϊκό ιατρικό κατεστημένο τον Ροκφέλλερ στις ΗΠΑ βράβευσε με Νόμπελ τον Askenazim, Albert Bruce Sabin.Ο Sabin ήταν γιος του Jacob και της Tillie Krugman Saperstein, πολωνοεβραίοι. Ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε την από του στόματος χορήγηση του εμβόλιου κατά της πολυομυελίτιδας.Το 1930 πήρε την αμερικάνικη υπηκοότητα και άλλαξε το όνομά του, συχνή συνήθεια στην Αμερική, σε Sabin.

Albert Bruce Sabin o Νομπελίστας.

Albert Bruce Sabin o Νομπελίστας.

Το παρακάτω σχόλιο δημοσιεύτηκε στις 25 Νοε 2012

Ο Γεώργιος Παπανικολάου, ο Έλληνας που ανακάλυψε το τεστ Παπ, στη «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στη ΝΕΤ.

50 χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου επιστήμονα, η «Μηχανή του Χρόνου» φωτίζει άγνωστες πτυχές της ζωής του και τα παιδικά χρόνια στην Κύμη. Ο γιατρός ήταν σε όλη του τη ζωή ένας αποφασιστικός άνθρωπος. Νέος ακόμα, θέλησε να αποκαταστήσει ένα ανατομικό πρόβλημα που είχε εκ γενετής στα γόνατα. Δεν δίστασε να τα σπάσει, προκειμένου να επιτύχει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η εκπομπή εστιάζει στο πάθος του για την τελειότητα, την απόφασή του να φύγει για την Αμερική, όπου τα πρώτα χρόνια για να επιβιώσει, το βράδυ έπαιζε βιολί σε χώρους διασκέδασης και το πρωί ήταν πωλητής χαλιών. Ο Παπανικολάου είχε το πάθος της έρευνας και μπροστά σε αυτό τον στόχο θυσίασε κάθε προσωπική απόλαυση.

Η έρευνα παρουσιάζει τον καθημερινό του αγώνα, αλλά και τα πειράματα, στα οποία δέχτηκε να υποβληθεί η ίδια η γυναίκα του, προκειμένου ο Έλληνας επιστήμονας να θεμελιώσει τη μέθοδο εντοπισμού των καρκινικών κυττάρων. Άνθρωποι που τον γνώρισαν από κοντά μιλούν για την αρχική απογοήτευση του ερευνητή και την ψυχρή αποδοχή της έρευνάς του.

Η πολυπόθητη αναγνώριση ήρθε με το περίφημο τεστ Παπ που αποτελεί την μοναδική προληπτική μέθοδο, που από τότε σώζει εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Κι όμως! Αυτή η μοναδική ανακάλυψη δεν του χάρισε το βραβείο Νόμπελ ιατρικής γιατί ο ίδιος φαίνεται ότι έπεσε θύμα άλλων σκοπιμοτήτων.

ΠΗΓΗ ΝΕΤ

Τις σκοπιμότητες αυτές θα προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε αποκαλύπτοντας, εν καιρώ, τους γιατρούς του Ροκφέλλερ: «Rockfeller’s medicine Men». Η δικαιολογία του ντοκυμαντέρ πως η επιτροπή ήθελε να δώσει το Νόμπελ σε ιατρό που να θεράπευε, δεν ισχύει εφόσον κι ο Σέιμπιν πρόληψη έκανε με το στοματικό εμβόλιο, όχι θεραπεία.

Δείτε τώρα το βίντεο από τη ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Τι αναγνώριση είχε ο Παπανικολάου; Επί εποχής Ελευθερίου, καθηγητή της παθολογοανατομίας, του έστησαν άγαλμα το 1966 έξω από το κτίριο της Παθολογικής Ανατομίας στο Γουδί.
Πηγή: Γεώργιος Ευαγγελάτος

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *