«Ο κόσμος δεν θα σε συγχωρέσει αν δεν του μοιάζεις. Εμείς ομως πρέπει να τον συγχωρούμε και να πορευόμαστε».*

*η ρήση είναι του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη

Συνήθως είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε τους τρόπους με τους οποίους τα εθνομηδενιστικά κέντρα εξουσίας και παραεξουσίας χρησιμοποιούν διάφορες οργανωμένες ομάδες. Κυρίως τις ομάδες που (παριστάνουν πως) εκπροσωπούν διάφορα προβληματικά κοινωνικά υποσύνολα.

Το παράδειγμα του συρφετού των ομάδων που διοργανώνουν τα gay pride events είναι χαρακτηριστικό: Ζητήματα που αφορούν τις σεξουαλικές διαστροφές κάποιων δυστυχισμένων συνανθρώπων μας, ανάγονται σε ζητήματα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Εν συνεχεία, τοποθετούνται ως «φερετζές» της δημόσιας χυδαιότητας που επιδεικνύεται τόσο προκλητικά τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας.

Οι εθνομηδενιστές, στην ουσία, κρύβονται πίσω από την ανθρώπινη δυστυχία και «φτύνουν στα μούτρα» τον Ελληνικό πληθυσμό. Η φυσιολογική πρώτη αντίδραση κάποιου που τον φτύνουν στα μούτρα (κυριολεκτικά) είναι να αντιδράσει βίαια. Αυτό είναι ανθρώπινο και λογικό.

Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση, το «φτύσιμο στα μούτρα» είναι «επικοινωνιακό» και (μεταξύ άλλων) στοχεύει στο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες και τις βιαιότερες δυνατές αντιδράσεις – πάντα σε «επικοινωνιακό» επίπεδο. Αυτές οι βίαιες αντιδράσεις, προορίζονται για να ανατροφοδοτήσουν την εθνομηδενιστική «επικοινωνία» ως παράδειγμα «βίας» (ή «αλητείας», «ανεξέλεγκτου εκνευρισμού», «φασισμού» κλπ.) προκειμένου να στιγματιστούν κατ’ αυτόν τον τρόπο όσοι αντιδρούν. Και ποιός κερδίζει; (ρητορικόν)

Το παιχνίδι ονομάζεται «χειραγώγηση». Πιό απλά (σε πρώτο εθνομηδενιστικό πρόσωπο):

  • Σας «φτύσαμε» (κρυμμένοι πίσω από τους δυστυχείς συνανθρώπους μας που παριστάνουμε πως υπερασπιζόμαστε)
  • «Αντί – Φτύσατε» τους δυστυχείς συνανθρώπους μας που παριστάνουμε πως υπερασπιζόμαστε, επειδή δεν καταλάβατε πως κι αυτοί είναι θύματά μας, όπως κι εσείς.
  • Πήραμε το «αντι – φτύσιμό» σας και το αναπαράγουμε/περιφέρουμε δακτυλοδεικτούμενο, για να αποδείξουμε την «αλητεία» σας στους «μετριοπαθείς» – και σε δεύτερο επίπεδο για να σας δημιουργήσουμε υποσυνείδητες ενοχές.
  • Ένα παράλληλο όφελος είναι πως, συνήθως, σας εξαναγκάζουμε να αναπαράγετε και να πολλαπλασιάζετε «επικοινωνιακά» την χυδαιότητα των gay pride events (και δε συμμαζεύεται) προκειμένου να δείξετε στους αναγνώστες/ακροατές σας για τι ακριβώς μιλάτε. Όλοι ασφαλώς, είτε γνωρίζουν ήδη, είτε μπορούν εύκολα να μάθουν για τι ακριβώς μιλάτε, αλλά αυτό συνήθως σας διαφεύγει επειδή σας έχουμε κάνει «τούρμπο». Γνωρίζουμε καλά πως κάθε αναπαραγωγή των αισχρών εικόνων είναι πολλαπλά ωφέλιμη για εμάς, για προφανέστατους λόγους και (σας παρακαλούμε θερμά) συνεχίστε να «τσιμπάτε» και να αισθάνεστε «τούρμπο».

Τελειώνω με άλλη μία ρήση του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, με πολύ αγάπη προς όλα τα αδέρφια: «Ολους όμως μας αγαπάει ο Θεός. Και τα στραβοξυλα. ΚΥΡΙΩΣ τα στραβόξυλα, γιατί αυτά Τον χρειάζονται περισσότερο«.

Πετροβούβαλος/ΑβέρωφΕικόνα: «Άντρας με πανοπλία», έργο του Rembrandt van Rijn από τη Wiki
Πηγή για τις ρήσεις του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη: Βήμα Ορθοδοξίας https://www.vimaorthodoxias.gr/didaxes-geronta-porfyriou/agios-gerontas-porfyrios-i-monaxia-tis-polykosmias/Πηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *