Ο πόλεμος των 50* άστρων

Οι αμερικανιές είναι σαν το κάπνισμα. Δύσκολα κόβονται αλλά αξίζει τον κόπο η προσπάθεια.

Οι αμερικανιές είναι σαν το κάπνισμα. Δύσκολα κόβονται αλλά αξίζει τον κόπο η προσπάθεια.

Αρκετά δευτεράτζα για να είναι διαδεδομένο και συνάμα αξιοθρήνητο: Πλανητικός και δανεικός ενθουσιασμός από τα υπολείμματα ενός πλαστικού πολιτισμού.

Όποιος τσαλαβουτάει στ' απόνερα του δυαδικού κώδικα του διαδικτύου θα αιφνιδιαστεί. Αν και στον δυαδικό κώδικα δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά μηδενικά και άσσοι, φαίνεται ότι ξεμείναμε από άσσους. Τα ζερό, οι κουλούρες, τα ξεφούσκωτα τίποτα αλωνίζουν. Οι μονάδες αποδήμησαν στον αναλογικό κόσμο όπου ο διάλογος, η ζωή δεν γίνεται μέσω πληκτρολογίου αλλά... κανονικά.

Όμως, επειδή το Ίντερνετ έχει ξεχυθεί μέχρι τη διάσταση της χειροπιαστής πραγματικότητας, γίνεται πλέον αισθητή η οσμή του τίποτα κι αυτή τη φορά έχει την αύρα της αστρόσκονης. Οι οπαδοί του τίποτα παίζουν με πλαστικά φωτόσπαθα αν και είναι ενήλικοι. Χρησιμοποιούν λεκτικούς κώδικες από κόσμους που ουδέποτε υπήρξαν και παρατσούκλια που ανταποκρίνονται σε χαρακτήρες σεναρίου. Λένε με καλή, μέτρια ή κακή προφορά αγγλικών κάτι που μεταφράζεται ως «η Δύναμη να είναι μαζί σου». Υποκρίνονται ότι είναι ξετρελαμένοι με την ταινία «Πόλεμος των Άστρων» ενώ απλά ακολουθούν τη μόδα. Τόσο απλό και τόσο τετριμμένο. Ο συρμός του Star Wars.

Νεομυθολογία

Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κάνουν ένα συνέδριο για τις αρχαιότητές τους. Όσες υπάρχουν σ' αυτή την μεγάλη χώρα ανήκουν στους αυτόχθονες λαούς που γενοκτόνησαν οι Ευρωπαίοι φονταμενταλιστές - λαθρομετανάστες. Ούτε μπορούν οι ΗΠΑ να καμαρώσουν για τις παραδόσεις τους και τις μυθολογίες τους, που χάνονται στον χρόνο. Δεν έχουν. Νέο κράτος είναι που δεν έχει συμπληρώσει ούτε 3 αιώνες ύπαρξης. Τη μυθολογία τους την στήνουν σε κινηματογραφικά στούντιο και με την ισχύ του χρήματος και της επιρροής προσπαθούν να τη φέρουν σε ισότιμη θέση με τους κανονικούς μυθολογικούς κύκλους των σπουδαίων εθνών του πλανήτη.

Όσοι δεν έχουν επαφή με την πατρίδα τους και... ρέπουν λίγο στον συσχηματισμό με τον αιώνα τούτο (την υποταγή στη μόδα), πείθουν τον εαυτό τους ότι τα ψεύτικα... κοκόνια του αμερικανικού σινεμά είναι κάτι το ασύλληπτα μεγάλο, βαθύ και ανεπανάληπτο. Σαν να παρουσιάζεις δηλαδή τις πλαστικές πατάτες φαστφουντάδικου ισάξιες με σπουδαία συνταγή της γαλλικής κουζίνας. Κατανοητό μεν θλιβερό δε.

*50 άστρα έχει η αμερικανική σημαίαΠηγή: Οι Αδιάβροχοι

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *