Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Σκουριές – τα λόγια και τα έργα ενός ακόμη πολιτικού «Ιούδα»

judas-1885.jpg!Blog Τα λόγια: Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κατοίκους της Ιερισσού και το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού που υφίστανται την οργανωμένη καταστολή της κυβέρνησης η οποία θέλει να επιβάλλει την συγκεκριμένη καταστροφική -για το περιβάλλον και την κοινωνία- «επένδυση».

Τα έργα: (5 ΑΠΡ. 2015) Κουκουλοφόροι που πετούν δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την «επένδυση» (βίντεο). Οι κουκουλοφόροι έδρασαν ανενόχλητοι, παρουσία της αστυνομίας και απουσία του δημάρχου Αριστοτέλη Γιάννη Μίχου, που εκπροσωπούσε στις εκλογές το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Τα λόγια: Καταδικάζουμε πρακτικές και καταστάσεις που βιώσαμε, όπως τις εισβολές της αστυνομίας στα σπίτια των κατοίκων, την προπαγάνδα της εταιρείας με στημένες συγκεντρώσεις και πληρωμένα ταξίδια δημοσιογράφων, το ρόλο συγκεκριμένων ΜΜΕ στην προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και τη στοχοποίηση των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας που ενωμένη αντιστέκεται.

Τα έργα: Βίντεο από την ίδια διαδήλωση και την παράνομη αντι- διαδήλωση της 5ης ΑΠΡ. 2015 – περιττεύει κάθε σχολιασμός, υπενθυμίζω μόνο την καθημερινή και εντατική παρουσία στα «συγκεκριμένα ΜΜΕ» μελών της συγκυβερνήσεως και των βουλευτών που την υποστηρίζουν.

Τα λόγια: Το μεγαλειώδες κίνημα πολιτών ενάντια στις εξορύξεις κλονίζει τη νεοφιλελεύθερη αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας και ανοίγει δρόμους για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της παραγωγής με όρους κοινωνίας και όχι του κεφαλαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται πως η κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα στηριχθεί από το λαό, θα ακυρώσει τις συμβάσεις για εξορύξεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα. Θα σταματήσει το συντελούμενο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα και -μαζί με την κοινωνία- θα προωθήσει εναλλακτικά μοντέλα τοπικής οικονομικής ανάπτυξης με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα έργα: Η Eldorado Gold συνεχίζει να λειτουργεί και να καταστρέφει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον στη Χαλκιδική και, σύμφωνα με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη «οι θέσεις εργασίας (των εργαζομένων στην εταιρεία) δεν κινδυνεύουν και είναι διασφαλισμένες«. ΠΗΓΗ

Τα λόγια: Για (να) συμβάλλουμε από καλύτερες θέσεις στο σημερινό σκληρό κοινωνικό αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποφασίζει τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής της, με εκπροσώπους των αρμόδιων Τμημάτων Οικολογίας και Περιβάλλοντος, Δικαιωμάτων και Οικονομικής Πολιτικής, των αρμόδιων ΕΕΚΕ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των αντίστοιχων οργάνων του Κόμματος στην περιοχή.

… κι άλλα λόγια: Είναι άμεση ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ να εκφράσει την αλληλεγγύη του και έμπρακτα στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής.

… λόγια, λόγια…: Η Κ.Ε. προτείνει η αρμόδια επιτροπή που συγκροτείται με το παρόν ψήφισμα να αποφασίσει την άμεση αποστολή πολυμελούς αντιπροσωπείας της Κ.Ε. και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με σκοπό να βρεθεί στην περιοχή σε μια ανοιχτή συγκέντρωση αλληλεγγύης και αντίστασης.

Κι ένα σχόλιο: Η υπόθεση στις Σκουριές και οι υποκριτικές δηλώσεις των μελών του κυβερνητικού συνασπισμού (όπως και η αποφυγή δηλώσεων και η συστηματική υποβάθμιση του θέματος) είναι παρονυχίδα συγκρινόμενη με τη συνέχιση συνολικά της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου και ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους «Αν.Έλληνες». Είναι όμως χαρακτηριστική της ιδεοληπτικής αθλιότητας όσων συνεχίζουν να την υποστηρίζουν ή να της προσφέρουν την «κριτική» τους ανοχή.

Πετροβούβαλος/Αβέρωφ

 

Το ψήφισμα της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις Σκουριές ΕΔΩ
Εικόνα: «Ιούδας», έργο του Ilya Repin από τη WikiArt

Πηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *