Ο Σόρος παραδέχεται την ανάμειξή του στην μεταναστευτική κρίση: «Τα Εθνικά Σύνορα είναι το εμπόδιο»

George Soros

BREITBART

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζωρτζ Σόρος, μετά την καταγγελία της περασμένης εβδομάδας του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, επιβεβαίωσε ότι θέλει να σβήσει τα σύνορα της Ευρώπης.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ Όρμπαν κατηγόρησε τον κ Σόρος -ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ουγγαρία- ότι προωθεί σκόπιμα την μεταναστευτική κρίση.

«Η εισβολή αυτή υποκινείται στο ένα της σκέλος από τους διακινητές και στο άλλο από τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υποστηρίζουν οτιδήποτε που εξασθενεί το έθνος-κράτος», δήλωσε ο κ. Όρμπαν.

«Αυτή η Δυτική νοοτροπία και αυτό το δίκτυο ακτιβιστών, μάλλον εκπροσωπούνται καλύτερα από τον Τζωρτζ Σόρος.»

Τώρα ο κ Σόρος απέστειλε δήλωση μέσω email στο Bloomberg Business, στην οποία ισχυρίζεται ότι τα ιδρύματά του βοηθούν στη «διάσωση των ευρωπαϊκών αξιών», ενώ οι ενέργειες του κ Όρμπαν που ενισχύει τα Ουγγρικά σύνορα για να σταματήσει την μαζική εισροή μεταναστών, «υπονομεύουν αυτές τις αξίες.»

«Το σχέδιό του βλέπει την προστασία των εθνικών συνόρων ως στόχο και τους πρόσφυγες ως εμπόδιο», πρόσθεσε ο κ. Σόρος. «Το σχέδιό μας βλέπει την προστασία των προσφύγων ως στόχο και τα εθνικά σύνορα ως εμπόδιο.»

Τον περασμένο μήνα ο κ. Όρμπαν κατηγόρησε τις φιλο-μεταναστευτικές μη-κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) ότι «αντλούν τα προς το ζην από την μεταναστευτική κρίση», δίνοντας έμφαση σε εκείνες που χρηματοδοτήθηκαν από τον κ Σόρος.

Ο Τζωρτζ Σόρος είναι σταθερός αρωγός των διακρατικών οντοτήτων όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ιδρύμά του Ανοικτή Κοινωνία (Open Society Foundation) παρέχει βοήθεια στους φιλικά προσκείμενους προς την μετανάστευση ακτιβιστές. Είναι γνωστός για την υποστήριξή του στους «προοδευτικούς» σκοπούς όπως το Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο, την Χίλαρι Κλίντον και τον Μπαράκ Ομπάμα.

Στην ιστοσελίδα του το Ίδρυμα Ανοιχτή Κοινωνία αναφέρει: «Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές της μετανάστευσης και του ασύλου θα πρέπει να βασίζονται στην οικονομική και δημογραφική πραγματικότητα και να μην καθοδηγούνται από προσωρινές πολιτικές σκοπιμότητες ή δημοφιλείς παρανοήσεις».

«Στην Ευρώπη, πολλοί από τους κοινωνικούς μας εταίρους υψώνουν τη φωνή τους ζητώντας μια κοινή Ευρωπαϊκή προσέγγιση σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.»

Ο κ. Όρμπαν δήλωσε σε μία συνέντευξη τον περασμένο μήνα ότι η μετανάστευση και η πολυπολιτισμικότητα θέτουν σε κίνδυνο τις «Χριστιανικές ρίζες» της Ευρώπης και δημιουργούν «παράλληλες κοινωνίες».

Οι Ευρωπαίοι είπε, θα πρέπει να «προσκολληθούμε στις Χριστιανικές μας αξίες» και «η Ευρώπη μπορεί να σωθεί», αλλά μόνο αν [οι Ευρωπαίοι] «πάρουν στα σοβαρά τις παραδόσεις, τις Χριστιανικές ρίζες και όλες εκείνες τις αξίες που αποτελούν τη βάση του πολιτισμού της Ευρώπης.»

Μετάφραση Φαίη/ΑβέρωφΠηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *