Οι νόμοι

elegant-fantasy-girl-walking-towards-the-sun

Μάθε να βλέπεις αυτό που οι άλλοι δεν βλέπουν. Να βλέπεις με αγάπη τα πάντα. Μάθε να ζεις, μάθε να είσαι αγάπη πάντα. Μάθε πως τίποτα δεν μπορεί να σε βλάψει οντολογικά, όταν είσαι αγάπη.

Μάθε να ακούς εκεί, στην κάθε σου στιγμή, της Αγάπης το κάλεσμα να γίνεις εκφραστής της, σταγόνα καθαρή από τον ωκεανό της. Ακου τον πόνο των συνανθρώπων σου η καρδιά τους χτυπά γύρω σου για λίγη ζεστασιά. Ισως αύριο να είσαι εσύ στην θέση τους.

Μάθε να είσαι παρατηρητής και εύκολα θα δεις το νου σου να παραδέρνει σε χίλιους ανέμους... Θα χρειαστείς ισχυρή βοήθεια για να τον συμμαζέψεις από το άστατο πήγαινε-έλα του. Γνωρίζω πως η φύση του νου είναι αεικίνητη, ο νους όμως κινείται σταθερά μέσα στην ποιότητα των λόγων του, γέννα λόγο όμοιο και γεννιέται από λόγο όμοιο. Παρατηρώντας εύκολα θα δεις το νου σου να γέννα και να γεννιέται μέσα στους λόγους που δέχθηκε και εξέφρασε.

Μιλά, μιλά στις δυνάμεις σου και ζητά συνεχώς και επίμονα να μεταβάλλουν όλους τους λόγους τους σε αγάπη, σε χαρά, σε χρηστότητα, σε αλήθεια, σε ευγνωμοσύνη, σε πίστη αγάπης, σε ευαισθησία, σε καλοσύνη, σε ωραιότητα ... Ζήτα να καλούν με μια φωνή τη θεία Αγάπη μέσα τους και τότε η ψυχή σου, ελεύθερη από τους αρνητικούς σου λόγους, θα ανοίξει τα φτερά της προς το θείο φως.

Μείνε ήρεμος εκεί που οι άλλοι κλαίνε.
Ανθρωπε, αν μέσα στην ευαισθησία σου γεννηθεί η ανάγκη να κλάψεις,τότε ναι, ας κλαις για κάθε στιγμή της ζωής σου που έζησες εκτός αγάπης και για την αποξένωση σου απο την θεία Αγάπη, την οποία εμπόδισες να εκφραστεί από την ανθρώπινη δύναμή σου, απο την ανθρώπινη ύπαρξή σου. Για αυτό μόνο επιτρέπεται το δάκρυ.

Τρέξε μακριά απο τα εγώ σου και προσπάθησε κάθε σου στιγμή να συναντάς τον άνθρωπο στο χώρο της καρδιάς. Ναι γίνε εσύ, για κάθε άνθρωπο, στήριγμα αληθινής αγάπης και μείνε μαζί του όσο δέχεται την αγάπη σου. Αν όμως αρνείται πεισματικά την αγάπη σου, εσύ παραμέρισε ευγενικά και διατήρησε την αγάπη σου ακέραια όπως συνεχίζεις να αγαπάς τον εαυτό σου και όταν φταίει, έτσι αγαπά κι αυτόν που θέλει να μην είναι μαζί σου.

Κατανόησε πως ο εσωτερικός πόλεμος ξεκινά μέσα στις ανθρώπινες δυνάμεις απο τη στιγμή που αυτές ενσαρκώνουν μέσα τους αρνητικό λόγο, λόγο αντίθετο προς τους πνευματικούς Λόγους της ψυχής. Η ψυχή αναγκασμένη να κρατήσει τη θεότητά της, δίνει το τέλειο "ναι" της αλλά ταυτόχρονα θλίβεται, αφού απο τη φύση της δεν συμφωνεί με κανέναν άλλο λόγο εκτός του λόγου της αγάπης. Ως επακόλουθο έρχεται η διάσπαση και η ασυμφωνία των ανθρωπίνων δυνάμεων ....

Πολεμά εκεί, συνέχισε εκεί προχωρά εκεί που οι άλλοι εγκαταλείπουν, γιατί πολλοί σταμάτησαν την προσπάθεια τους στο δρόμο της αρετής και λίγο πιο εκεί ένα βήμα πιο πέρα, τους περίμενε ο θρίαμβος του ελεύθερου ανθρώπου, του ελεύθερου πνεύματος.

Ο πνευματικός νόμος λέει : "θαύμασε, απόλαυσε, δες ξεχωριστά, ζήσε εκεί που οι άλλοι πλήττουν". Πόσοι και πόσοι είναι εκείνοι που χρειάζονται να κάνουν πράξη ζωής τους αυτόν τον πνευματικό νομό, ώστε να θεραπευτούν απο τον παγωμένο και αχάριστο εαυτό τους, απο τη σκληρότητα τους και τους ύποπτους φόβους τους... Ολη η ζωή σού δόθηκε δώρο και η ύπαρξη σου, δώρο της Ζώης είναι και όσα μπορείς να εργάζεσαι μέσα από την ύπαρξή σου, δώρα της Ζώης είναι. Τα πάντα γύρω σου και μέσα σου είναι δώρα.

Τα πάντα εξαρτώνται απο το πώς εσώ θα χρησιμοποιήσεις τις δικές σου άπειρες δυνάμεις.

Άνθρωπε, κράτησε στο παρόν της κάθε σου στιγμής, σταθερά, τη θέληση σου στη χαρά της αγάπης, με κάθε κόστος και τότε η αθάνατη Αγάπη θα μιλήσει υπέρ σου.(Από e-mail που μας απέστειλε φίλος)

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *