Ολοταχώς πίσω στον 19ο αιώνα.

Com.Fran_.2.moliere.1670

Ήρθε στην Ελλάδα ο -ούτε καν διευρυμένης αποδοχής- Πρόεδρος ενός κράτους το οποίο εκφράζει το 2.34% του παγκόσμιου Α.Ε.Π και αποτελεί το 0.89% του παγκόσμιου πληθυσμού και τον υποδέχθηκε η ελληνική πολιτεία, οι θεσμοί και τα Μ.Μ.Ε -όχι σαν εκπρόσωπο ενός κράτους μέλους μιας πολιτικής και νομισματικής ένωσης ή μιας χώρας με την οποία υπάρχουν παραδοσιακά σχέσεις αλλά- σαν πλανητάρχη και αυτοκράτορα.

Ολοταχώς πίσω στον 19ο αιώνα.

Που νομίζουν ότι ζουν; Ποια περίοδο; Τότε που μας έλεγαν οι γαλλικές ελίτ πως να σκεφτόμαστε και ποιοι είμαστε; Τότε που κατασκεύαζαν την εθνική μας ταυτότητα και την ιστοριογραφία μας; Τότε που ήταν κηδεμόνες και πάτρωνες και μας παρείχαν «προστασία»; Τότε που μας μεταφύτευαν με το ζόρι και με το έτσι θέλω ιδεολογίες, κόμματα και θεσμούς και ότι άλλο γούσταραν; (ακόμα επιδιώκονται όλα αυτά μέσα από τα γαλλικά αριστεροδεξιά παραρτήματα τους). Τι μας πέρασαν; Για καθυστερημένους και βάρβαρους «ιθαγενείς» που κοιτάμε με το στόμα ανοιχτό κάποιον «μυθικό Γάλλο» και κάποια «μυθική Γαλλία» της mission civilisatrice; Δεν ντρέπονται. Κάναμε το 2.34% παγκόσμιου Α.Ε.Π και το 0.89% του παγκόσμιου πληθυσμού ξανά αυτοκρατορία... Δεν ζούμε στον 19ο -ούτε στις αρχές του 20ου- αλλά στον 21ο αιώνα.

Απομεινάρια, κάστες και παραρτήματα της πολιτικής και πολιτιστικής αποικιοκρατίας. Ούτε στην Ακτή Ελεφαντοστού, έτσι. Περισσότερο αυτοσεβασμό έχουν εκεί (θα τα βλέπουν αυτά πρώην γαλλικές αποικίες της δυτικής Αφρικής και ευρωπαϊκές χώρες και θα γελάνε). Αυτά επιλύθηκαν κύριοι κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσω της διαδικασίας της απο-αποικιοποίησης (η παράδοση της κυριαρχίας του Χονγκ Κονγκ και η πρόσφατη «άλωση» του Ηνωμένου Βασιλείου από την Κίνα, συμβολίζουν το τέλος μιας ολόκληρης εποχής και εμείς επιστρέφουμε στην απαρχή της). Από ότι φαίνεται, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε ολόκληρο τον υπόλοιπο πλανήτη, στην Ελλάδα οπισθοδρομούμε. Ο μόνος τρόπος επιβίωσης αυτών των «ομάδων» που έχουν καταλάβει το δημόσιο βίο είναι να υποβαθμίζουν την πολιτική και πολιτιστική στάθμη και να μας μεταβάλλουν σε «ιθαγενείς» μιας νέου τύπου αποικίας.

-----

Είμαστε η μόνη χώρα σε ολόκληρο τον πλανήτη που δεν μετεβλήθησαν οι σχέσεις Μητρόπολης-Αποικίας (π.χ Ηνωμένο Βασίλειο - Ινδία, Σιγκαπούρη, Η.Α.Ε κ.λπ. Πορτογαλία - Βραζιλία, Ανγκόλα κ.λπ. Ολλανδία - Ινδονησία). Καταλάβετε το.Πηγή: Δ`~. Κοσμοϊδιογλωσσία

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *